Ασθένειες Καναρίνια σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και με πολλές αρρώστιες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pougas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pougas

PB New Member
Εγγραφή
7 Απρ 2008
Μηνύματα
73
Πόλη
Φλώρινα
Ένα γνωστός ενός φίλου έχει 3 καναρίνια και ζήτησε να τα χαρίσει. Ο φίλος μου με ρώτησε αν τα θέλω και εγώ του είπα να τα δω. Λοιπόν έχει 2 θηλυκά και 1 αρσενικό. Καλά δεν θα σχολιάσω πως τα είχε, ήμουν έτοιμος να τον χτυπήσω. Θέλω οπωσδήποτε την βοήθεια σας για την σωτηρία τους γιατί τα πήρα, τα λυπήθηκα πολύ. Δεν έχουν δαχτυλίδια και δεν μπορώ να προσδιορίσω τι είναι. Το ένα θυληκό έχει σαλμονέλα είναι καταπράσινες οι κουτσουλιές του οι οποίες είναι κολλημένες στην καμάρα του και τα άλλα δύο είχαν αίμα στο στόμα τους από το γεγονός ότι είναι πρησμένα πίσω και ματωμένα και συνέχεια τσιμπάνε εκείνο το μέρος. Σ' αυτό με την σαλμονέλα το οποίο έχει και αναπνευστικά προβλήματα, χορήγησαν για 7 μέρες αβιομικίνη tafarm και είδα ελάχιστη βελτίωση. Με τα άλλα δύο που είναι πρησμένα και ματωμένα στο πίσω μέρος τι κάνω;
😡
 
την διαγνωση για σαλμονελα ποιος την εκανε;η πρασινη κουτσουλια δεν μπορει να αποτελεσει απο μονη της διαγνωστικο τεκμηριο.η ιδανικη λυση ηταν γιατρος που κενει και εξετασεις κοπρανων αλλα εκει που εισαι δεν ξερω αν μπορεις να βρεις.η αντιβιωση που δινεις ειναι γνωστη αλλα μπορει να μην ειναι ευαισθητο το μικροβιο σε αυτην ή και μπορει οποιαδηποτε αντιβιωση να μην εχει αποτελεσμα αν αντι μικροβιου εχουμε κοκκιδια ή σκουληκια του εντερου. Τα φαρμακα τοτε ειναι διαφορετικα. Αν τα παρεις ολα με τη σειρα μπορει η λοιμωξη να χτυπηθει αλλα θα διαλυθει ο οργανισμος των πουλιων.σαν βοηθητικα στην περιπτωση (οχι θεραπευτικα) θα σου προτεινα να χορηγησεις καθημερινα σκορδονερο και ριγανη στην αυγοτροφη τους ή κανε αφεψημα σκορδου,ριγανης και γλυκανισου και αφου το σταγγιζεις να το αναμιγνυεις στο καθημερινο νερο τους.

στα αλλα (παντα αν δεν υπαρχει γιατρος για διαγνωση ) βγαλε φωτο να δουμε τι συμβαινει και μεχρι τοτε παρε απο το φαρμακειο pulvo spray και ψεκασε τα. Ειναι επουλωτικο και εχει και αντιβιωση για τοπικη χρηση (νεομυκινη)


κοιτα και εδω https://community.petbirds.gr/threa...ν-για-τη-διάγνωση-ασθενειών-των-πτηνών.17694/
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Back
Top