Γενικά Καναρίνι έξω από το κλουβί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sofia18
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sofia18

PB New Member
Εγγραφή
12 Φεβ 2022
Μηνύματα
83
Πόλη
Αθήνα
Γειά σας, έχω δει κάτι βίντεο ότι αφήνουμε να καναρινια έξω από το κλουβί. Πως γίνεται αυτό? Και αν γίνεται, πως το πιάνω μετά για να το βάλω πάλι μέσα?
 
Εαν το πουλάκι έχει ένα άνετο κλουβί μέσα στο οποίο μπορεί να πεταρίζει δεν χρειάζεται να το στρεσάρεις εφόσον δεν είναι ήδη ήμερο και να έρχεται σε χέρια απο μόνο του.
 
2 εβδομάδες τον έχω και φυσικά δεν με εμπιστεύεται ακόμα. Αλλά ρώτησα πιο πολύ γιατί ο πατέρας του είναι άγριο καναρίνι και για αυτό έχει πολύ ενέργεια μέσα του , έλεγα μήπως πρέπει να βγει έξω.
 
Καλησπέρα.
έχω δει κάτι βίντεο ότι αφήνουμε να καναρινια έξω από το κλουβί.
Μην παρασύρεσαι από τα video που υπάρχουν στο διαδίκτυο, συνήθως αυτά τα πουλιά έχουν μεγαλώσει από μωρά από τους ανθρώπους που τα φροντίζουν, τα έχουν ταΐσει από τις πρώτες ημέρες της γέννησης τους και έτσι έχουν αποκτήσει μια ιδιαίτερη επαφή και εμπιστοσύνη.

Τα καναρίνια είναι μια χαρά σε ένα ευρύχωρο κλουβί με σωστή διατροφή, καθαριότητα και διαμονή.
 
Νομίζω ότι θα ήταν ευχής έργο να μπορούσε να βγαίνει έξω από το κλουβί, να πεταρίζει όσο θέλει κι έπειτα να μπαίνει μέσα μόνο του. Το πρόβλημα είναι αυτό...πως θα γυρίσει πίσω στο κλουβί του χωρίς εσύ να το κυνηγήσεις.
Ποια η ηλικία του; Αν είναι μικρό, ίσως έχεις την ευκαιρία (βέβαια η πιθανότητα είναι ελάχιστη) να εξοικειωθείς μαζί του, ώστε να έρχεται στο χέρι σου και να το πηγαίνεις εσύ στο κλουβί του.
 
@ianos 3 χρονών είναι μονο. Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς για να με εμπιστευτεί δεδομένου ότι τον έχω μόνο 2 εβδομάδες.
Θα έλεγα να μην προσπαθήσεις καν. Η ηλικία του είναι εντελώς απαγορευτική. Αν ήταν ας πούμε 3 μηνών ή λιγότερο, κάτι ίσως (ανάλογα και με την ιδιοσυγκρασία του καναρινιού) να μπορούσε να γίνει. Τώρα πλέον έχει παγιωμένη "οπτική". Το πολύ πολύ στο μέλλον να του βάζεις κάποιο χορταράκι ανάμεσα στα κάγκελα και να πλησιάζει λιγάκι.
 
ο πατέρας του είναι άγριο καναρίνι και για αυτό έχει πολύ ενέργεια μέσα του
Δεν νομιζω πως υπάρχουν πια άγρια καναρίνια. Τουλάχιστον οχι στα κλουβιά μας. Τα καναρίνια όπως τα ξέρουμε ολοι σημερα ειναι απο τα ελάχιστα ημέρα πουλια που έχουν εξελιχθεί ως είδος έπειτα απο αιώνες επιλεκτικών διασταυρώσεων απο τον ανθρωπο.
 
Καλησπέρα ... πρόλαβαν και απάντησαν οι φίλοι . Μην μπαίνεις σε περιπέτειες . Υπάρχουν αυτά τα λίγα βίντεος στο UT ακριβώς επειδή υπάρχουν λίγες ή μάλλον ελάχιστες περιπτώσεις πουλιών . Καλή συνέχεια .
 
@Φοίβος και εγώ έτσι νόμιζα στην αρχή. Αλλά επειδή έβλεπα ότι το καναρίνι μου έχει πολύ ενέργεια,δηλαδή πιο πολύ από το συνηθισμένο, ρώτησα εκεί που τον πήρα και μου είπαν ότι ο πατέρας του είναι άγριος. Για αυτόν τον λόγο θα του πάρω μεγάλο κλουβί για να έχει πιο πολύ χώρο.
 
Νομίζω ότι πρώτα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο με το καναρινάκι κ να σε μάθει. Να είναι στον ίδιο χώρο κ κάθε μέρα συστηματικά να ακούει τη φωνή σου κ να κάθεσαι δίπλα του τουλάχιστον ένα τέταρτο. Να μην σε βλέπει σαν απειλή αλλά σαν τον καλό υπηρέτη που του φέρνει φαι κ νερό! 😄. Έτσι νομίζω ότι με βλέπει ο Σοφοκλής μου. Τον Σοφοκλή όταν τον άφησα ελεύθερο στο δωμάτιο ήταν 5 μηνών. Κρεβατοκάμαρα σχετικά ασφαλής. Όμως ακόμα κ σήμερα 7 μήνες μετά, υπάρχουν νύχτες που κάνει τσαλιμακια. Τις περισσότερες φορές κουρνιάζει κατά τις 6.30 με 7 παρά στο κλαρί του που έχω στερεώσει μπροστά στην ανοικτή πόρτα του κλουβιού του. Πιάνω το κλαρί που είναι απάνω , το αποσυνδέω με μαλακές κινήσεις κ τον βάζω μέσα στο κλουβί για να κοιμηθεί. Αλλά κάποιες νύχτες πετάει από κορνίζα σε κορνίζα, κ κάνει τον επαναστάτη χωρίς αιτία.! Τότε ή τον αφήνω να κατέβει μόνος του στο κλαρί του ή τον ενοχλώ με το κοντάρι κρεμάστρα που έχω να πάει να κάτσει στο κλαρί του. Κάποιες νύχτες με ξεπατωνει μέχρι να αποφασίσει να κάτσει σπίτι του. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ακόμα κ αν μάθει το χώρο, δεν είναι εύκολο. Πάντως μην περιμένεις ποτέ να πάει μόνος του μέσα. Εκτός εάν τύχει να τον πιάσει καμμιά λιγούρα.☺️ Θέλει υπομονή.
 
Προτιμώ να μην το ρισκάρω γιατί είναι είδη 3 χρονών δεν νομίζω να συνηθίσει. Αλλά σε σχέση με τα όσα είπες στην αρχή πιο πιστη υπηρέτρια από εμενα δεν πιστεύω να υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη 😂. Φαει κάθε μερα το νερό το αλλάζω κάθε μέρα ειτε μήλο είτε αχλάδι είτε μαρούλι του βάζω και του μιλάω κάθε μέρα όλη μέρα με έχει σιχαθεί πια. Είμαι μια αφοσιωμένη μανούλα😂.Δεν περίμενα να τον αγαπήσω τόσο πολύ.😍
 
@sofia18 έτσι μας κάνουν να τρέχουμε! Λίγο άσχετο με το θέμα αλλά επειδή η διατροφή είναι πολύ σημαντική τα φρουτάκια καλύτερα μια φορά την εβδομάδα και μέρα παρά μέρα λαχανικά. Άγρια χορταράκια(ζωχούς,ταραξάκο) σέσκουλα, σπανάκι, μπρόκολο(και τα φύλλα)καρότο,πιπεριά και πολλά άλλα που έχει εδώ:
Thread 'Ασφαλή και τοξικά φυτά και καρποί για τα πουλιά'
https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/
 
ζωχούς,ταραξάκο) σέσκουλα, σπανάκι, μπρόκολο(
Μαράκι άντε να βρω στα σούπερ μάρκετ μπρόκολο κ σπανάκι. Αλλά σέσκουλα, ζωχους κ ταραξάκο ούτε για πλάκα. Κ εννοώ μεγάλα σούπερ μάρκετ. Ίσως να υπάρχουν στη λαϊκή αλλά δυστυχώς την ώρα εκείνη δουλεύω. Εσύ που τα βρίσκεις; Καλημέρα κ καλό μήνα
 
Καμιά φορά βγάζω κάνα μικρό μόλις μπορεί να στέκεται και το βάζω να κάθεται πάνω στο δάχτυλό μου πχ
Στα 5-10 λεπτά με έχει κουτσουλίσει 2-3 φορές, σκέψου να είναι ελεύθερο στο σπίτι τι έχει να γίνει 😎
 
Μήπως εννοούσαν κάτι άλλο γιατί το να έπιασαν άγριο καναρίνι στην Ελλάδα είναι απίθανο.
 
Οχι οχι αυτό μου είπε. Ότι Ι πατέρας του είναι άγριος. Λογικά τον έχει πιάσω αλλού? Γιατί στην Ελλάδα το ξέρω ότι δεν υπάρχουν.
 
Back
Top