Αναπαραγωγή Κανάρα σε ζευγάρι είναι από χθες φουσκωμένη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης bady83
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

bady83

PB New Member
Εγγραφή
28 Δεκ 2011
Μηνύματα
63
Πόλη
Αμπελόκηποι
Καλησπέρα στην ομαδα!

Εχω βάλει ενα ζευγαρακι εδω κ ενα μηνα μαζι. Τα καναρινακια είναι απειρα (περσινα). Εφτιαξαν φωλια πριν καμια εβδομαδα. Η καναρα απο χθες το πρωι είναι φουσκωμενη και δεν κανει πολλες μετακινησεις... Οσο την βλεπω τρωει κανονικα. Ειναι αυτο που σκεφτομαι (να περιμενω αυγουλακια 😉 ή να ανησυχησω; Τα πουλακια εδω και μια εβδομάδα ειναι σε εσωτερικό χωρο.

Ευχαριστω πολυ!
 
Βασίλη καλησπέρα.
Επί του προκειμένου... Είναι φουσκωμένη και κάθεται στον πάτο, σε κλαδάκι, στη φωλιά; Βρίσκεται μέσα στη φωλιά το βράδυ; Είναι ξύπνια τώρα που μιλάμε; Κόκκαλο σουπιάς έχει το κλουβί;
 
Σε κλαδακι κυριως και μπροστα απ την φωλια. Δεν την εχω δει ποτε μεσα να καθεται. Τωρα οχι, κοιμαται. Υπάρχει απ την αρχη κόκκαλο. Μαλιστα ετριψα λιγακι μες την αυγοτροφη... Ελαχιστο. Καποια απογευματα την εχω πετυχει φουσκωμενη σα να κοιμαται με το κεφαλι μεσα
 
Καποια απογευματα
Δηλαδή τι ώρα το απόγευμα; Τι ώρα κλείνουν τα φώτα στο δωμάτιο στο οποίο βρίσκονται τα καναρίνια;
Σε γενικές γραμμές η εποχή για ζευγάρωμα καναρινιών δεν είναι ακριβώς η κατάλληλη, δεν είναι άνοιξη με άλλα λόγια.
Διατροφική προετοιμασία τους έχεις κάνει; Αν ναι, με τι τροφές και με ποια συχνότητα; Και επί πόσον καιρό;
Η κανάρα πόσο καιρό βρίσκεται στην κατοχή σου;

Θα έλεγα ότι πρέπει οπωσδήποτε να μας γράψεις όσες πιο πολλές λεπτομέρειες γίνεται για τη συμπεριφορά της καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
 
Απόγευμα γύρω στις 5 . Προσπαθω μέχρι 8 να ειναι τελειως κλειστα. Την έχω στην κατοχή μου γυρω στους 2 μηνες. Απο διατροφη αυγοτροφη συσκευασμενη εταιρειας (δεν ξερω αν επιτρεπεται να γραψω) και τροφη με σπορους και αυτη εμποριου με κεχρι κυριως... Λεπτομερειες δυστυχως στη διαρκεια της ημερας δεν μπορουμε να εχουμε γιατι ειμαι εκτος.
Αυτο που με προβληματιζει ειναι αν εχει να κανει με πιθανη γεννα ή καποια αλλη αιτια.. Μπορω να το διαπιστωσω καπως; Προτεινετε την χρηση ριγανελαιου (εμποριου κ αυτο..)
 
Απόγευμα γύρω στις 5 . Προσπαθω μέχρι 8 να ειναι τελειως κλειστα.
Βασίλη, αυτό δεν γίνεται ειδικά τη δεδομένη στιγμή. Με άλλα λόγια το πουλάκι θα πρέπει να ακολουθεί τον ημερήσιο κύκλο, ειδικά τώρα που εδώ και μια εβδομάδα τα έβαλες μέσα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα κάποιου άλλου χώρου που να κοιμάται με το που πέφτει ο ήλιος; Διαφορετικά αν είναι μία στις 5 μία στις 8 διαταράσσεται τελείως ο βιολογικός του κύκλος
Επίσης, μήπως τελικά την πέφτει για ύπνο κατά τις 5 και αυτό είναι που βλέπεις εσύ κι ανησύχησες; Με άλλα λογια πριν τις 5 το πουλάκι είναι κινητικό στα αναμενόμενα πλαίσια;
Την έχω στην κατοχή μου γυρω στους 2 μηνες
Καραντίνα 40 ημερών χώρια από τον αρσενικό κράτησες; (εννοώ σε άλλο κλουβί και με δικά του σκεύη το κάθε πουλάκι)
Απο διατροφη αυγοτροφη συσκευασμενη εταιρειας (δεν ξερω αν επιτρεπεται να γραψω) και τροφη με σπορους και αυτη εμποριου με κεχρι κυριως...
Επιτρέπεται να γράψεις μάρκες κλπ. Ποια η συχνότητα παροχής της αυγοτροφής; Αυγό δεν δίνεις καθόλου;
Σταδιακά και κατά τη γνώμη μου άμεσα ( θα ήθελα όμως να ακούσουμε και τις απόψεις άλλων μελών) σε ξεχωριστή ταΐστρα θα πρέπει να δίνεις (κατ΄εμέ χθες) και άλλους σπόρους όπως κανναβούρι, νίζερ, περίλα, κία, λινάρι, καμελίνα, κινόα... Θα διαβάσεις αναλυτικά στο άρθρο που σου επισυνάπτω.
Αυτο που με προβληματιζει ειναι αν εχει να κανει με πιθανη γεννα ή καποια αλλη αιτια.. Μπορω να το διαπιστωσω καπως; Προτεινετε την χρηση ριγανελαιου (εμποριου κ αυτο..)
Δεν ξέρω κατά πόσο η χρήση του ριγανέλαιου σε αυτή τη φάση θα βοηθήσει, αλλά θα σου έλεγα να βάζεις καθημερινά ρίγανη χλωρή, κι αν δεν έχεις ξερή.
Δεν μπορώ να σου απαντήσω αν είναι σχετικά με πιθανή γέννα, αν βλέπεις σύμπτωμα κάποιας ασθένειας ή αν το πουλάκι φυσιολογικά κοιμάται, εφόσον δεν είσαι ο ίδιος στο σπίτι πριν τις 5.00 για να δεις τι κάνει.
Διάβασε αν θέλεις https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/ και αν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία (αν π.χ, είσαι σπίτι πριν τις 5,00) γράψε μας καθώς και όποιον άλλον προβληματισμό έχεις.
 
Καλημερα!

Αυγο βαζω 2 φορες την εβδομαδα. Σημερα το πρωι τους εβαλα με λιγη ριγανη απο πανω.. Την ειδα πιο κινητικη καποια στιγμη καθεται μπροστα στην φωλια φουσκωνει... Και κοιμαται! Για λιγο βεβαια μετα παλι εξω.. Καναβουρι εχω ξεχωριστο βαζω μια κουταλια συμπληρωματικα...
 
Βασίλη, είτε το πουλακι δεν κοιμάται καθόλου καλά ειτε ειναι άρρωστο με περισσότερες πιθανότητες για το τελευταιο. Θα ήταν πολύ καλή ιδεα να την πας σε πτηνίατρο.
 
Βασιλη σιγουρα το πουλι δεν ειναι καλα ειτε απο εντερικα ειτε απο αλλη αιτια, το σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι νορμαλ αυτη η συμπεριφορα του πουλιου ειτε περιμενη αυγα ειτε οχι οποτε καλυτερα να το χωρισης το πουλακι κ να δεις να του κανης καποια αγωγη αλλα κ προληπτικα να μην σου αρρωστηση κ το αλλο. Επισης μονο του θα ειναι πιο ηρεμο κ θα μπορη να τρεφετε καλυτερα.
 
. Επισης μονο του θα ειναι πιο ηρεμο κ θα μπορη να τρεφετε καλυτερα.
Και ζεστασιά. Η πρώτη μας κίνηση σε άρρωστο πουλάκι, είναι να προσφέρουμε περιβάλλον τουλάχιστον 30-32 βαθμούς θερμοκρασίας.
 
Καλησπέρα

Το πουλακι απομονωθηκε απ το Σαββατο κ ξεκινησα χορηγηση Aviomycine με τροφη και βιταμινη.Μπορω να χορηγήσω συμπληρωματικα Mycoform ca; Η κοιλια της φαινεται καθαρη απο τις κουτσουλιες οφειλεται σε καποιο κρυωμα γιατι εχει βραχναδα οποτε ακουγεται..
 
Το πουλακι απομονωθηκε απ το Σαββατο κ ξεκινησα χορηγηση Aviomycine με τροφη και βιταμινη.
Καλησπέρα! Συγγνώμη που το λέω, αλλά κακώς!
Δεν έπρεπε να ξεκινήσεις αντιβίωση μόνος σου.
Τι είδους βιταμίνη; Μάρκας;Η σε διαφανή σακουλάκια;
Όταν ένα πουλάκι πίνει αντιβίωση πρέπει να τρώει μόνο σπόρια κανονικά..
Το mycoform, εφόσον είναι προβιοτικό, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μετά την αντιβίωση...
Η κοιλια της φαινεται καθαρη απο τις κουτσουλιες οφειλεται σε καποιο κρυωμα γιατι εχει βραχναδα οποτε ακουγεται..
Αν δεν γίνει εξέταση, αυτό δεν μπορεί να το πει κανείς..
Και βραχνάδα να έχει αυτό δεν σημαίνει πως έχει κρυώσει.. Μπορεί να έχει τίποτα άλλο που τη προκαλεί...
Δεν υπάρχει η δυνατότητα να το δει κάποιος γιατρός;
Αλλιώς, ας ελπίσουμε να κάνει δουλειά η αντιβίωση...
 
Η χρηση αντιβιωσης εγινε ως η μοναδικη λυση.. Διαβαζοντας τις οδηγιες αναγραφει και σαν προληπτικη χρηση..συνεπως φανταζομαι οτι σ ενα φουσκωμενο πουλακι μονο καλο μπορει να κανει.. Η βιταμινη ειναι εταιρειας οχι χυμα κ απ οτι βλεπω δεν την πλησιαζει καν.. Θα την απομακρυνω. Το mycoform μου το συνεστησαν ως σιροπι φυτικο σε περιπτωσεις βραχναδας κρυωματος.. Δεν ισχυει;
 
Η χρηση αντιβιωσης εγινε ως η μοναδικη λυση.. Διαβαζοντας τις οδηγιες αναγραφει και σαν προληπτικη χρηση..συνεπως φανταζομαι οτι σ ενα φουσκωμενο πουλακι μονο καλο μπορει να κανει.. Η βιταμινη ειναι εταιρειας οχι χυμα κ απ οτι βλεπω δεν την πλησιαζει καν.. Θα την απομακρυνω. Το mycoform μου το συνεστησαν ως σιροπι φυτικο σε περιπτωσεις βραχναδας κρυωματος.. Δεν ισχυει;
Η μοναδική λύση κανονικά ήταν ο γιατρός..
Προληπτικά δεν κάνει να δίνουμε φάρμακα...
Υπάρχουν όμως θεραπείες οι οποίες μπορούν να γίνουν με φυσικούς τρόπους... Όπως πχ με τσάι βοτάνων...
Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σου δώσω κάποιο λινκ, αν μπορεί όμως κάποιος άλλος ας το κάνει!
Ναι...όντως κάνει για το αναπνευστικό..
 
Η τελευταια εμπειρια μου σ καποιον σχετικο γιατρο...ηταν αποτυχημενη καθως ειχε αγνοια ακομα κ για το φυλο του καναρινιου...χωρις αυτο βεβαια να σημαινει κατι.. Θα κανω χρηση για μια εβδομαδα ελπιζοντας οτι θα υπαρξει βελτιωση.. Κρινοντας βεβαια απ τα δικα μας ανθρωπινα πλαισια σιγουρο η χρηση φαρμακων και ειδικα 'γενικων' αντιβιωσεων ειναι ενα αναγκαιο κακο κ πολλες φορες παραβλεποντας την ιατρικη βοηθεια τα χρησιμοποιουμε ευρεως... Τεσπα ας ελπισουμε να πανε ολα καλα. Ευχαριστω για τον χρονο σας!
 
Καλησπερα! Ειναι καλυτερα λιγακι πιο ζωηρο.. Ελπιζω να τα καταφεραμε εστω κ μη γνωριζοντας την πραγματικη αιτια. Υπαρχει κατι που προτεινετε για χορηγηση μετα την αντιβιωση.Σημερα σταματαω για μια εβδομαδα και ελπιζω να μην ξαναχρειαστει!
Μπορω να χρησιμοποιησω Oregon stym κ αν ναι για ποσο;
 
Καλησπερα! Ειναι καλυτερα λιγακι πιο ζωηρο..
Καλησπέρα!Χαιρόμαστε γι'αυτό!
Υπαρχει κατι που προτεινετε για χορηγηση μετα την αντιβιωση
Προβιοτικά...
Δες εδώ πέρα... [page not found] Είναι ένα βαζάκι με 20 κάψουλες... Εγώ θα έλεγα να δώσεις για 5 με 7 ημέρες απο μία κάψουλα σε ένα λίτρο νερό..

Μπορω να χρησιμοποιησω Oregon stym κ αν ναι για ποσο;[/QUOT
Μπορείς σε Κάθε κλουβάκι... Να βάζεις σε ένα μπολάκι 3 η 4 φορές την εβδομάδα απο μια κουταλιά του γλυκού ρίγανη, βασιλικό,θυμάρι η και ότι άλλο βότανο θέλεις και είσαι εντάξει.
 
Υπαρχει κατι που προτεινετε για χορηγηση μετα την αντιβιωση

Για μετα την αντιβιωση θα σου ελεγα να του χορηγησης καποια πολυβιταμινα για λιγο διαστημα κ στο νερο του να βαλης επισης ηλεκτρολυτες(Αλμορα). Τους ηλεκτρολυτες καλο ειναι να τους βαζουμε συχνα μονο κακο δεν κανουν..
 
Back
Top