Αναπαραγωγή Κανάρα σταμάτησε να κλωσάει όταν της άλλαξα το αυγό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kiveli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kiveli

PB New Member
Εγγραφή
16 Μαϊ 2016
Μηνύματα
68
Πόλη
Κέρκυρα
Καλησπέρα, θα ηθέλα τα φώτα σας παρακαλώ, έχω ένα ζευγάρι που τα ενώνω για πρώτη φορά, από ότι φαίνεται ταίριαξαν και σήμερα μου έδωσε το πρώτο αυγό,όταν όμως της το άλλαξα αυτή σταμάτησε να κλωσαει (το ψεύτικο ) υπέθεσα ότι εκεί που τα είχα τα χτύπαγε ο ήλιος και τα έβαλα σε ένα μπαλκόνι που είναι κλειστό και ήσυχο όμως δεν ξανά έκατσε στη φωλιά, της επέστρεψα το αυγό της το αληθινό αλλά και πάλι δεν έκατσε και φαίνοταν νευρική, αυτά έγιναν χτες σήμερα έβαλα στην αρχική θέση τα πουλιά και αμέσως έκατσε στη φώλια της να κλωσισει.υποθετω ότι εκεί νιώθει καλα και είναι ήρεμη, αυτό που με προβληματίζει είναι ότι τα χτυπάει ο ήλιος το απόγευμα και μη γίνει βραστό στο αυγο της. Εσεις τι προτείνεται να κάνω, το αρσενικό είναι εξοικειωμένο μαζί μου καθότι γεννήθηκε σπίτι μου η καναρα όμως δεν μου επιτρέπει πολλές παρεμβάσεις.
 
Όταν έχουν φωλιά με αυγα ή νεοσσούς δεν αλλάζουμε χώρο γιατί εγκαταλείπουν τη φωλιά. Είναι δηλαδή λογικό αυτό που έκανε. Το πρώτο αυγουλακι ίσως να μην το κλωσσησε οχι επειδή κατάλαβε ότι ήταν ψεύτικο αλλά επειδή συνήθως δεν κάθονται από το πρώτο αυγό. Έκανε κι άλλα;
 
Σήμερα κλωσσαει αυτό το πρώτο όχι δεν έκανε άλλο, από ότι είδα όμως δεν πρέπει να έχει σποράκι μέσα το αυγό ελπίζω αύριο να έχω ένα δεύτερο. Να βάλω ασβέστιο στο νερό;έχω μέσα σουπιοκόκκαλο και πετρούλα και τα τρώνε.
 
Α συγγνώμη, αναφέρεις στο πρώτο μήνυμα ότι σήμερα έκανε το πρώτο αυγό (δεν το είδα πριν😏), οπότε λογικά αύριο θα κάνει το δεύτερο 😊
Έχεις κανει διατροφική προετοιμασία;
 
Α συγγνώμη, αναφέρεις στο πρώτο μήνυμα ότι σήμερα έκανε το πρώτο αυγό
Δεν έκανες λάθος είναι αντιφατικό το μήνυμα.

Κυβέλη δεν κάθονται απο το πρώτο αυγό.
Μετακινείς το κλουβί λίγο σε θέση που να μην χτυπά ο ήλιος την φωλιά. Έπρεπε να το κάνεις απο πριν αυτο.
https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/

Χαιρετισμούς στο νησί.
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την άμεση βοήθεια, θα βάλω ένα προστατευτικό, πριν τρία χρόνια που ζευγάρωσε ο πατέρας του αρσενικού μου τα άφησα μέσα στο σπίτι και δεν ανυσηχουσα για τον ήλιο και τον αέρα τώρα όμως είναι αδύνατον γιατί η μικρή μου κόρη είναι ενοχλητική μαζί τους 🤪 ελπίζω όλα να πάνε καλα και να έχουμε πουλάκια. Παντως ο μπαμπάς του ήταν πολύ καλός πατέρας και σύζυγος ελπίζω να το κληρονόμησε.
 
Back
Top