Αναπαραγωγή Καναρίνια ζευγάρωσαν, να τα αφήσω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Toliscr7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Toliscr7

PB Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2020
Μηνύματα
571
Πόλη
Λάρισα
Καλησπέρα στην ομάδα και καλή βδομάδα, την Παρασκευή ο πατέρας μου. Έβαλε τα καναρινια να ζευγαρώσουν (αυτόν τον καιρό δεν μπορούσα να ασχοληθώ με τα καναρινια λόγο καποιον δουλειών) τα αγόρασε νήμα και τσόχα και ξεκίνησαν την διαδικασία ζευγαρώματος να τα αφήσω να ζευγαρώσουν?
 
@Toliscr7 Αυτη η περιοδος ειναι τελειως ακατάλληλη για ζευγαρωματα.Η ανοιξη ειναι η εποχη των καναρινιων για ζευγαρωμα.Εγω θα σου έλεγα να διακοπει άμεσα αν προλάβετε βέβαια.
 
@Toliscr7 ο πατέρας σου δεν φαίνεται να έχει γνώσεις αν κρίνουμε απο την επιλογή της εποχής. Δεν καταλαβίνω επίσης ποιο είναι το ερώτημα/πρόβλημα που θέτεις στο θέμα αυτό.
 
  1. Απομακρύνεις τον αρσενικό σε άλλο κλουβί μόνο του, και αν έβαζες αυγό το σταματάς αφήνοντάς τον μόνο με την βασική τροφή του, τους σπόρους.
  2. Αφήνεις το θηλυκό να ολοκληρώσει την ωοτοκία, έχοντας καθημερινά στο κλουβί σουπικοκαλο και βραστό αυγό με το τσόφλι.
  3. Μετά από την γέννηση του τελευταίου αυγού, τα αποσύρεις όλα από την φωλιά, και κρατάς το θηλυκό μακριά από τον αρσενικό.
  4. Θα πρέπει να εξηγήσεις στον πατέρα σου πως ή εποχή αυτή είναι άκρως ακατάλληλη για ζευγαρώματα, καθώς τα πουλιά διανύουν περίοδο ξεκούρασης και όχι αναπαραγωγής.
Επίσης, αν μπορείς επισύναψε καμιά φωτογραφία να δούμε την διάταξη του κλουβιού και τα καναρίνια γενικά.
 
Για σταθείτε βρε παιδιά...ναι, η εποχή είναι ακατάλληλη για αναπαραγωγές, αλλά πρώτα από όλα δεν ξέρουμε αν τα αυγά είναι ένσπορα, πόσα αυγά είναι και πόσες ημέρες τα κλωσσάει η θηλυκιά.
@Toliscr7 , μήπως θα μπορούσες να ρωτήσεις τον πατέρα σου τις παραπάνω πληροφορίες και να μας πεις για να σου γράψει ο καθένας μας τι επιλογές θα μπορούσατε να έχετε; Ρώτησέ τον επίσης τις ημερομηνίες γέννησης του πρώτου αυγού, από πότε η κανάρα κάθησε μόνιμα (σχεδόν όλην την ημέρα στη φωλιά).
Προσωπικά διαφωνώ με το να έχει ξεκινήσει η επώαση και να πεταχτούν τα αυγά, εφόσον δεν τίθεται θέμα υγείας του θηλυκού
 
την Παρασκευή ο πατέρας μου. Έβαλε τα καναρινια να ζευγαρώσουν
Προσωπηκά στηρίχτηκα σε αυτή την φράση και υπολόγισα πως τα πουλιά είναι μαζί 3 ημέρες (Παρασκευή-Κυριακή), αλλά ναι... βιάστηκα και συγγνώμη για αυτό.


Προσωπικά διαφωνώ με το να έχει ξεκινήσει η επώαση και να πεταχτούν τα αυγά, εφόσον δεν τίθεται θέμα υγείας του θηλυκού
Δεν γνωρίζουμε όμως την κατάσταση του θηλυκού, και για αυτό, δεν είμαι βέβαιος αν πράγματι δεν τίθεται θέμα της υγείας του. Είναι όμως κάπως οξύμωρο να κάνω συνέχεια υποθέσεις...
Θα περιμένω απλά πληροφορίες από τον
@Toliscr7
 
Προσωπηκά στηρίχτηκα σε αυτή την φράση και υπολόγισα πως τα πουλιά είναι μαζί 3 ημέρες (Παρασκευή-Κυριακή), αλλά ναι... βιάστηκα και συγγνώμη για αυτό.
Τη διάβασα κι ο ίδιος τη φράση, και έχεις δίκιο στον υπολογισμό σου...
 
@ianos τον ρώτησα τα έβαλε μαζί από την Πέμπτη και έχουν βγει μέχρι στιγμής 4 αυγά από αυτά το ένα το γέννησε έξω από την φωλιά και έσπασε τώρα κάθεται και τα κλοσαει κανονικά για φωτογραφίες που με είπατε δεν γίνεται να σας τραβήξω λόγω ότι 3χω σπασμένη την κάμερα του κινηρκ σόρυ παιδιά
 
Από τα 4 αυγά, και τις ημέρες που δίνεις, πιθανολογώ ότι αν τα πουλιά έχουν ζευγαρώσει, το πολύ το 1 ή 2 από τα αυγά θα είναι ένσπορο.
Να δεις με φακό ακόμα αν τα αυγά είναι γόνιμα, θα πρέπει να έχουν περάσει περίπου 5 ημέρες από την ημέρα που η κανάρα έχει καθήσει μόνιμα στη φωλιά. Συνήθως τα θηλυκά καναρίνια βιδώνονται στη φωλιά στη γέννα του 3ου αυγού, οπότε από εκεί και πέρα ξεκινά η επώαση, επομένως μετράς από εκείνη την ημέρα τις 5 ημέρες. Πιο πριν είναι πολύ δύσκολο να διαπιστώσεις με φακό αν το αυγό είναι γόνιμο ή μη.
 
Back
Top