Γενικά Καναρίνια φτιάχνουν πάταγο κελαιδωντας μέσα στην κλούβα

gloster1995

PB New Member
Εγγραφή
15 Απρ 2016
Μηνύματα
65
Πόλη
Καρδίτσα
Καλησπέρα παιδιά. Αισθάνομαι ιδιαίτερα όμορφα όταν κάθομαι στην καρέκλα δίπλα στη κλούβα κι ακούω τα καναρινακια. Έχω μέσα όλα τα μικρά απ τα περσινά ζευγαρωματα. Είναι 8 πουλάκια. Τα 6 είναι αρσενικά και μιλάμε έχουν τόσο καθαρή και δυνατή φωνή που ακούγονται σ όλη τη γειτονιά. Με ξεκουφαναν.😀. Είχα ακούσει ότι μέσα στην κλούβα δεν κελαηδούν καλά τα καναρίνια. Ισχύει;Εγώ μια χαρά βλέπω να τραγουδούν όμως... (Η Κλούβα λάμπει είναι πεντακάθαρη με καθημερινή αλλαγή του νερού και τα σχετικα)
 
Οχι 4 απλά κίτρινα και 4 γκλοστερακια

Ευτυχώς γιατί ήμουν έτοιμος να έρθω στην Καρδίτσα! Να σου ζήσουν και να τα ακούς για πολλά χρόνια υγιή και ευτυχισμένα!
 
Γειά σου. Να χαίρεσαι τα πουλάκια σου.
Το ότι έχεις αρσενικά και θηλυκά αδέρφια μαζί είναι το πρώτο που με προβλημάτισε. Κι αυτό γιατί νόμιζα αφενός ότι τα αρσενικά δεν κελαιδούν και πολύ παρουσία θηλυκών και αφετέρου επειδή είναι αδέρφια και δεν πρέπει να ζευγαρώσουν. Εννοείται φυσικά ότι εφόσον δεν έχεις φωλιές μέσα στην κλούβα, δεν θα πάρεις απογόνους ενδογαμίας, οπότε είσαι καλυμμένος.
Το δεύτερο είναι ότι πες μας, τα αρσενικά δεν τσακώνονται μεταξύ τους; Πρόκειται για τόσο μεγάλη κλούβα ώστε να μην υπάρχουν συχνές αψιμαχίες;
Είχα ακούσει ότι μέσα στην κλούβα δεν κελαηδούν καλά τα καναρίνια. Ισχύει;Εγώ μια χαρά βλέπω να τραγουδούν όμως...
Έτσι λέγεται. Αλλά, κατά τη γνώμη μου μπορεί και να μην ισχύει. Από την άλλη πλευρά, έστω κι αν πράγματι δεν κελαηδούν όσο θα κελαηδούσαν αν ήταν σε ατομικά κλουβιά, στη μεγάλη κλούβα τους παρέχεται η δυνατότητα της άνεσης στο πέταγμα, της γυμναστικής και της σχετικής άπλας, οπότε μάλλον και καλύτερη ποιότητα ζωής.
 
Έτσι όπως τα λες είναι φίλε μου. Να τσακώνονται όχι δε τα είδα. Είναι μεγαλουτσικη η κλούβα. Έχω δει να κάθονται στη σειρά 5 καναρινακια και να σκίζονται στο κελάηδημα.Απίστευτο.
 
Με ξεκουφαναν.😀. Είχα ακούσει ότι μέσα στην κλούβα δεν κελαηδούν καλά τα καναρίνια. Ισχύει;Εγώ μια χαρά βλέπω να τραγουδούν όμως.
Έτσι όπως τα λες είναι φίλε μου. Να τσακώνονται όχι δε τα είδα. Είναι μεγαλουτσικη η κλούβα. Έχω δει να κάθονται στη σειρά 5 καναρινακια και να σκίζονται στο κελάηδημα.Απίστευτο.
Έχω κλούβα με αρσενικά μέσα πολλά χρονια και σε διαβεβαιώνω και εγώ πως ναι τραγουδούν έντονα και παθιασμενα και πολλές φορές πάνε δίπλα στα άλλα αρσενικά να το παίξουν πιο καλοί τραγουδιστές! Δεν υπάρχει πιο ωραία συναίσθημα!

Προσοχή μόνο σε 1-2 μήνες ίσως να αρχίσεις να βλέπεις τις πρώτες μάχες και κυριαρχικες συμπεριφορες κάποιων αρσνεικων προς κάποιο νέο άλλων. Μακάρι να μη σου τύχει αλλά το πιο πιθανό είναι πως όταν έρθει η άνοιξη θα αρχίσει το καθένα να διεκδικεί το χώρο του και να υπάρξουν κόντρες. Αν συμβεί αυτό να είσαι σε ετοιμότητα να βγάλεις τον ταραξια από μέσα!
 
Back
Top