Γενικά Καναρίνια και σωστή ενημέρωση από τα Pet Shop!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Georgiam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Georgiam

PB New Member
Εγγραφή
25 Οκτ 2020
Μηνύματα
17
Πόλη
Ηράκλειο
Γεια σας!

Με αφορμή ένα άσχημο περιστατικό που μου συνέβη ξεκινώ αυτό το ποστ.

Είχα μία κανάρα και για να έχει παρέα της πήραμε κι έναν αρσενικό.

1ο λάθος:
Τα βάλαμε μαζί μετά από μία εβδομάδα σύμφωνα με τις υποδείξεις της κοπέλας από το Petshop (ενώ χρειαζόταν 40-60 μέρες καραντίνα, για να αποφύγουμε μετάδοση ασθενειών και να εγκλιματιστεί το νέο πουλάκι). Πρόσφατα έμαθα πως τα καναρίνια δεν έχουν ανάγκη παρέας.
2ο λάθος:
Το αποτέλεσμα ήταν να μπουν σε διαδικασία αναπαραγωγής, χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία κι όχι την κατάλληλη περίοδο.
Η κανάρα είχε πρόπτωση αμάρας και δυστυχώς, τη χάσαμε.

Στενοχωρήθηκα πολύ, γιατί πραγματικά χάθηκε άδικα το πουλάκι από δικούς μας λάθος χειρισμούς και ελλιπή ενημέρωση από το Pet Shop, γνωστό Pet Shop του Ηρακλείου Κρήτης.

Στόχος του post αυτού είναι να συζητήσουμε όλοι μαζί και να ρίξουμε ιδέες για το πώς μπορούμε να ενημερώνουμε σωστά όσους επιθυμούν να αγοράσουν πουλιά, ώστε να τα φροντίζουν σωστά και να μην έχουν την ατυχή κατάληξη του δικού μας.

Κάποιος νέος στην ενασχόληση με τα πουλιά δε γνωρίζει ότι χρειάζονται όλα αυτά που χρειάζονται.

Μια ιδέα θα ήταν να επικοινωνήσουμε με Pet Shop και να τους κάνουμε το έργο τους πιο εύκολο.
Πχ. να ζητάμε να συστήνουν αυτό εδώ το site ή κάτι παρεμφερές.
Το πρόβλημα σε αυτό είναι ότι αυτό θα σήμαινε λιγότερα έσοδα για εκείνους ενδεχομένως, καθώς θα είχαμε περισσότερη ενημέρωση, λιγότερα ατυχήματα κι ίσως λιγότερες αγορές.
Έχει σημασία πώς θα το μεταφέρουμε. Μπορούμε να προτείνουμε να έχουν ένα κιτ για νέους ιδιοκτήτες καναρινιών, με τις βιταμίνες που χρειάζονται, το φαγητό τους και γενικές πληροφορίες. Ακόμα κι αν αυτό κοστίζει, ώστε να είναι διατεθειμένοι να το κάνουν.

Τι λέτε; Τι προτείνετε όσοι έχετε και περισσότερες γνώσεις από 'μένα;
 
Οι εποχές έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Κάποτε δεν υπήρχε πληροφόρηση. Αργότερα, η πληροφόρηση ήταν ακριβή. Στις μέρες μας η πληροφόρηση είναι στα "περίπτερα" .Την συναντάς παντού. Μάλιστα έχουμε περάσει στην άλλη όχθη. Ο όγκος πληροφοριών τόσο μεγάλος ώστε να χρειάζεται "κοσκίνισμα". Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Οποιος θέλει πραγματικά να ψάξει κάτι, το βρίσκει και μάλιστα συνήθως εύκολα. Βέβαια όπου υπάρχει μεγάλος όγκος υπάρχουν και πολλά σκουπίδια. Αυτά, είναι δική μας ευθύνη να μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε. Δεν μπορούμε να ζητάμε ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν. Τα petshops είναι εμπορικές επιχειρήσεις. Αν το petshop έχει δυνατότητα να προσφέρει και άλλες υπηρεσίες π.χ ιατρικές,ελέγχεται. Σε κάθε περίπτωση ή όποια υπηρεσία πρέπει να είναι σύμφωνη με την άδεια λειτουργίας του. Οσον αφορά το δικό μας χόμπι, υπάρχουν πολλές σελίδες που δίνουν πάμπολλες πληροφορίες γι' αυτό. Μια απο αυτές, πιθανά η καλύτερη, μας φιλοξενεί. Αλλα πέραν αυτού, σε όλα τα διαμερίσματα της χώρας υπάρχουν ενώσεις,σύλλογοι,κλαμπς,λέσχες που έχουν σαν ΒΑΣΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της ύπαρξής τους, την σωστή ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα.Στο Ηράκλειο επι παραδείγματι υπάρχει ο https://community.petbirds.gr/threads/Παγκρήτιος-Όμιλος-Καναρινοφίλων-ΠΟΚ.18155/ .
 
Το κάθε πετσοπ είναι μαγαζί που κοιτάει το κέρδος, οι υπάλληλοι είναι αναλώσιμοι και πολλά που θα πεις θα έχουν αποτέλεσμα το μικρότερο κέρδος τους.
Ίσως περιφερειακά μαγαζιά που ο ιδιοκτήτης τους είναι πραγματικά φιλόζωος κ οχι κατ ανάγκη, λόγω επαγγέλματος, να ήταν ποιο συζητησιμος και δεκτικος
 
Σωστή σκέψη μεν μη υλποποιησημη δε το κέρδος υπερνικά τα πάντα! Εγώ όσες φορές έχω πάει σε πετ σοπ ποτέ δεν μου ειπαν αυτό είναι το καλύτερο πάντα μου πασαρανε αυτό με το μεγαλύτερο για αυτούς κέρδος (και ας μην ήταν πάντα το ακριβότερο)για τις εταιρείες δε που δεν "δουλεύουν"είναι πάντα ή αναξιόπιστες ή υπερτιμημένες! και δεν της φέρνουν γιατί δεν θέλουν να κοροϊδεύουν τον πελάτη. εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενα του κυρίου Μάκη πληροφορίες στο διαδίκτυο άφθονες πλέον, αγορά πουλιών μόνο από εκτροφέα,και ερωτήσεις εδώ μέσα για τα πάντα
 
@mgerom Σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σας και την πληροφόρησή σας! Ό,τι μαθαίνουμε σχετικά με κάτι που μας ενδιαφέρει, είναι πάντα προς όφελός μας. Σε ένα πράγμα θα διαφωνήσω μόνο... ναι μεν οι πληροφορίες υπάρχουν, αλλά απαιτούν πολύ χρόνο για να κάνει κανείς το ξεσκαρτάρισμα. Κι επίσης, κάποιος που αρχικά δε γνωρίζει, νομίζει πως αρκούν οι πληροφορίες που παίρνει από το PetShop.

Το κέρδος είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς η γνώση μας τους στερεί έσοδα και συμφωνώ και σ' αυτό που είπατε για την άδεια λειτουργίας τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, ώστε να βοηθήσουμε κι άλλους να μάθουν εγκαίρως ό,τι χρειάζεται να ξέρουν.
[automerge]1603911204[/automerge]
@takis1964 Έχεις δίκιο, αξίζει όμως, έστω να προσπαθήσει ο καθένας από μας τοπικά έστω, απλώς πρέπει να αποφασίσουμε τι προτείνουμε. Να δίνουν κάποιο φέιγβολάν για παράδειγμα με βασικές πληροφορίες; Να έρθουμε σε επαφή ίσως με εταιρείες παραγωγής τροφίμων για καναρίνια και να κάνουμε κάτι μαζί προς ενημέρωση του κόσμου; Δεν ξέρω... κάτι σίγουρα μπορούμε να κάνουμε!
[automerge]1603911567[/automerge]
@Scoros Σκεφτόμενη ότι όπως εμείς αγοράσαμε ένα πουλάκι από το PetShop της γειτονιάς μας, και δεν ξέραμε ότι έπρεπε να ξέρουμε παραπάνω απ' όσα μας είπαν, έτσι θα συμβεί και με πολλούς άλλους. Και πάντα θύματα είναι εν τέλει τα πουλάκια. Είμαι φιλόζωη και έχω χρόνια ζώα, αλλά δε γνώριζα ότι τα καναρίνια θέλουν πολλές γνώσεις, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν. Εκεί θα ήθελα κάπως να μπορούσαμε να επέμβουμε!
Όσο για το ότι υπάρχει η πληροφορία, ναι, υπάρχει, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο, που για όποιον έχει οικογένεια, δεν είναι εύκολο να τον αφιερώσει. Αν όμως, κάποιος περιεκτικά μεταφέρει τις βασικότερες γνώσεις, θα έχουμε καλά αποτελέσματα θεωρώ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, ώστε να βοηθήσουμε κι άλλους να μάθουν εγκαίρως ό,τι χρειάζεται να ξέρουν.
Aυτό που κάνουμε εδώ και 15 χρόνια, χωρίς να έχουμε καμία υποχρέωση (μόνο απο μεράκι) , μέσα απο τις σελίδες μας, τα blocks ,τα forums , τους συλλόγους και τα συχνά μας σεμινάρια. Είμαι σίγουρος οτι αν σου δωθεί χρόνος και ασχοληθείς με την ενημέρωση γύρο απο το χόμπυ, αναζητώντας το υλικό που σ' ενδιαφέρει, θα ανακαλύψεις πάρα πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Το γεγονός οτι δεν τις έχεις ανακαλύψει ακόμα δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν.
 
Άρα λοιπόν δεν είναι θέμα ελλιπής ενημέρωσης! Είναι θέμα,ίσως κουλτούρας, επειδή λίγο πολύ όλοι μας έχουμε και λοιπές υποχρεώσεις,οικογένεια δουλειά φροντιστήρια αθλοπαιδιές κ.λ.π ,και επειδή ένα οποιοδήποτε ζώο θελει φροντιδα αγάπη χρόνο χώρο πρέπει όλοι μας να ρωτάμε να διαβάζουμε να μαθαινουμε και μετά να περνούμε ζώο είναι θέμα γενικότερης ζωοφιλικης ενημέρωσης και είναι θέμα του καθενός το πόσο θα ασχοληθεί πριν και μετά την απόκτηση ενός ζώου πρόσφατα είχα κουβέντα με κάποιον και μου είπε ,μόλις του είπα ότι έχω καναρίνια ότι ο αδελφός του συνέχεια περνει καναρίνια (γιατί "γουστάρει"να τα ακούει)και του ψοφάνε σε ένα ενάμιση χρόνο όταν λοιπόν του είπα τι χρειάζεται ένα καναρίνι για να ζήσει μου είπε ότι δεν κάναν τίποτα από αυτά που ανέφερα εκτός από νερό τροφή ,χύμα,και καθαριότητα αυτός λοιπόν ΔΕΝ ήθελε να ασχοληθεί εσείς ασχολείστε άλλοι όχι δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα
 
Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι όντως πολλές και η πληθώρα αυτών είναι που κάνει τους νέους κατόχους κατοικιδίων να αγχώνονται περισσότερο, εμού συμπεριλαμβανομένου. Το να μπορείς να κάνεις ξεσκαρτάρισμα/κοσκίνισμα αυτών, προυποθέτει εμπειρία, βασικά είναι τέχνη περισσότερο και λιγότερο θέμα εμπειρίας και αποκτάται με την τριβή και με τον χρόνο, κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Ο νέος όμως κάτοχος κατοικιδίου θα αγχωθεί υπέρμετρα αν δεν γνωρίζει μερικές βασικές αρχές και κανόνες ευζωίας, ώστε να μπορεί να προβεί σε αξιολογική κρίση των πληροφοριών αυτών.
Αν υπήρχε ένα βιβλίο/ebook με το "Α ως το Ω για την ανατροφή καναρινιών", νομίζω θα ήταν αρκετά χρήσιμο.
Πχ στο Α, να υπήρχε η λέξη "αυγά" με σύντομη αναφορά στo πότε, πως το δίνουμε κλπ.
Στο Β, η λέξη "βρώμη", ναι, όχι? Συνοπτικά πάντα.
Αφορμή της σκέψης μου αυτής αποτέλεσε το προ gps εποχής βιβλίο "London A to Z Atlas", όπου στις πολυάριθμες αρχικές σελίδες του ευρετηρίου με τα ονόματα των οδών, μπορούσες να βρείς το κάθε μικρό δρόμο και να πας στην συγκεκριμένη σελίδα και τεράγωνο και να δεις που πραγματικά βρίσκεται αυτός ο δρόμος.
 
Μια ιδέα θα ήταν να επικοινωνήσουμε με Pet Shop και να τους κάνουμε το έργο τους πιο εύκολο.
Πχ. να ζητάμε να συστήνουν αυτό εδώ το site ή κάτι παρεμφερές.
Το πρόβλημα σε αυτό είναι ότι αυτό θα σήμαινε λιγότερα έσοδα για εκείνους ενδεχομένως, καθώς θα είχαμε περισσότερη ενημέρωση, λιγότερα ατυχήματα κι ίσως λιγότερες αγορές.
Έχει σημασία πώς θα το μεταφέρουμε. Μπορούμε να προτείνουμε να έχουν ένα κιτ για νέους ιδιοκτήτες καναρινιών, με τις βιταμίνες που χρειάζονται, το φαγητό τους και γενικές πληροφορίες. Ακόμα κι αν αυτό κοστίζει, ώστε να είναι διατεθειμένοι να το κάνουν.
@Georgiam πολύ καλές οι σκέψεις σου και με βρίσκουν σύμφωνο.
Εύχομαι να πραγματοποιηθούν κάποια στιγμή.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μια ιδέα θα ήταν να επικοινωνήσουμε με Pet Shop και να τους κάνουμε το έργο τους πιο εύκολο.
Πχ. να ζητάμε να συστήνουν αυτό εδώ το site ή κάτι παρεμφερές.

Αυτο ειναι κατι που δεν θα συμβει ποτέ και καλώς δεν θα γινει.

Η πληροφορία,η μεθοδος εκτροφης και η ορνιθολουλτουρα που διακατεχει την πλειοψηφία των μελων του Petbirds ερχεται σε ευθεια αντιπαραθεση με τους ορους του marketing και τις εμπορικες πρακτικες των pet shops.

Παράλληλα μια "συνδιαλλαγή" των pet shops με το forum οπως περιγραφεται πιο πανω ειναι ασυμβατη με την ανεξαρτητη και χωρις εξαρτησεις πορεια του Petbirds.
Τα συμφεροντα των καταναλωτων ειναι αντιθετα ως προς αυτα των εμπορων.
 
@GregCC Συμφωνώ απόλυτα σε όσα είπατε! Καλύτερα δε θα μπορούσατε να τα εκφράσετε! Σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σας!
[automerge]1605024979[/automerge]
Άρα λοιπόν δεν είναι θέμα ελλιπής ενημέρωσης! Είναι θέμα,ίσως κουλτούρας, επειδή λίγο πολύ όλοι μας έχουμε και λοιπές υποχρεώσεις,οικογένεια δουλειά φροντιστήρια αθλοπαιδιές κ.λ.π ,και επειδή ένα οποιοδήποτε ζώο θελει φροντιδα αγάπη χρόνο χώρο πρέπει όλοι μας να ρωτάμε να διαβάζουμε να μαθαινουμε και μετά να περνούμε ζώο είναι θέμα γενικότερης ζωοφιλικης ενημέρωσης και είναι θέμα του καθενός το πόσο θα ασχοληθεί πριν και μετά την απόκτηση ενός ζώου πρόσφατα είχα κουβέντα με κάποιον και μου είπε ,μόλις του είπα ότι έχω καναρίνια ότι ο αδελφός του συνέχεια περνει καναρίνια (γιατί "γουστάρει"να τα ακούει)και του ψοφάνε σε ένα ενάμιση χρόνο όταν λοιπόν του είπα τι χρειάζεται ένα καναρίνι για να ζήσει μου είπε ότι δεν κάναν τίποτα από αυτά που ανέφερα εκτός από νερό τροφή ,χύμα,και καθαριότητα αυτός λοιπόν ΔΕΝ ήθελε να ασχοληθεί εσείς ασχολείστε άλλοι όχι δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα
Συμφωνώ μαζί σας, αλλά όταν αποφασίσαμε να πάρουμε καναρίνι, ούτε που ξέραμε ότι ήθελαν τόση φροντίδα. Τώρα που το ξέρω, δε θα ξαναπάρω, γιατί δεν μπορώ να τα φροντίσω όσο πρέπει. Διαφωνώ εντελώς με το παίρνω ένα ζώο και δεν το φροντίζω όπως πρέπει.
 
Καλησπέρα διαβάζω τα μηνύματά σας και είπα πως τελικά τα έζησα όλα. Είναι τόσο δύσκολο να κάνεις κουμάντο ένα καναρινάκι! Τόσο πολύ απασχόληση θέλει που δεν μπορεί να βρει κανείς άκρη στο νήμα. Τελικά μήπως είναι πιο απλό το πράγμα; Μήπως είναι απλά να το θες ή να μην το θες. Πραγματικά δεν μπορώ να απαντήσω, καλή συνέχεια.
 
Καλησπέρα διαβάζω τα μηνύματά σας και είπα πως τελικά τα έζησα όλα. Είναι τόσο δύσκολο να κάνεις κουμάντο ένα καναρινάκι! Τόσο πολύ απασχόληση θέλει που δεν μπορεί να βρει κανείς άκρη στο νήμα. Τελικά μήπως είναι πιο απλό το πράγμα; Μήπως είναι απλά να το θες ή να μην το θες. Πραγματικά δεν μπορώ να απαντήσω, καλή συνέχεια.
Φίλε Γιάννη όλοι γράψαμε την άποψη μας άλλοι λίγα άλλοι πολλά αλλά νομίζω ότι εσύ με δύο λέξεις είπες ότι όλοι οι άλλοι δεν είπαμε με ολόκληρα κατεβατα! Ένα τιτανοτεραστιο like από εμένα!
 
Διαφωνώ εντελώς με το παίρνω ένα ζώο και δεν το φροντίζω όπως πρέπει.
@Georgiam πολύ καλές σκέψεις και υπεύθυνη στάση. Χαίρομαι που τα βλέπεις έτσι γιατί κατά βάθος διαθέτεις την σημαντικότερη προϋπόθεση για να φροντίζεις ένα ζωντανό. Τον σεβασμό για αυτό.
Όντως οι πληροφορίες είναι πολλές και η απόσταξη αυτών θέλει χρόνο και παρατήρηση αλλά μην απελπιζόμαστε
γιατί με λίγα και απλά πράγματα όλοι θα είμαστε ικανοποιούμενοι.
δε θα ξαναπάρω, γιατί δεν μπορώ να τα φροντίσω όσο πρέπει
Ελπίζω να αλλάξεις γνώμη κάποια στιγμή και να μιλήσουμε για τα πιο απλά και σημαντικά.
 
Το να παραδεχτείς "δημόσια" ότι ένα κατοικίδιο χάθηκε από δικό σου λάθος, δείχνει πρωτίστως ευαισθησία. Δείχνει παράλληλα και υπευθυνότητα καθώς και τόλμη στην ανάληψη ευθυνών. Κατά την ταπεινή μου γνώμη η ευαισθησία είναι πολή σημαντική αρετή και σίγουρα ενδεικτική για το αν κάποιος θέλει πραγματικά ένα κατοικίδιο για σύντροφό του.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν σε αυτό το site έιναι άπειρες και εύχομαι να συνεχίσουν να διογκώνονται γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν μένουμε στάσιμοι. Πχ σκέφτηκα να αλλάξω στο καναρίνι μου την αυγοτροφή και να προσθέσω αποξηραμένο βασιλικό και ρίγανη, 2 παντελώς άγνωστα στο κατοικίδιό μου υλικά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χρόνο "σπατάλησα" για να πείσω τον εαυτό μου 100% ότι αυτό θα είναι ασφαλές -κυρίως- για το καναρίνι μου, η αποδοχή έρχεται σε 2η μοίρα.

Η ενασχόληση με ένα καναρίνι απαιτεί εκ των πραγμάτων χρόνο, αντικειμενικά. Ο καθένας μας έχει τον δικό του τρόπο ζωής και την δική του φιλοσοφία. Εγώ πχ κάθε μέρα θέλω να καθαρίζω την σχάρα/χαρτί/υπόστρωμα ή οτιδήποτε ο καθείς χρησιμοποιεί. Προχθές λόγω φόρτου εργασίας/δουλειάς/τρεξίματος κλπ δεν κατάφερα να βρω 3 λεπτά να το κάνω. Όταν βρήκα αυτά τα 3 λεπτά, το καναρίνι μου κοιμόταν. Το έκανα την άλλη μέρα που βρήκα τον χρόνο και ένιωσα και άσχημα μέχρι να το καθαρίσω, που το άφησα 2 συνεχόμενες μέρες ακαθάριστο...
 
θα μιλήσω και γω σαν νέο μέλος που εδώ και έναν χρόνο εχω δυο υπέροχα πουλάκια ... Εγω ξεκίνησα να αγαπώ τα πουλιά από τότε που είχε ο πατέρας μου ένα σκουφάτο ,πριν ένα χρόνο ομως κατι μέσα μου με έτρωγε και ετσι αγόρασα δυο τιμπραντο από δυο εκτροφείς που είναι στην ελληνική λέσχη τιμπραντο...Εν συνεχεία και εγώ θέλω να δώσω ένα + στο να αγοράζουμε πουλιά από εκτροφείς ...αλλα να δίνουμε και μια ευκαιρία και στα μικρά pet shop ... γιατί μπορεί να υπάρχουν άτομα που να έχουν γνώση και σχέση με το αντικείμενο και εμεις απλα να μην πηγαίνουμε και να τα στηρίζουμε ....Τέλος Θα πω το εξής ...πριν πάμε να αγοράσουμε κάποιο πουλάκι να το έχουμε ψάξει καλα !
 
Και για να μην αερολογούμε, να ένα παράδειγμα που δείχνει ότι όταν θες να ενημερώσεις σωστά μπορείς να το κάνεις χωρίς εκπτώσεις:

Lolo pets smakers κανάρι με πάπρικα
Το παστέλι αυτό είναι συμπλήρωμα διατροφικό, απόλυτο υγιεινό, που προσδίδει ενέργεια και ευεξία.
Αποτελεσματικό για την διατήρηση της καλής ψυχικής και σωματικής υγείας που θα είχαν εάν ζούσαν ελεύθερα. (!!!)
 
Lolo pets smakers κανάρι με πάπρικα
Το παστέλι αυτό είναι συμπλήρωμα διατροφικό, απόλυτο υγιεινό, που προσδίδει ενέργεια και ευεξία.
Αποτελεσματικό για την διατήρηση της καλής ψυχικής και σωματικής υγείας που θα είχαν εάν ζούσαν ελεύθερα. (!!!)
@mpalitsas από πού το συμπεραίνεις αυτό;
Από πού διαφοροποιείται από τα άλλα στικς;
 
Αστειευόσουν!🤭
Εκ μέρους της κοιλιοδουλείας του Σοφοκλή μου, την πάτησα! 🤣Ο πρόλογος σου ήταν τελείως παραπλανητικός!!! Κ μου έκαναν εντύπωση τα θαυμαστικά σου αλλά ...!!!🤣
 
Back
Top