Ασθένειες Καναρίνια δεν μπορούν να κελαηδήσουν

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης dimis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dimis

PB New Member
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας. Θελω να ρωτησω καποια πράγματα για καποιο πρόβλημα που εχω διαπυστωσει σε δυο απο τα καναρινια μου.
1 ) εχω ενα red-black το οποιο το ειχα αγορασει πανακρηβα παρεπηπτοντως το οποιο απο την ημερα που το πηρα δεν το ακουσα ουτε μια στηγμη να κελαηδαει.
το πουλι ειναι του 2006 απο ολανδια και το αγορασα απο ενα πολυ μεγαλο καταστημα στη Θεσσαλονίκη. Αρχικος υπεθεσα αλαγη περηβαλοντως και τα σχετικα, στην σηνεχεια ειπα αλαγη πτερωματος, εντομεταξη εγω μερα παρα μερα του δινω βραστο αυγο.σημερα παρατηρησα το εξης.
σε ανηποπτη στηγμη παρατηρησα το πουλι και αυτο φουσκονε το λαιμο του λες και ελεγε τον ακαθηστο ημνο αλλα δεν ακουγοτανε αχνα. Τιποτα
τι μπωρει να σημβαινει;
2 ) εχω ενα κοκκινο το οποιο μου παρουσιαζει σχεδον το ιδιο προβλημα με την διαφορα οτι αυτο το κανει που και που. Δηλ. κελαηδαει κανονικοτατα και παρα πολυ ωραι μαληστα αλλα τυχαινει μερα που δεν μπορει να βγαλει φωνη.Και αυτο επισεις του δινω αυγο.

Καταρχήν σιγουρέψου αν είναι και τα δύο αρσενικά. Αν ναι, εγώ θα σου πρότεινα να τους χορηγήσεις το https://petbirds.gr/product/beaphar-pulmosan/ για τα ακάρεα της τραχείας, διαβάζοντας με προσοχή τις οδηγίες χρήσεως - εφαρμογής του φαρμάκου.

Edit: Έχεις άλλα πουλιά;

Μηπως επειδη τα δινεις μερα παρα μερα αυγο τα εχεις παχυνει και δεν μπορουν να κελαιδησουν;

και εγω προσφατα ειχα τα ίδια συμπτώματα στο καναρινι μου. Ειχε σταματησει ξαφνικά να κελαηδαει. Του χορηγησα το φαρμακο που λεει ο Σταυρος και τωρα ειναι μια χαρα! Η διαφορα ειναι ομως οτι το δικο μου εκανε ενα πολυ μικρο "τσιου" σαν "τσιρ" καλυτερα. Δεν ητανε εντελως βουβο. Μπορει το δικο σου να ήταν αρρωστο απο το μαγαζι που το πηρες γιατι αμα κολλησει ενα μπορει να την μεταδωσει και στα αλλα αν μοιραζονται σκευη ή συζουνε κλπ.

Aγγελε μπορείς να μου ακριβώς τη συμπτώματα είχε και τη σε έκανε να καταλάβεις οτι έχει ακάρεα και να του δώσεις το συγκεκριμένο φάρμακο;

Back