Αναπαραγωγή Καναρίνια που ζευγαρώνουν μετά την ενήλικη πτερόρροια

dread05

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2014
Μηνύματα
401
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Θυμάμαι κάπου να διαβάζω ότι τα καναρίνια που ζευγαρώνουν μετά την ενήλικη πτερόρρια έχουν πολύ καλύτερα ποσοστά πετυχημένης γέννας. Έχετε κάποια άποψη πάνω στο θέμα;
 
Γέννα το Σεπτέμβριο-Οκτώβρη εννοείς; Αφού τελειώσει η πτερορροια; Μεγάλο λάθος! Αυτή η περίοδος είναι περίοδος συντήρησης πριν την αναπαραγωγή!
 
προφανως εννοει καναρινια που ζευγαρωνονται μετα τη 2η πτερροροια και οχι την 1η, πχ αυτα που βγηκαν φετος θα τα πανε καλυτερα οχι την ερχομενη ανοιξη αλλα την μεθεπομενη. Γενικα ισχυει οτι καλο ειναι στο ζευγαρι για καλυτερα αποτελεσματα εστω το 1 πουλι απο τα 2 να χει εμπειρια, να μην ειναι δηλαδη πρωταρικο, αλλα δεν ειναι απολυτο. Ακομα και τα 2 να ναι πρωταρικα και να χουν περασει μονο 1 πτερροροια στη ζωη τους, μπορει να τα πανε εξαιρετικα στην αναπαραγωγη(πχ φετος πρωταρικο αρσενικο ουτε 8,5 μηνων με πρωταρα θηλυκια 2 μηνες μεγαλυτερη μου δωσε 1η γεννα 5/5-το λεω για την αρχικη ερωτηση στο θεμα και γιατι η ηλικια του αρσενικου θεωρητικα ηταν μικρη-αφου γενικα επικρατει οτι για τα θηλυκα πρεπει να ναι περιπου 10 μηνων και τα αρσενικα κανα 2μηνο μεγαλυτερα, αλλα εν τελει ολα σχετικα ειναι..)
 
Ναι Αλίκη αυτό που είπε ο Λευτέρης εννοώ. Στα αγγλικά υπάρχει ο όρος flighted που σημαίνει ότι τα καναρίνια έχουν αλλάζει τα φτερά πτήσης πράγμα που συμβαίνει στην δεύτερη πτερρόροια τους. Στα ελληνικά δεν βρήκα αντίστοιχη ορολογία. Τέλος πάντων ένας εκτροφέας έγραφε στο site του ότι είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα όταν ζευγάρωνε flighted θηλυκές. Τώρα που το σκέφτομαι, δεν ανέφερε τίποτα για την ηλικία του αρσενικού.
 
Τέλος πάντων ένας εκτροφέας έγραφε στο site του ότι είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα όταν ζευγάρωνε flighted θηλυκές.
Γιάννη είναι εύκολο να ποστάρεις το λινκ του άρθρου;
 
το έψαξα για αρκετή ώρα και δε μπόρεσα να το βρω.. Το είχα πετύχει τυχαία ψάχνοντας για κάτι εντελώς άσχετο και δε μπορώ να βρω τα σωστά keywords για το google.
 
Η εμπειρία τουλάχιστον λέει το αντίθετο. όσο πιο νέα τα πουλιά τόσο καλύτερα.
 
Back
Top