Ασθένειες Καναρίνια με φαλάκρα και διάρροια με αίμα

Σταματίνα

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαρ 2014
Μηνύματα
9
Τα δύο από τα τρία καναρίνια μου χάνουν πούπουλα από το λαιμό τους και λίγα από το κεφάλι τους. Τι να κάνω για να τα βοηθήσω;
 
Γεια σου Σταματίνα μου, καλώς ήρθες! Μπορείς να δεις αυτή την λίστα ερωτήσεων petbirds.gr/community/threads/%CE%A0%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82.18794/ και να μας δώσεις αν όχι όλες, κάποιες πληροφορίες για τα πουλάκια σου ώστε να μπορέσουν όσα άτομα γνωρίζουν να σε βοηθήσουν;
Ό,τι και να είναι, περαστικά εύχομαι.
 
Έχω δύο λοιποχρωμικά καναρίνια και ένα μελανινικό. Το ένα από τα δύο λοιποχρωμικά είναι υγιές και το άλλο με μαδημένο σβέρκο - λαιμό, το φτέρωμά του δείχνει εντάξει όπως τα πόδια και το ράμφος του. Χωρίς δύσπνοια και αρκετά ζωηρό. Το μελανινικό ( θηλυκό ) και αυτό με την ίδια απώλεια φτερών όπως και στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ράμφος και πόδια εντάξει σήμερα δείχνει να έχει δύσπνοια ακουμπάει το κεφάλι του στα κάγκελα του κλουβιού κινείται ελάχιστα δείχνει ότι θέλει να ανέβει στις πατήθρες καθώς τις κοιτάζει συνέχεια αλλά δεν μπορεί. Οι κουτσουλιές του μόλις τώρα βλέπω ότι είναι με αίμα. Δεν μου έχουν ξαναρρωστήσει ποτέ.
Το κλουβί τους είναι 55cm και ζουν μέσα στο σπίτι. Τρέφονται με βιταμίνες σπόρους από pet shop, αυγό μήλο, λάχανο, μαρούλι. Παρακαλώ συμβουλές γρήγορα γιατί με ανησυχεί πολύ το μελανινικό σήμερα.

Ευχαριστώ πολύ! Καληνύχτα HELP, HELP, HELP...
 
maria p Σε παρακαλώ χρειάζομαι βοήθεια. Δεν ξέρω να ανεβάζω φωτογραφίες στο forum. Πιστεύω αν ανεβάσω εγώ θα βοηθήσω εσάς και εσείς εμένα.
 
Ανέβασε φωτογραφίες από την καρίνα και την κοιλιά του πουλιού και από τις κουτσουλιές Σταματίνα
 
maria p Τις φωτογραφίες τις έχω βγάλει και τις έχω περάσει στον υπολογιστή. Όμως δεν ξέρω πως να τις ανεβάσω στο forum.
 
Σταματίνα μου σου έχω στείλει μήνυμα για να δεις πως τις ανεβάζεις
 
Σταματίνα, οι κουτσουλιές είναι καφέ σκούρο η έχουν κοκκινωπό χρώμα;
Γιατί το αίμα ''χωνεύεται'' στο στομάχι και εμφανίζεται ''καφέ'' στα κόπρανα.Αν βλέπεις κόκκινο, τότε υπάρχει αιμορραγία η φλεγμονή/πληγή μετά το στομάχι η ακόμη μπορεί να οφείλεται σε βακτήρια η παράσιτα στα έντερα.
Μήπως το πουλί έφαγε κάτι άλλο εκτός αυτών που αναφέρεις;
Πόσο καιρό βλέπεις συμπτώματα;... Μόνο σήμερα;. Έχεις ελέγξει για ψείρες η για ακάρεα;
Όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορεί να γίνει υποθετική διάγνωση από κάποιους που δεν είναι γιατροί, χωρίς μάλιστα να υπάρχει αντίστοιχη εργαστηριακή εξέταση.Θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε κάποια αντιβίωση, αλλά νομίζω δεν είναι ορθό να τρέχεις ν'αγοράζεις φάρμακα, να κάνεις αγωγή..χωρίς να ξέρουμε αν ''χτυπάμε'' την αιτία.. Καλύτερα να το δει κτηνίατρος (και ακόμα καλύτερα να του πας μια αυριανή κουτσουλιά που θα έχεις μαζέψει πάνω σε λευκό χαρτί κουζίνας )

Ποιά ήταν η συμπεριφορά τους τις τελευταίες μέρες;.. Έχεις και θηλυκό καναρίνι;.. Μήπως αυτό με το αίμα στις κουτσουλιές έσκιζε χαρτί η έδειχνε να θέλει να κάνει φωλιά;... Πάει το μυαλό μου σε τυχόν δυστοκία.
 
PAIANAS Οι κουτσουλιές είναι κοκκινωπό χρώμα. Η απώλεια φτερών είναι καιρό τώρα ενώ τις τελευταίες μέρες τα συμπτώματα είναι πιο έντονα. Τα κόπρανά του είναι κόκκινα μόνο σήμερα, επίσης είναι θηλυκό. Επίσης στο μέρος που ζω δεν υπάρχει κτηνίατρος.
 
Χωρίς να μπορώ να εξηγήσω το αίμα στις κουτσουλιές (αν δεν είναι βακτήριο η παράσιτο π.χ. κοκκίδια), θα σκεφτόμουν πιθανότητα δυστοκίας. Δυστοκία των πτηνών
Άυτό που θα έκανα εγώ σε πρώτη φάση, είναι να πιάσω προσεκτικά χωρίς να σφίξω ιδιαίτερα το πουλί.. Και να του βάλω μια σταγόνα λάδι στην αμάρα με ελαφρές μαλάξεις στο σημείο.
Του έχεις σουπιοκόκκαλο στο κλουβί; Τα κλουβιά τα βλέπει καθόλου ο ήλιος;
 
Οι '' βιταμίνες '' ειναι η κόκκινη που πουλάνε χύμα στα pet shop?
 
m@kis οι "βιταμίνες" είναι η κόκκινη ή κίτρινη που πουλάνε χύμα στα pet shop. Τις χρησιμοποιώ χρόνια τώρα. Τι μου προτείνεις να τους δώσω εάν δεν κάνουν αυτές;
 
m@kis οι "βιταμίνες" είναι η κόκκινη ή κίτρινη που πουλάνε χύμα στα pet shop. Τις χρησιμοποιώ χρόνια τώρα. Τι μου προτείνεις να τους δώσω εάν δεν κάνουν αυτές;
Βραστό αυγό ή αυγοτροφή... Εγώ τους δίνω αυτό Η δικιά μου σπιτική αυγοτροφή φτηνό και απόλυτα υγιεινό για τα καναρίνια!
 
PAINAS Τα πουλιά δεν είναι στο παράθυρο αλλά το δωμάτιο που τα έχω είναι πολύ φωτεινό μέχρι αργά το απόγευμα. Σουπιοκόκαλο έχω καιρό να τους βάλω.alicedros Στα καναρίνια βάζω βραστό αυγό.PAIANAS Με συγχωρείς αλλά δεν ξέρω τι είναι η αμάρα. Μπορείς να μου το εξηγήσεις;

Σας αφήνω τώρα έχω φροντιστήριο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταματάτε να μου στέλνετε συμβουλές. Θα τις δω αύριο.😛
 
Αυτές δεν ειναι βιταμίνες! Ειναι μπισκότα και ζαχαρι με νιζερ, το μόνο που κάνουν ειναι να παχαίνουν τα πουλιά. Μέσα στο forum υπάρχουν πολλές συνταγές για αυγοτροφη, εύκολες και σημαντικές για την διατροφή των πουλιών. Αυτό που μου ήρθε στο μυαλό όταν διάβασα για αίμα στις κουτσουλιες χωρίς να το αποκλείω ειναι τα καναρίνια που είχε ο πατέρας μου.έπαιρνε τέτοιου είδους ''βιταμίνη '' κάνοντας τις κουτσουλιες των πουλιών κόκκινες από την χρωστική που έχουν. Μάλλον αυτό γίνεται και σε σένα. Αφαίρεσε τις βιταμίνες και δεν αμα φύγει το χρώμα! Ενημέρωσε μας!
 
PAINAS Τα πουλιά δεν είναι στο παράθυρο αλλά το δωμάτιο που τα έχω είναι πολύ φωτεινό μέχρι αργά το απόγευμα. Σουπιοκόκαλο έχω καιρό να τους βάλω.alicedros Στα καναρίνια βάζω βραστό αυγό.PAIANAS Με συγχωρείς αλλά δεν ξέρω τι είναι η αμάρα. Μπορείς να μου το εξηγήσεις;
Αμάρα είναι το σημείο ''εξόδου'' του πεπτικού, του ουροποιητικού και του αναπαραγωγικού συστήματος στα αμφίβια, τα ερπετά και τα πτηνά (όπως λέει και η wikipedia) :)
Aυγοτροφή ΔΕΝ θα παίρνεις χύμα γιατί δεν είναι απλά αμφιβόλου ποιότητας. Είναι σίγουρα κακής ποιότητας (παρά τη δελεαστική οσμή και τη σχετικά χαμηλή τιμή). Θα επιλέγεις τουλάχιστον επώνυμη αυγοτροφή, γνωστών εταιριών που είναι αναγνωρισμένες και ''διαπιστευμένες'' (αν και αυτή που τυχόν φτιάξεις μόνη σου - και υπάρχουν οδηγίες/συνταγές στο φόρουμ) δεν θα συγκρίνεται ποιοτικά γιατί εσύ θα ξέρεις τι περιέχει...
 
Εδώ είναι κάποιες φωτογραφίες με τα φαλακρά καναρίνια.

Εδώ είναι μερικές ακόμα φωτογραφίες:

Εδώ είναι κάποιες φωτογραφίες με τις κουτσουλιές τους σε χαρτί Α4:

11.JPG12.webp 13.webp 14.webp 11.webp
 

Συνημμένα

  • 1.webp
    1.webp
    4,1 KB · Προβολές: 70
  • 2.webp
    2.webp
    2,8 KB · Προβολές: 63
  • 3.webp
    3.webp
    3,5 KB · Προβολές: 64
  • 4.webp
    4.webp
    4,5 KB · Προβολές: 58
  • 5.webp
    5.webp
    4,1 KB · Προβολές: 62
  • 6.webp
    6.webp
    3,4 KB · Προβολές: 62
  • 7.webp
    7.webp
    3,3 KB · Προβολές: 63
  • 8.webp
    8.webp
    4,1 KB · Προβολές: 60
  • 9.webp
    9.webp
    3,6 KB · Προβολές: 61
  • 10.webp
    10.webp
    3 KB · Προβολές: 60
  • Like
Αντιδράσεις: m@kis
Φαίνεται να είναι άρρωστα βάλε το κάθε πουλάκι σε ξεχωριστό κλουβί (αν υπάρχει δυνατότητα) για να αντιμετωπιστεί το καθένα διαφορετικά και να ελέγχετε η ανάρρωση τους. Καθημερινό καθάρισμα! Ελπίζω πιο έμπειροι να σε βοηθήσουν περισσότερο! Περαστικά!
 
Μάλλον είναι από κακή διαχείριση των πτηνών μπάνιο από αυτό που δείχνουν καθόλου φαίνονται σχεδόν λαδωμένα αν τους φερθεί όπως πρέπει θα στρώσουν.
 
Back
Top