Ασθένειες Καναρίνι έχει μέσα από τη φτερούγα ένα μαύρο εξόγκωμα

schaniotis2

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2007
Μηνύματα
34
Πόλη
Πεσκάρα
Σημερα κοιταξα το καναρινι μου στη κοιλια του και στα φτερα του γιατι το ειδα οτι ξυνοταν πολυ... με λυπη μου διαπιστωσα οτι στην αριστερη του φτερουγα εχει απο μεσα μια μαυρη βουλα σαν εξωγκομα να πω.. επισης παρομοια ειναι η κατασταση και στη κοιλια ηοποια δεν ειναι ροζ αλλα μαυρη και μαλιστα ο θωρακας πεταει εντονα δηλαδη νιωθω το κοκκαλο το κεντρικο. Το πουλι μεχρι πριν ενα μηνα κελαηδουσε κανονικα μετα μετακομισα εκανε πτεροροια και φτασαμε εδω.. Δεν αλλαξα τιποτα στη διατροφη ουτε ειναι μαζι με αλλα καναρινια. Παντα μονο του στο κλουβακι του που ειναι μεταλλικο. Για οσους εχουν δει και ενα αλλο ποστ ειναι αυτο με το σπασμενο δαχτυλο που ειχα γραψει πριν μερικες μερες και ειχα βαλει και φωτο. Να προσθεσω οτι εδω στην Ιταλια δεν πουλανε κανενα σκευασμα με ιβερμεκτινη για πουλια παρα μονο σπρευ για ακαρεα το οποιο εγραφε πανω οτι κανει και για ακαρεα του αναπνευστικου.. εσεις τι λετε πιστευετε οτι ειναι οντως ακαρεα; Και αν ναι να δοκιμασω αυτο το σπρευ η να μου στειλουν απο Ελλαδα το Pulmosan που ειδα οτι χορηγειται σε αυτη τη περιπτωση;☹
 
-Πριν απ' όλα πρέπει να το δυναμώσεις, να το παχήνεις.
Πολυβιταμίνες στο νερό, αυγό βραστό, λιπαρούς σπόρους
σε αφθονία, για κάποιο διάστημα. Ενα "καρινιασμένο" πουλί
δεν θα αντέξει εύκολα σε φαρμακευτικές αγωγές.
-Τα ακάρεα του αναπνευστικού
δίνουν και άλλα συμπτώματα χαρακτηριστικά,όπως,"φτέρνισμα"
συριγμό και ήχους σαν να σπάει σποράκια, χωρίς να τρώει,
βράχνιασμα μέχρι και αφωνία, δύσποια και σε προχωρημένο
στάδιο, φούσκωμα πτερώματος, ατονία, απίσχναση, πτερόρροια.
Αν δεν το δεί κάποιος πτηνίατρος δεν θα υπάρξει ακριβής
διάγνωση, μιας και αυτά που περιγράφεις, ίσως προέρχονται
απο άλλες ασθένειες, που χρειάζονται τελείως διαφορετική αντιμετώπιση.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.. συριγμο παρουσιασε καθως και πτεροροια και μαυρα στιγματα σε φτερα και θωρακα. ελπιζω να σωθει και αν βρω καποιον πτηνιατρο θα το παω .
 
ευχαριστω για την απαντηση αλλα το προβλημα με τον πτηνιατρο ειναι οτι ειμαι ιταλια και στη πολη που ειμι που ρωτησα δεν ξερουν καποιον που να ειναι ειδικος στα πουλια οποτε εχω αμφιβολιες στον να το παω γιατι μπορει να μου δωσει απλα ενα γενικο αντιβιοτικο.. Τελος παντων θα το ψαξω καλυτερα..
:)
 
Back
Top