Αναπαραγωγή Κανάρα σταμάτησε να κάθεται στη φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RENOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RENOU

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2021
Μηνύματα
185
Πόλη
Βάρη
Καλημερα. Χτες, ηταν το πρωτο βραδυ, που η καναρα σταματησε να καθεται στα μικρα της.Τα μικρα ειναι 7 ημερων. Τα ταιζει μονη της. Το μονο που εκανα ειναι οτι χτες αλλαξα τσοχα γιατι μεσα ειχε δυο ασπορα αυγα και το ενα σπασμενο ,αρα εστια μολυνσης. Βεβαια, και περυσι, με τις ζέστες παλι το ιδιο εκανε. Απλα ,το αναφερω γιατι νομιζω ειναι πολυ μικρα. Ειναι σε εξωτερικο χωρο (μπαλκονι),κλειστο ,ομως, με κατεβασμενες τεντες. Βεβαια, και που το αναφερω δε νομιζω οτι μπορω να παρεμβω.
 
Ακριβώς τα ίδια έκανε και η δικιά μου όταν άλλαξα το νήμα και έβαλα τσόχα για να έχουν καλύτερη άνεση και να είναι καθαρά .την μισή μέρα ήταν ανήσυχη,μετά σιγά σιγά πλησίασε στην φωλιά και κοιτούσε,μετά πάλι δειλά δειλά άρχισε να ταιζει και αργά το βράδυ πήγε στην φωλιά.Εμενα εξαρχής δεν ήθελε την τσόχα.2 βδομάδες την πετούσε έξω,όταν τελικά την απομάκρυνση τότε ξεκίνησε να βάζει νήμα μέσα.
 
@RENOU πιστεύω ότι είναι ακριβώς αυτό που λες...η ζέστη και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.
Στο σημείο αυτό θα προτείνω να σκεφτείς ότι η εποχή είναι αρκετά προχωρημένη και για επόμενο αναπαραγωγικό κύκλο, και επομένως είναι μια καλή ευκαιρία να σταματήσεις την κανάρα από το να κάνει επόμενη ωοτοκία ή για την ακρίβεια από το να γεννήσει ένσπορα αυγά, και άρα να την αποκόψεις από τον αρσενικό, αν ακόμα τον έχεις μέσα στο κλουβί με τα μικρά. Απλά θα τον βάλεις κάπου αλλού, αν είναι δυνατό να μην τον βλέπει και να μην τον ακούει, και να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της.
 
@ianos και εγω ευχομαι αλλα και απο οτι βλεπω,οντως, δεν θα δημιουργηθει θεμα με τα μικρουλια. Μεγαλωνουν και βγαζουν φτερα οποτε, μαλλον, η καναρα ξερει καλυτερα απο εμας! Τον αρσενικο τον απομακρυνα εδω και καιρο, συμφωνα με τις συμβουλες σας. Τα βγαζει περα μονη της η θηλυκια.Αν φανταζομουν τις ζεστες που εγιναν φετος τον Μαιο , δε θα προχωρυσα ουτε σε 2η γεννα. Παρακαλαω να ξεπεταχτουν τα μικρουλια για να την ξεκουρασω.
 
Back
Top