Ασθένειες Κανάρα χάνει το πτέρωμα της

Πόλη
Αθήνα
Παιδιά καλημέρα

Πριν δύο εβδομάδες αγόρασα μια κανάρα η οποία εδώ και μια εβδομάδα χάνει το πτέρωμα της και απο ότι έχω παρατηρήσει ξύνεται περισσότερο απο το κανονικό θα έλεγα. Όλη η συμπεριφορά της δε δείχνει τα συμπτώματα της ακάρεας(απ'όσα έχω διαβάσει).
Τι μπορεί να είναι;
Να αρχίσω θεραπεία για ακάρεα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Χρήστος

Στέφανε καλημέρα
Τα έχω ανοίξει έτσι γιατί έχω απορίες για διαφορετικά θέματα του forum. Δεν ξέρω αν πρέπει να γίνεται έτσι. (απο θέμα λειτουργίας του forum εννοώ)

Στέφανε καλημέρα
Τα έχω ανοίξει έτσι γιατί έχω απορίες για διαφορετικά θέματα του forum. Δεν ξέρω αν πρέπει να γίνεται έτσι. (απο θέμα λειτουργίας του forum εννοώ)

Χρήστο καλημέρα. Δεν έκανες άσχημα μιας και το κάθε πρόβλημα
που παρουσιάζεται πρέπει να συζητείται στην ανάλογη ενότητα.
Εκείνο που διευκολήνει επείσης είναι η συμπλήρωση μιας τέτοιας φόρμας
PetBirds Forum - Ανακοινώσεις στο Forum : Ασθένειες - Τραυματισμοί Καναρινιών
στην οποίαν συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία για κάποιο πουλάκι,
και έτσι οι απαντήσεις δίδονται με καλύτερη γνώση του προβλήματος.

Σαν απάντηση στο ερώτημα θα έλεγα να προμηθευτείς ένα σπρέυ παρασιτοκτόνο
(που ψεκάζουμε απ' ευθείας επάνω στο πουλί), καθώς επείσης και ένα μαλακό
παρασιτοκτόνο που θα ψεκάζεις κάθε 20 μέρες κλουβιά, χώρο κλπ.
- Εκτός αυτού η πτερόρροια μπορεί να οφείλεται σε κακή διατροφή,
σε υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος, σε μεγάλης διάρκειας φωτισμό στον χώρο των πουλιών.
Φαντάζομαι τώρα γίνεται φανερό, πόσο θα εξυπηρετούσε η φόρμα.

Άρα τελικά αναφέρεσαι στο ίδιο θηλυκό με το θέμα που αναφέρω.

Λοιπόν καταρχήν από τη στιγμή που ρίχνει φτερά δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή να συνεχίσεις την προσπάθεια αναπαραγωγής. Δεν βάζουμε για αναπαραγωγή κανένα καναρίνι που δεν είναι 100% υγειές και σε άριστη κατάσταση.

Επειδή δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι αυτό που οδήγησε το καναρίνι να χάνει φτερά, πρέπει αμέσως να την απομακρύνεις από το αρσενικό ώστε να αποφύγεις όσο είναι δυνατό τη μετάδοση μιας πιθανής ασθένειας.

Τώρα γιατί χάνει φτερά;
Από αυτά που γράφεις την έχεις εδώ και 15 μέρες και περίπου εδώ και 7 χάνει φτερά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην αλλαγή περιβάλλοντος και το στρες που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια αλλαγή. Ακόμη και η διαφορετική θερμοκρασία σε σχέση με το παλιό περιβάλλων μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή φτερών.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς έναν κτηνίατρο για να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι κάτι άλλο.

Back