Ασθένειες Καναρίνι άρρωστο, σέρνεται στον πάτο του κλουβιου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mliota
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mliota

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιαν 2019
Μηνύματα
11
Καλησπέρα, εδώ και 3 μέρες το καναρίνι δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Σέρνεται στο κλουβί με τα ποδαράκια απλωμένα μπροστά, σαν παράλυτα, βαζοντας δυναμη από τα "μπούτια" του. Ανεβαίνει πού και πού στις ταΐστρες, όπου στηρίζεται στα ποδια του, αλλα δεν αντέχει για πολλά δευτερολεπτα και πέφτει πάλι κατω.
Αλλα χαρακτηριστικά:
ματια ζωηρά, τρώει βιταμίνη αλλά οχι σπορους, δεν ακουγεται καποιος ηχος, φαινεται να εχει ποδαγρα στο ενα ποδι (κατι που παθαινει τακτικά και το θεραπευουμε με επιθόλ).
Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Πρεπει να το δει γιατρος το συντομοτερο δυνατο, προσπαθησε να ερθεις σε επαφη με τους Φίλους Οικόσιτων Πτηνών Βορείου Αιγαίου
https://fopva.webnode.gr/

Ισως μπορεσουν να σε κατευθυνουν


Με τον ορο βιταμινη αναφερεσαι στην κλασσικη χρωματιστη χυμα σκονη απο τα πετ?
 
ναι, αυτό εννοώ. Σας ευχαριστώ πολύ, θα τους καλέσω. Μίλησα τηλεφωνικώς με κτηνιάτρο του νησιού, θα μου έστελνε μια γενική αντιβίωση αλλά δυστυχώς έγινε λάθος και παρέλαβα ένα ασχετο σκεύασμα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
διάβασε αυτό το θέμα https://community.petbirds.gr/threads/Πρόβλημα-στο-πόδι-του-από-σκάλωμα-στο-κλουβί.34272/
ειδικά το post 12 και 21
Αν ο Σταύρος @Ace21 δει το θέμα θα μπορεί να σου δώσει και κάποιο τηλέφωνο.
[automerge]1547594587[/automerge]
το τηλ.
LESBIAN WILDLIFE HOSPITAL (Peeters Joris A.)
Αγία Παρασκευή Λέσβου, Αγία Παρασκευή Λέσβου, 81102, ΛΕΣΒΟΥ
2253032006
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σας ευχαριστώ πολύ, θα τους καλέσω. Ελπίζω να μπορέσω να το βοηθήσω. Είχε σταματήσει να κελαηδά από τον Σεπτέμβρη, φοβάμαι πλέον πως ίσως υπέβοσκε κάποια ασθένεια ☹
20190115_111854 re.webp20190115_111728re.webp20190115_111829re.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Mετά από τηλεφωνική συνομιλία με κτηνίατρο, ακολουθούμε θεραπεία για ποδάγρα με epithol και επίσης του δίνουμε μια γενική αντιβίωση (δεν ξέρω ποια, το μπουκαλάκι ήταν ασχετο). Είναι καλύτερα ο Στέλιος μας, είναι πλέον σχεδόν όλη τη μέρα στα κλαράκια και πατάει τα ποδαράκια του. Δεν γνώριζα οτι η ποδάγρα μπορεί να είναι επίπονη, αυτό μας είπε ο κτηνίατρος. Βρήκα και πολλές πληροφορίες στα forum, είχαμε κάνει λάθος έχοντας το καναρίνι μαζί μας στη κουζίνα με φως μέχρι αργά. Θα του βελτιώσουμε τις συνθήκες να δούμε αν θα βοηθηθεί. Σας ευχαριστώ ειλικρινά για το ενδιαφέρον και τις πληροφορίες! Θα σας κρατάω ενήμερους.
 
Καλησπέρα σας! Το καναρινάκι συνεχως βελτιωνόταν και σήμερα, μετά απο πολλούς μήνες, ξανακουσαμε το τραγούδι του! Ειμαι πραγματικά χαρουμενη! Σας ευχαριστώ!
 
Είναι δυνατό και γενναίο και εσύ έδειξες αφοσίωση, αγάπη και υπομονή!
Όλα αυτά ανταμείφθηκαν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Να είσαι καλά και να απολαμβάνεις για πολύ πολύ καιρό το τραγούδι του!
 
Λίγοι μήνες πέρασαν και το καναρίνι εμφάνισε τον ίδιο πρόβλημα... έχασε και το ένα νύχι...Αυτή τη φορά φοβάμαι πως δεν θα τα καταφέρει... 😢
 
Λίγοι μήνες πέρασαν και το καναρίνι εμφάνισε τον ίδιο πρόβλημα... έχασε και το ένα νύχι...Αυτή τη φορά φοβάμαι πως δεν θα τα καταφέρει... 😢
Δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με τον ίδιο κτηνίατρο που μίλησες και πριν από καιρό;
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
@ianos είχαμε επικοινωνήσει και κάναμε τα ίδια... Δυστυχώς πριν από λίγο έφυγε...
 
@mliota , λυπάμαι πολύ.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σου πω ότι μια και δεν βρέθηκε από τι μπορεί να έπασχε το πουλάκι, καλό θα ήταν, αν αποφασίσεις να πάρεις άλλο, και για τον φόβο λοιμογόνου παράγοντα, να χρησιμοποιήσεις νέο κλουβί και σύνεργα και τροφές μόνο από κλειστές (τις οποίες θα ανοίξεις εσύ) συσκευασίες.
 
Back
Top