Ασθένειες Καναρίνι έβγαλε ένα παράξενο φτερό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ouzo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ouzo

PB New Member
Εγγραφή
7 Απρ 2017
Μηνύματα
248
Πόλη
Izmir
Το καναρίνι του αδερφού μου, έβγαλε ένα παράξενο φτερό, το οποίο το αφαίρεσε. Εδώ είναι οι εικόνες:

01-iig4XxM.webp02-6ezS1SU.webp03-7sMeeiD.webp

Με ρώτησε λοιπόν τι είναι αυτό και τι μπορεί να φταίει. Ήδη ξέρω ότι του δίνει συσκευασμένη επώνυμη τροφή σπόρων και μου είπε ότι αβγό του βγάζει μια φορά την εβδομάδα. Η απάντησή μου ήταν αυτή:
"Λοιπόν. Το πουλί βρίσκεται σε πτερόρροια. Κανονικά του δίνουμε αβγό δύο φορές τη βδομάδα, όταν βρίσκεται σε πτερόρροια τις κάνουμε τρεις γιατί χρειάζεται ασβέστιο και πρωτεΐνες για να σχηματίσει νέα φτερά. Το φτερό που βγήκε είναι μάλλον ελάττωμα λόγω αβιταμινωσης. Ξεκίνα πιο τακτικά το αβγό. Το αφήνεις το αβγό το πολύ για μια ώρα και το πετάς γιατί χαλάει.
Δεύτερον το κλουβί θέλει καθάρισμα. Μετακόμισε αν μπορείς κάπου αλλού το πουλί και πλυντο πολύ καλά με dettol ή χλωρίνη χωρίς να αφήσεις υπολείμματα μετά.
Ποτιστρες και άλλα βούτα τα σε λεκάνη με νερό και χλωρίνη και τρίψε τα με οδοντοβουρτσα."

Δεν ξέρω αν του τα είπα σωστά. Με ενδιαφέρουν οι γνώμες σας.
 
Αν εισαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσεις τις οδηγίες σου, ειδικά ως προς το,ξέπλυμα κλουβιού και σκευών, στο θέμα της καθαριότητας τα είπες πολύ σωστά.
Πτερόρροια χρειάζεται καθημερινό μπανάκι, βιταμίνες ειτε εξωγενώς ειτε απο χορταρικά και φυσικά ποικιλία σπόρων, πέραν των καθημερινών και του αυγού.
Το φτερό, ειτε δεν εχει βγει σωστά, δεν ξερω για ποιον λόγο, ειτε δεν αναπτύχθηκε σωστά στην πορεία. Κύστη απο κάτω, στο δέρμα υπαρχει; Το πουλακι ειναι μήπως πολύ μαλακόφτερο; (δεν μπορώ να καταλαβω απο φωτό εύκολα, αλλά ας το αποκλείσουμε για να είμαστε σίγουροι). Προκειται για την πρώτη τουτερόρροια πέραν των παιδικών; Ειναι δλδ, ενός έτους και κάτι;
 
Back
Top