Ασθένειες Καναρίνι Μαλινουά δεν κελαηδάει και κανει ήχο σαν τρίξιμο

ΜΑΚΗΣ Λ

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2009
Μηνύματα
33
Πόλη
Ναύπλιο
Το καναρίνι μου, ένα αρσενικό γεννημένο το 2007, έχει σταματίσει να κελαηδάει από τις αρχές Αυγούστου του 2008, με την αρχή της πτερόρροιας του. Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ ότι δεν έχει πολύ ενέργεια και κατα διαστήματα την ημέρα κάθεται ελαφρώς φουσκωμένο. Άν και βλέπω κάτω από τον λαιμό του λίγα καινούρια φτεράκια δεν φαίνεται να έχει πτερόρροια. Αυτό όμως που με ανησυχεί είναι ενάς ήχος που κανει σαν τρίξιμο. Αρχές Δεκέμβρη του ξαναέκανα θεραπεία για την πτερόρροια και μετά του έδωσα "αηδονίνη" για κελάηδισμα. Αλλά αποτέλεσμα μηδέν.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων όποιον ασχολιθεί με το πρόβλημά μου.
 
το τριξιμο μακη δυστυχως παραπεμπει εδω

Ακάρεα της Τραχείας

για την πτερροροια αν βλεπεις (εσυ μπορεις να το κρινεις απο κοντα ή καποιος γιατρος) οτι υπαρχει προβλημα τοτε κοιτα και εδω

Παθολογική πτερόρροια πτηνών

μηπως υπαρχει και κατι αλλο που πρεπει να ανησυχεις. Οπως και ναχει ειδικα αν εισαι απειρος στην εκτροφη καλα ειναι να συμβουλευθεις αν εχεις δυνατοτητα γιατρο με γνωσεις στα πτηνα
 
Δημήτρη σ' ευχαριστώ για την πληροφορία. Πήρα ήδη το TAFARM και θα το δοκιμάσω αύριο. Βέβαια το κοίταξα προσεκτικά και μαύρα σημάδια δεν βλέπω αλλά όλα τα άλλα συμπτώματα ταιριάζουν.
 
μακη να σου πω την αληθεια δεν ξερω πιο φαρμακο εχει η ταφαρμ για τα ακαρεα. Αυτο που εχω ακουστα ειναι το Pulmosan της bogena αλλα δεν εχω γνωμη γιατι δεν εχω χρησιμοποιησει φαρμακο ποτε εδω και 9 χρονια που εχω καναρινια για ακαρεα. Ευτυχως δεν ειχα ποτε προβλημα. Αν θελεις αναφερε το να σου πουνε καποιοι αλλοι τις εμπειριες τους απο την χρηση του. Περαστικα στο πουλακι. Τα ακαρεα των φυτων (τετρανυχο και αλλα)τα χτυπαει μια φυτικη ουσια (οχι δηλητηριο) το νημ (neem oil ) ειχα καποτε ακουσει οτι υπηρχε και σκευασμα γιατις ψειρες στα πουλια αλλα δεν ξερω για ακαρεα πουλιων αν εκανε

περαστικα του
 
Καλησπερα. Εγω προσωπικα χρησιμοποιησα το Pulmosan την πρωτη φορα στις 3/3 στην τραχεια και αφου τα συμπτωματα συνεχιστηκαν εβαλα μετα στις 16/3 περιμενα 2-3 ημερες να ενεργησει το φαρμακο και μεχρι τωρα ολα καλα. Παντως οτι φαρμακο και να βαλεις μην ξεχασεις την απολυμανση, μπανακι και φρουτακια ή βιταμινες. Περαστικα.
 
Ξέρει κάποιος να μου αναφέρει τι πρέπει να προσέξω, και εαν το εχει βάλει τα αποτελέσματα του και σε ποσο καιρό.
 
Πραγματι πήρα το ACARICINE της TAFARM. Δεν είναι σπρέι, είναι σε υγρή μορφή και περιέχει ιβερμεκτίνη 10mg και προπυλενική γλυκόλη. Ξέρει κάποιος αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω και αν έχει παρενέργειες για το πουλί;
 
Αφού ενώσεις τα υγρά από τα δυό μπουκαλάκια θα βάλεις ΜΙΑ ΜΟΝΟ σταγόνα στο σβέρκο ανάμεσα στα φτερά του πουλιού, κατευθείαν στο δέρμα όμως, και θα το τρίψεις απαλά. Εγώ το επανέλαβα άλλες δυο φορές ανά εβδομάδα, και απολύμανα τα κλουβιά. Το μόνο που παρατήρησα σε όλα τα πουλιά ήταν ότι χτυπούσαν επίμονα το ράμφος στα κλαδάκια, τίποτα άλλο. Έχω ησυχάσει εδώ και πέντε μήνες.
 
Το έβαλα χτες το μεσημέρι και ειδα οτι ξηνεται λίγο ποιό εντονα.Απο σήμερα κιολας τον ακουσα να σιγοτραγουδάει να φουσκώνει και να προσπαθεί να πει περισσότερα(ειχα να τον ακόυσω να κελαιδάει πανω απο 6 μήνες, μονο τσίου εκανε).
Ευχαριστώ ολους για την ενημέρωση. Νεότερα με τα αποτελέσματα θα αναρτήσω σε λίγες μέρες.
 
Υπόψη Μάκη ότι συνήθως μια χορήγηση δεν επαρκεί και ότι μπορεί να χρειαστεί 2η και 3η εφαρμογή. Μη σε ξεγελά ότι αρχίζει να σιγοτραγουδά. Η επαναπροσβολή είναι συνήθης (ειδικά αν το κλουβί δεν έχει απολυμανθεί).
 
Απο την Παρασκευή τα 3 καναρίνια μου τα εχω σε απομονωση. Την Κυριακη απολύμανα και το κλουβί τους(ενα διοροφο 80χ70, με χώρισμα ανα οροφο) και έγινε σαν καινούργιο. Σκεφτομαι να τα ξαναβάλω μεσα την Τρίτη αφου πρώτα τους εχω κάνει και την δεύτερη εφαρμογη. Θα ηθελα την γνωμη σας και αν νομίζετε οτι ειναι λάθος.
 
Θα πρότεινα να τα βάλεις μέσα μία μέρα μετά την εφαρμογή και εφόσον έχεις ψεκάσει το κλουβί την προηγούμενη μέρα με αντιπαρασιτικό (ακόμη καλύτερα με civitren ή frontline) ώστε τυχόν υπάρχοντα ακάρεα να αδρανοποιηθούν. Καλό είναι την απολύμανση/τοποθέτηση να την εφαρμόζεις σε κάθε εφαρμογή του φαρμάκου ώστε να αποφύγεις τη δημιουργία/ύπαρξη εστιών μόλυνσης.
 
Καλησπέρα σε όλους!
Εχω κάνει και τις 4 εφαρμογές με ACARICINE στο καναρίνι μου αλλά δεν έχω δει κάποια ιδιαίτερη βελτίωση εκτος του οτι πρσπαθεί να κελαηδίσει χαμηλόφωνα και με πολυ μικρη διάρκεια.Αφου δεν εχω δει ουτε οπτικά ακάρεα μήπως δεν εχει αυτη την πάθηση ή μήπως εχει και κατι άλλο οπως βραχνάδα στη φωνή;
 
Έχε υπόψη τα εξής:
* Μπορεί να είναι εξωπαράσιτα (ειδικά αν βλέπεις κνησμό) και ο θόρυβος που ακούς να είναι υπολείματα φτερών στο ράμφος. Οπότε θέλει καλό αποπαρασιτισμό.
*Αν είναι άκαρι από τον Αυγ έως σήμερα θα είναι ότι έχεις πολλούς κύκλους να καταπολεμίσεις. Υπολόγισε πολλαπλασιασμό κάθε 8-10 ημέρες. Οπότε κρίνω ότι με 4 εφαρμογές δηλ. 2 εβδομάδες όταν ο κύκλος του ακάρεως είναι 21 ημέρες είναι λίγες. Λόγω του φαρμάκου που χρησιμοποιείς θα πρότεινα την εφαρμογή χωρίς το κενό εβδομάδος που αναφέρει, αλλά την 1 και 7 ημέρα κάθε εβδομάδος για 3 εβδομάδες. Μετά την θεραπεία 2 ημέρες πολυβιταμίνες και 2 ημέρες αντιβοίωση για προστασία λοιμόξεων και πάλι για 3 ημέρες πολυβιταμίνες.Αν δεν υποχωρήσουν τα συμπτώματα επανάληψη για 1 εβδομάδα.
Ενδιάμεσα των χορηγήσεων θα πρότεινα αντιπαρασιτικό σπρέυ και ψεκασμό γιατί μερικές φορές παρατηρούνται και άλλα εξωπαράσιτα.
 
Back
Top