Φροντίδα Καναρίνια Ορφέους με άλλα πουλιά στον ίδιο χώρο

Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα. Έχω δύο Ορφεους. Έλεγα να αγόραζα κάποιο πολύ καλό από Βουλγαρία.
Τα έχω έξω στο μπαλκόνι . Εκεί έχω και τέσσερις καρδερίνες. Νομίζω ότι το ένα μου πετάει μια τιμπρα καναρίνι. Το άκουσε και κάποιος εκτροφέας και συμφώνησε ότι έχει λάθη. Φυσικά μου είπε ότι δεν πρέπει να πάρω άλλο ,και αν πάρω θα πρέπει να απομακρυνθούν τα άλλα γιατί θα επηρεαστεί αρνητικά φυσικά. Θα πρέπει να είναι εσωτερικά και να μην ακούει τίποτα άλλο καθόλη την διάρκεια παραμονής ακόμα και στην συντήρηση και κάποια άλλα που πραγματικά να πω την αλήθεια με αποθάρρυναν. Εκτός αν βρω πουλί από 2 ετών και πάνω που να έχει σταθεροποιηθεί το κελάηδημα του. Αυτά και αν δεν βρίσκεις!
Η δυνατότητα να το έχω μέσα δεν παίζει. Ο σκοπός μου είναι στην πτερορια να τα απομονώσω από τις καρδερίνες σε κλειστά κουτιά και να τους βάζω ακούσματα που έχω πάρει.
1. Να τα αφήσω όπως είναι και ότι γίνει; Τόσο πολύ θα ξεχάσουν και θα πάρουν άλλες φωνές;
2. Να μην πάρω άλλο;
3.Μήπως ασχολούμαι πολύ; Όλο αυτό αρχίζει να με κουράζει να πω την αλήθεια.
4. Μέχρι τώρα δεν έχω μπει στον πειρασμό για να κάνω αναπαραγωγή γιατί κατάλαβα το ποσό διαφορετική είναι σε σχέση με άλλα καναρια. Εννοώ την εκπαίδευση τους.

Όλα τα παραπάνω που περιγράφονται δεν έχουν τελειωμό. Δηλαδή, πάντα θα υπάρχει καλύτερο φωνητικά καναρίνι της ράτσας αυτής, πάντοτε με την πάροδο του χρόνου μπορεί να μεταβληθεί ακόμα και αρνητικά το κελάηδημά τους, πραγματικά δεν έχει τέλος αυτή η ιστορία. Έτσι θα σου έλεγα, εκτός κι αν θέλεις να γίνεις εκτροφέας μόνο της συγκεκριμένης ράτσας, το οποίο σημαίνει αποκλεισμός από κάθε άλλη ηχητική παρουσία, να μην συνεχίσεις τον προβληματισμό σου.
Και φυσικά το κάθε καναρίνι που έχεις, εκτός από καλός τραγουδιστής, είναι και μια ολόκληρη οντότητα που διακαιούται τον αέρα, το φως και γενικότερα την ευζωία του. Αυτό με τα κλειστά κουτιά με άλλα λόγια, δεν τους αξίζει καθόλου

Back