Φροντίδα Καναρίνια με κουνέλι

bluespyros

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2017
Μηνύματα
222
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα.
Θέλω να κανω μια ερώτηση.
Έχω κάποια καναρίνια και τα παιδιά θέλουν να τους παρω ένα κουνέλι.
Το κουνέλι θα κυκλοφορει ελευθερο στον χώρο που είναι τα κλουβιά.
Η απορία μου είναι αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από το ένα είδος στο άλλο.
 
αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από το ένα είδος στο άλλο.
Όσο υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από τα ζωντανά στον άνθρωπο και το αντίθετο.
Δεν έχουν καμία γονιδιακή συγγένεια... και είμαι σίγουρος πως έχουν άλλο φάσμα ασθενειών το καθένα.
Το κουνέλι θα κυκλοφορει ελευθερο στον χώρο που είναι τα κλουβιά
Έχετε εικόνα με αυτό που θα συναντήσετε στην ελεύθερη συγκατοίκηση με το κουνέλι;
Και μιλάω για το "κατούρημα" και τα "κακάκια" του...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η απορία μου είναι αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών από το ένα είδος στο άλλο.
Εφόσον τηρούνται οι κανόνες υγιεινής από τους φροντιστές και δεν υπάρχει άμεση επαφή των ζώων, των σκευών και του εξοπλισμού, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
 
Καλησπέρα, το κουνέλι ελεύθερο, στο ίδιο χώρο με τα καναρίνια ίσως να υπάρξει πρόβλημα στην περίοδο αναπαραγωγής των καναρινιών. Γιατί σε όλη την διαδικασία της αναπαραγωγής από το αυγό μέχρι το τάισμα τον νεοσσών, από τους γονείς, κοιτάζουμε να τα ενοχλούμε όσο λιγότερο μπορούμε.
Από το θέμα ασθενειών, όσο να ναι βάζουμε έναν κίνδυνο, παραπάνω! Θα το έχετε σε εξωτερικό ή σε εσωτερικό χώρο; Θα εμβολιαστεί, το κουνελάκι; Πχ η Μυξωμάτωση, που Μεταδίδεται κυρίως με αιμοζυγατικά έντομα, κυρίως ψύλλους και κουνούπια και προσβάλλονται όλες οι φυλές των κατοικίδιων κουνελιών, ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής τους. Η νόσος αυτή μπορεί να προκαλέσει βακτηριακή λοίμωξη του αναπνευστικού του κουνελιού!
 
Το ένα τρίτο του μπαλκονιού είναι κλειστό με τζαμαρία και πόρτα, τα κλουβιά είναι στο κλειστό.
Το κουνέλι είχα σκοπό να του βάλω ένα σπιτάκι στο κλειστό μπαλκονι και να κυκλοφορήρει ελεύθερο από την πόρτα και στο υπόλοιπο.
Εννοητε ότι θα εμβολιαστεί και για καλό του και για καλό μας.
 
Γιατί όχι σε ένα κανονικό κουνελόκλουβο στο δωμάτιο τους ώστε να το χαίρονται και να μάθουν και να το φροντίζουν; Τα κουνέλια είναι άσχετα με το τι νομίζουμε καθαρά ζώα και γρήγορα μαθαίνουν να λερώνουν σε συγκεκριμένα σημεία σαν τουαλέτα.
 
Oκ. Δείτε, μελετήστε τα υπέρ και τα κατά, πρίν πάρετε την τελική σας απόφαση. Για να μπορείτε και εσείς μετά να ανταπεξέλθετε και να φροντίζετε και το κουνελάκι και τα καναρινάκια σας και να σας είναι ευχάριστο.
 
Oκ. Δείτε, μελετήστε τα υπέρ και τα κατά, πρίν πάρετε την τελική σας απόφαση. Για να μπορείτε και εσείς μετά να ανταπεξέλθετε και να φροντίζετε και το κουνελάκι και τα καναρινάκια σας και να σας είναι ευχάριστο.
Το αποφασισαμε, θα το πάρουμε.
 
Πιγα σε μερικά pet shop δυτικά θεσσαλονικη και δεν βρικα.
Ξέρετε κάποιο pet θεσσαλονικη να πάω;
 
Πιγα σε μερικά pet shop δυτικά θεσσαλονικη και δεν βρικα.
Ξέρετε κάποιο pet θεσσαλονικη να πάω;

Το Quiko είχε σχεδόν πάντα κουνελάκια.
 
Η Δέσποινα θέλει ένα κουνελάκι mini. Από όλα τα παραπάνω δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα για ασθένειες εφόσον γίνουν τα εμβόλια στο κουνελάκι. Εγώ όμως έχω ringneck και όχι καναρίνια. Μέχρι να γίνουν όμως τα εμβόλια τι γίνεται; Φαντάζομαι θέλουν κάποιο χρόνο μιας και θα πάρω μηνών κουνελάκι. Επίσης θα ήθελα να συνυπάρχουν ο Λινκ η Ίνα και ο "μπαξ μπάνι". Αυτό θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στα δύο τερατάκια;
 
Δυσκολα θα εμπιστευομουν 2 τοσο διαφορετικα ειδη ελεθυερα στον ιδιο χωρο!

μάλλον το διατύπωσα λάθος. Ελεύθερα το κάθε είδος ξεχωριστά αλλά να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο (σαλόνι)
 
Με αυτο το τροπο αν δεν πιασει καμια μανια τα ringneck και δεν τραμπουκιζουν το κουνελακι οταν αυτα θα ειναι ελευθερα, δεν θα εχεις θεμα!
Aλλα σε καθε περιπτωση δεν θα πρεπει να εχουν προσβαση στο κουνελακι οταν θα ειναι ελευθερα!
 
Σκέφτομαι να φτιάξω το κλουβί του στον παιδότοπο του Λινκ και της Ίνας. Στα άσπρα χαρτόνια να βάλω ένα κόντρα πλακέ με μεντεσέδες για να ανοίγει προς τα πάνω. Και στα πλάγια γύρο γύρο στην κάτω πλευρά μαύρο κόντρα πλακέ όπως φαίνεται από την μια πλευρά ώστε να μην λερώνει εξωτερικά. Και φυσικά γύρο γύρο να το κλείσω με κουνελόσυρμα στο οποίο θα έχω πάλι 1 πόρτα για να μπαινοβγαίνει ο μπάξ μπάνι.
 

Συνημμένα

  • α1.webp
    α1.webp
    163,5 KB · Προβολές: 19
  • α2.webp
    α2.webp
    70,7 KB · Προβολές: 19
  • α3.webp
    α3.webp
    61 KB · Προβολές: 17
Να συμπληρώσω αν μου επιτρέπεται επειδή έχω εμπειρία από κουνέλι εκτός από τα ούρα και τα κακάκια που είπε ο bluespyros και το γεγονός της συμπεριφοράς του κουνελιού το οποίο σε κάθε απότομη κίνηση και ήχο τρομάζει χτυπάει τα πίσω πόδια και τσιρίζει. Είχα πάρει μια φορά όταν ήμουν φοιτητής δώρο σε έναν φίλο που έμενε με την κοπέλα του ένα κουνέλι και μου έκοψε την καλημέρα. Στην αρχή έλεγα ότι υπερβάλλει αλλά μια μέρα ήμουν σπίτι και έπεσε ένα δοχείο άρχισε το κουνέλι να τσιρίζει επειδή τρόμαξε από το δοχείο και σχεδόν ταυτόχρονα άρχισε να τσιρίζει η κοπέλα του η οποία τρόμαξε από το κουνέλι. Εκείνη την στιγμή μου είπε καταλαβαίνεις ότι κάθε μέρα γίνεται αυτό? Στο τέλος έδωσε το κουνέλι και χώρισε και την κοπέλα του!
 
Στο τέλος έδωσε το κουνέλι και χώρισε και την κοπέλα του!

Περιμένω πως και πως να το διαβάσει η Δέσποινα αυτό να δω την έκφραση του προσώπου της.

Μάλλον θα έπρεπε να φτιάξω καινούργιο θέμα για τον Λινκ την Ίνα και την Μπέλα. Μέχρι στιγμής πέρα από έναν ελάχιστο θόρυβο που κάνει όταν τρώει δεν άκουσα κάτι άλλο. Στις φωνές του Λινκ και της Ίνας τις πρώτες ώρες φοβόταν αλλά μετά τις συνήθισε και δεν έδινε σημασία. Σήμερα το πρωί που ξυπνήσαμε πάλι ήταν ήσυχος. Έβγαλα κανονικά τους παπαγάλους μια ώρα όπως κάνω κάθε μέρα και μετά αφήσαμε και την Μπέλα ελεύθερη ώστε να της καθαρισουμε και το κλουβί. Πρόσεξα ότι κατουρούσε μόνο στην μια πλευρά του κλουβιού της στην άκρη. Οπότε θα δοκιμάσω περισσότερο πριονίδι σε αυτό το σημείο μήπως και το δει σαν τουαλέτα μέχρι να αγοράσω μια πλαστική τουαλέτα για κουνέλια.

Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι και ο Λινκ και η Ίνα πήγανε για λίγο πάνω στο κλουβί της Μπέλας και μετά δεν ασχοληθήκανε άλλο μαζί της. Ακόμη και όταν την χάιδευα δεν έδιναν σημασία.
 
Back
Top