Ασθένειες Καναρίνα κάθεται στο πάτωμα

Zoe Katherine

PB New Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2023
Μηνύματα
11
Πόλη
Μηλος
Καλησπερα σε ολους!
Είχα κάνει και ένα post αρκετό καιρό πριν. Εχω μια καναρινα, την οποία τη πειρα από ακατάλληλο περιβαλλον. Είχε χάσει τα φτερά και από κεφάλι της και με αρκετή προσπαθεια βγάλαμε αρκετα αλλά δεν γέμισε τελείως.
Πριν 2 εβδομάδες σταμάτησε να κελαϊδάει (κελαϊδάει αν και θυληκό, οχι πολυ ομως) και παρατηρησα ότι είχε κάνει 3 αυγά. Της αφησα λίγες μέρες τα αυγά και τα απομάκρυνα. Άρχισε να κελαϊδάει μέσα στις μέρες. Τώρα εδώ και κάποιες μέρες κάθεται στο πατωμα! Εκεί που είχε κάνει τα αυγά. Παρόλα αυτα κελαϊδάει. Να πω ότι έχω δέντρο στην αυλή που αρκετά πουλακια έρχονται και κελαειδανε και όταν τα ακουει σαν να ταράζεται. Επιπλέον έχει αλλάξει χρώμα το ράμφος της από πανω. Συν ότι έχει βγάλει σαν λέπια στα ποδια.
Της έχω βιταμίνες και παντα νερακι φρεσκο, και το φαγητό και φρουτα εποχής που έχω ψάξει.
Κάτι ακόμα που κάνει είναι ότι κάποιες φορές ανοίγει το στόμα χωρίς να κελαϊδάει.
Τέλος σήμερα δεν ήθελα να φυγει απο τη γωνιτσα της στο πάτωμα, μόνο όταν έβαλα το χέρι μου μέσα έφυγε. Μου φαίνεται λίγο υποτονική σήμερα και σαν να κλείνει τα ματάκια της. Μηπως ζεστενεται; με συγχωρείτε για τις πολλες πληροφορίες αλλά βρίσκομαι σε νησί και δεν ξέρω τι ναIMG_20230619_160307.webpIMG_20230619_160257.webpIMG_20230619_161409.webp κάνω. Δεν θέλω να μου παθει τιποτα.
 

Συνημμένα

  • IMG_20230619_161409.webp
    IMG_20230619_161409.webp
    165,8 KB · Προβολές: 3
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Νομίζω ότι αλλά είναι ξεκάθαρα σημάδια ασθένειας ειδικά τα λέπια στα πόδια της και μάλιστα η συμπεριφορά της το να κάθεται στο πάτωμα είναι σημάδι ότι έχει προχωρήσει η ασθένεια της και είναι αρκετή αδύναμη! Πρέπει να πας σε γιατρό πιο άμεσα από άμεσα γιατί το πουλάκι ταλαιπωρείται!!
 
Θα έλεγα να πάψεις τις βιταμίνες, να της δώσεις λίγες ημέρες υγρό ασβέστιο στο νερό σύμφωνα με τη δοσολογία του σκευάσματος που θα βρεις στις οδηγίες του, και να την αφήσεις στο σημείο που είναι ώστε να κάνει τον κύκλο της. Όλα αυτά αρκεί να είναι καλά στην υγεία της, το οποίο βέβαια δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να το ξεκαθαρίσεις έτσι απλά. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει ίσως να απευθυνθείς σε πτηνίατρο ή κτηνίατρο με εμπειρία σε πτηνά, κι αν δεν υπάρχει στην περιοχή σου, ίσως θα μπορούσες να σκεφτείς να πάρεις τηλέφωνο το εργαστήριο της Κομοτηνής, να συνομιλήσεις μαζί τους, να σου πουν τι δείγματα θα ήταν χρήσιμα να εξεταστούν και να τους τα στείλεις με κούριερ. Για τα λέπια στα πόδια πιθανά να είναι ακάρεα Knemidokoptes, το οποίο στην πορεία μπορείς να αντιμετωπίσεις με επαλείψεις με κρέμα epithol, αλλάζοντας ταυτόχρονα κάθε βράδυ και τις πατήθρες (και τις ταΐστρες γιατί κι αυτές έχουν στήριγμα για τα πόδια) και κάνοντας ένα σύντομο πέρασμα του εσωτερικού του κλουβιού με ένα πανί βρεγμένο. Αλλά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να περιμένει ώστε να γίνουν οι εξετάσεις από το εργαστήριο και στη συνέχεια η θεραπεία. Πες τους όλα τα συμπτώματα π.χ. αραίωση πούπουλων και όλο το ιστορικό.
 
@giannis808 καλησπερα σας, δεν υπάρχει η δυνατότητα να παω στο γιατρό και γιατρός δεν υπάρχει στο νησι. Παρόλα αυτα σας ευχαριστω παρα πολυ! Θα προσπαθησω να βρω γιατρό να με βοηθήσει έστω αποσταση. Θα κάνω ότι μπορώ!
[automerge]1687182381[/automerge]
@ianos καλησπερα σας! Σας ευχαριστω παρα πολυ! Θα της σταματήσω της βιταμίνες αμέσως. Το ασβέστιο μπορώ να το βρω και στο φαρμακείο σωστά;
 
Το ασβέστιο μπορώ να το βρω και στο φαρμακείο σωστά;
Δεν γνωρίζω δοσολογία για πουλιά στα σκευάσματα ασβεστίου που πωλούνται από φαρμακεία, γιατί τα σκευάσματα αυτά απευθύνονται σε ανθρώπους. Θα έλεγα να δεις τι έχει το φαρμακείο και να ρωτήσεις στο Εργαστήριο της Κομοτηνής να σου προσαρμόσουν τη δοσολογία
 
@Zoe Katherine μέχρι να βρεις υγρό ασβέστιο, να της δίνεις σουσάμι που είναι πλούσιο σε ασβέστιο.
 
  • Χρήσιμο
Αντιδράσεις: ianos
Και εννοείται πάντα διαθέσιμο σουπιοκοκκαλο το οποίο θα έχεις μόνιμα στο κλουβί της.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@ianos ναι. Δεν το ήξερα. Για να είμαι ειλικρινής πρωτη φορα έχω πουλακι και το συγκεκριμένο δυστυχώς δεν ξέρω ουτε το ιστορικό ουτε τίποτα. Απλά ήθελα να το παρω από εκεί που ηταν
 
@MARY58 την έχω αγαπήσει. Τώρα ας πουμε έφερα το κλουβακι της δίπλα μου και όλο τιτιβιζει, δεν έχει παει καθόλου κάτω στη γωνια, όλο με κοιτάει και τιτιβιζει. Γι αυτό άλλωστε την πηρα και από τη ταβέρνα γιατί κάθε φορά που πήγαινα σαν να μου μίλαγε. Τώρα αυτό μπορεί να είναι και στο μυαλό μου αλλά εγώ έτσι νιώθω.
Τα έχω κάνει σχεδόν όλα όσα αφορουν τη διατροφη. Δυστυχώς λόγω μετακόμισης δεν της έχω αλλάξει κλουβακι αλλά θα γίνει αυτή τη βδομάδα κιόλας!
 
έδωσες από την ταβέρνα
Εννοώ έσωσες! Ο κορεκτορας μου φταίει. 🙄Υπάρχουν κ άλλα πολύ κατατοπιστικά άρθρα στο φόρουμ, όπως η λίστα με τα ασφαλή φυτά, η διατροφική αξία των σπόρων, κ.α. Μπορείς να τα βρεις κ με την αναζήτηση (ο μεγενθυντικος φακός πάνω δεξιά).
[automerge]1687189716[/automerge]
Κ μαζί με το κλουβί πάρε της μπανιέρα για το μπάνιο της, αυγοθηκες για τα κεράσματα της, σουπιοκοκκαλο κ προσωπικά πια επιλέγω τις ξύλινες πατηθρες. Με το καλό να σου έρθει το νέο της κλουβί.
 
  • Χρήσιμο
Αντιδράσεις: ianos
@MARY58 α ναι! Μπανιέρα έχουμε παρει. Αλλά δεν την έχει εκτιμήσει καθόλου. Δεν ξέρω γιατι
Ουτε μια φορά δεν έχει μπει. Μετά από ένα τέταρτο της την βγάζω γιατί όλο και κάποια κουτσουλιά έχει ρίξει.
 
@Zoe Katherine βάζε την πρωινές ώρες κατά τις εννιά με δέκα το πρωί. Άσε την κανένα εικοσαλεπτο κ αφαίρεσε την. Αν θέλει θα μπει. Αν δεν θέλει, δεν πειράζει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top