Αναπαραγωγή Καναρίνια βάζουν υλικό στην ταΐστρα και όχι στη φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dourios
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dourios

Banned
Εγγραφή
5 Ιαν 2014
Μηνύματα
243
Σε ενα ζευγαρι τιμπραντο που εχω παρατηρησα οτι οταν τους εβαλα μια χαρτοπετσετα την καναν κομματια και αφησαν κανα 2-3 κομματια στην φωλια. Για αυτο το λογο τους εβαλα νημα... αυτα πηγαν και τοποθετησαν το πιο πολυ στην ταιστρα και καθολου στην φωλια... η φωλια ειναι εξωτερικη ενω η ταιστρα εχει το μεγεθος της φωλιας και βρισκεται μεσα στο κλουβι... λετε να μην βολευονται με την εξωτερικη ή να μην ειναι ετοιμα ακομα; Να τους βαλω εσωτερικη φωλια;
 
Βάλε εσωτερική φωλιά εκεί που είναι η τάιστρα, βάλε εξωτερική τάιστρα να μην μπορούν να βάλουν εκεί μέσα...
 
Το κλουβι δεν παιρνει εξωτερικη ταιστρα... Θα βαλω εσωτερικη φωλια και θα τους βαλω την τριχα μεσα στη φωλια μηπως και τα δελεασω...
 
Βάλε και εσωτερική και εξωτερική όπως και διάφορα είδη νημάτων για να διαλέξει η θηλυκια.. 😉
 
Αλίκη το νήμα δεν παίζει μεγάλο ρόλο ότι τις βάλεις θα το πάρει μέχρι και με χαρτιά κάνει φωλιά.. Τα περισσότερα καναρίνια πάντως προτιμούν την εσωτερική επειδή νιώθουν περισσότερη ασφάλεια.
 
Έτοιμο μίγμα από αυτό που είναι σαν λινατσα με βαμβάκι, επειδή είδα ότι η καναρα ήθελε κάτι πιο μαλακό για το κέντρο της φωλιάς να την τελειοποίησει έδωσα και λίγο βαμβάκι.
Τα λευκά μικρά σχοινάκια δεν μου αρέσουν...
 
Εγώ έχω εξωτερικές κλειστού τύπου για καλύτερη διαχείριση από μένα και περισσότερο χώρο στα πουλιά, οι εξωτερικές ανοιχτού δεν μου αρέσουν γιατί δεν μπορώ να τις καθαρίσω εύκολα.
 
και εγω τετοιες εχω αλλα γιατι να μην μπαινουν... αλλα ας δουμε αυριο τι θα γινει με εσωτερικη...
 
Ανάλογα και το πουλί, εσένα βρήκε σαν να έχει να επιλέξει μια από τις δύο οπότε πήρε την εσωτερική που νιώθει και περισσότερο ασφαλεία.
 
λες να βαλω σε ολα τα ζευγαρια μια εσωτερικη και μια εξωτερικη για να μπορουν να διαλεξουν;
 
Όχι γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα πάρουν την εσωτερική. Απλά σε αυτό βάλε εσωτερική εκεί που ήταν η τάιστρα που εχτιζαν και αν μπορείς βάλε τους άλλου τα απορία.
 
Νίκο έχει να κάνει με τη θηλυκιά... Άλλες θηλυκιές νιώθουν πιο ασφάλεια με τις εσωτερικές άλλες με τις εξωτερικές...
Βάλε εσύ τι φωλιά που βολεύει εσένα και άμα η θηλυκιά σου μαζεύει το νήμα αλλού και δε λέει να τη στρώσει με τίποτα τότε βάλε και μια εσωτερική να διαλέξει! 😉
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ian32
Back
Top