Ασθένειες Καναρίνι έχει πρηστεί η κοιλιά του και έχει μολυσμένα έντερα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης kokkinos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Κοζάνη
Σ'ενα καναρινι μου εχει πρηστει η κοιλια του ενω εχει σε καποια σημεια του πρηξιματος εχει μαβι-μπλε χρωμα ενδειξει καποιας μολυνσης. Του δινω αντιβιωση αν και φαινεται να ειναι σε προχωρημενο σταδιο χωρις να μου δωσει καποια ενδειξη.Απλα ειδα σημερα ελαφρως ανορθωμενο πτερωμα και το εξετασα. Δεν μπορεσα να βγαλω καθαρη φοτο γι'αυτο δεν ανεβαζω. Μπορει να μου πει καποιος για τι ασθενεια ακριβως προκειται;

Αν είναι κοκκίδια τι να την κάνει την αντιβίωση;
Πώς να σου πει κανείς
. Για τι ασθενεια ακριβως πρόκειται
Μόνο ειδικός γιατρός μπορεί να το κάνει αυτό. Ολοι οι υπόλοιποι μπορούμε
να λέμε γνώμες και να κάνουμε υποθέσεις ανάλογα με τις πληροφορίες
που μας δήνεις. ☹

αφου δεν ξερεις για ποια ασθενεια προκειται πως δινεις αντιβιωση;
στην τυχη; 😕
πρεπει να ξερεις οτι οι αντιβιωσεις δεν καλυπτουν τα παντα.

η καθε μια εχει καποια ειδη ασθενειων που καλυπτει.

αν εσυ χορηγεις καποια, που δεν πιανει τα κοκκιδια πχ
οταν θα χρειαστεις τη σωστη αντιβιωση μπορει να μην φανει αποτελεσματικη.
περα απ το οτι ο οργανισμος του πουλιου καταπονειται οταν δινουμε φαρμακα συχνα κ χωρις συνταγη γιατρου.
καλυτερα να πας σε καποιον για εξεταση κουτσουλιας σε μικροσκοπιο
το πιθανοτερο να ναι κοκκιδια, σκουληκια,. Γενικως εντερικα παρασιτα.
μπορει ακομα να εχει κ προβλημα στο συκωτι του...😕
στις περιπτωσεις των εντερικων προβληματων καμια διαγνωση με "το ματι" δεν σ εξασφαλιζει.
θελει μικροσκοπιο κ γιατρο

τα χουμε ξαναπει παρα πολλες φορες αυτα, σε σχετικα θεματα

χτυπα στην αναζητηση σχετικες λεξεις
(εντερα, παρασιτα, κοκκιδια, συκωτι κλπ)
θα βρεις πολυ υλικο που θα σου φανει χρησιμο 😉

Αν ειχα την δυνατοτητα να παω το πουλι σε γιατρο δεν θα εμπενα στην διαδικασια να ζηταω την βοηθεια μελων του site αυτου. Στην επαρχια δυσκολευομαστε να βρουμε γιατρους για ανθρωπους, ποσο μαλιστα για ζωα! Ουτε εμενα μ'αρεσουν οι κομπογιανιτικες λυσεις, αλλα εμαθα να τα βοηθαω πρακτικα οσο μπορω και οσο γνωριζω. Την εμπειρια καποιων μελων ζητησα, οι οποιες ενδεχομενως θα μπορουσαν να με βοηθησουν. Οπως και να εχει παντως ευχαριστω για το ενδιαφερον σας

κανεις δεν μπορει να σου κανει διαγνωση απο αποσταση.

μπορεις ομως να βρεις ενα γιατρο, που ξερει απο πουλια κ να του στειλεις δειγματα κουτσουλιας για εξεταση(!)
ετσι εκαναν κ αλλα ατομα απο δω, που δεν ειχαν προσβαση σε γιατρους

δες εδω https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

οποιος ενδιαφερεται βρισκει τροπο!

μεχρι τοτε (ευρεση γιατρου)κοψε την αντιβιωση (δεν κανει για κκοκιδια, αν και αυτα υπαρχουν)και δωστου με τροπους που θα βρεις εδω

Βότανα - Φυσικές Θεραπείες στο Φάρμακα - Συμπληρώματα PB

στη διατροφη του σκορδο,ριγανη,θυμαρι για τις εντερικες λοιμωξεις (βοηθητικα, οταν υπαρχει ηδη προβλημα δεν αρκουν συνηθως)
και αν μπορεις βρες γαιδουραγκαθα(εκει ισως εχετε στα χωραφια) και δωσε σπορο στη διατροφη για το συκωτι

Μεχρι να στειλω τα περιττωματα για καλλιεργεια... Και οταν λες να τα στειλω,τι εννοεις; Ταχυδρομικως!:DΔινω αντιβιωση ευρεως φασματος της ΤΑΒΕRNIL. Γιατι μου λες Δημητρη να την σταματησω;Ευχαριστω για το φαρμακειο της φυσης. Μηπως μπορεις να με παραπεμψεις καπου που μπορω να δω φωτογραφιες πουλιων οπου διακρινονται οι ασθενειες;

δες κ εδω
kiklos.info/ges-check.html
kiklos.info/kot-check.html

για τις κουτσουλιες πρεπει να ειναι ημερας
λεπτομερειες θα παρεις απο τον γιατρο που θα συνεννοηθεις.
μαλλον θα πρεπει να προτιμησεις κουριερ.
αν τις στειλεις ταχυδρομικως θα ειναι ακαταλληλες για εξεταση αφου παραδιδονται με μεσο ορο βδομαδας.

επισης θα πρεπει να βαλεις στον πατο του κλουβιου μη απορροφητικο χαρτι,ή αλουμινοχαρτο.
σε καμια περιπτωση απλο χαρτι κουζινας η τπτ αναλογο.
χανεται μεγαλο μερος της κουτσουλιας στο χαρτι που το απορροφαει

επισης, ενα συμπληρωμα για τους φυσικους τροπους αντιμετωπισης,
τα βοτανα ειναι κοκκιδιοστατικα κ οχι θεραπευτικα.
αν το πουλακι ειναι σε προχωρημενη κατασταση θα πρεπει να βιαστεις 😎

εδω μπορεις να δεις καποια πραγματα και να διαβασεις ακομα περισσοτερα
kiklos.info/Haupt-Arzt.html

αν εχεις προβλημα κοκκιδιων οποιαδηποτε αντιβιωση (ακομα και η πιο ισχυρη η Baytril, δεν τα πιανει. Δεν ειναι βακτηριο, ειναι παρασιτο που θελει ειδικο φαρμακο αντικοκκιδιακο.η εταιρια που φτιαχνει το Baytril εχει διαφορετικο σκευασμα για τα κοκκιδια το baycox, οπως και η ταμπερνιλ (ειχα δωσει της ταμπερνιλ το sulfa αλλα δεν ειχα δει αποτελεσμα). Τους λογους που δεν δινουμε ευκολα αντιβιωση τους αναφερει παραπανω η ευα.

αν δωσεις το ενα φαρμακο μετα το αλλο στο τελος ισως χτυπηθει το προβλημα αλλα το γαστρεντερικο συστημα του πουλιου να καταρευσει

και οταν λες να τα στειλω,τι εννοεις; Ταχυδρομικως!:D

οπως σου ειπε παραπανω η Ευα, ειναι απλο, το εχω κανει κ εγω, με κουριερ τα εστειλα, εβαλα αλουμινοχαρτο στον πατο κ την αλλη μερα τα εστειλα, σε 24 ωρες ηταν στο γιατρο, περισσοτερες λεπτομερειες θα σου πει κ ο γιατρος με τον οποιο θα αποφασισεις να συνεργαστεις
Περαστικα!

Χρειάζεσαι το Esb3 που είναι αντι-κοκκιδιακό. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στα κοκκίδια και σε πραγματικές περιπτώσεις που μου έτυχαν αντιμετώπισε πλήρως τα προβλήματα. Κάποια μέλη του φόρουμ αναφέρουν το Baycox ώς αντι-κοκκιδιακό αλλά δεν ξέρω πολλά γι αυτό.Ακόμα και αν το πουλάκι δε τα καταφέρει, προμηθεύσου τα όταν μπορέσεις. Ειδικά το Esb3 για μενα είναι απαραίτητο. Και καλά έκανες και έδωσες αντιβίωση (Αφού όπως λες δεν είχες πρόσβαση σε κτηνίατρο. Και να είχες, οι περισσότεροι είναι παντελώς άσχετοι με πτηνά.Φαντάσου ότι εδώ στη Θεσ/νίκη μέχρι να βρώ κάποιον μου βγήκε η ψυχή).Από το να το αφήσεις στο έλεος του Θεού, καλύτερα αυτό που έκανες. Επίσης τα βότανα που ανέφεραν παραπάνω τα παιδιά δρούν κυρίως, για να μη πω αποκλειστικά, προληπτικά και όχι θεραπευτικά καθώς οι συγκεντρώσεις των φαρμακευτικών ουσιών που περιέχουν είναι μικρότερες από αυτές που απαιτούνται για τη διαδικασία της θεραπείας.

Χρειάζεσαι το Esb3 που είναι αντι-κοκκιδιακό. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στα κοκκίδια και σε πραγματικές περιπτώσεις που μου έτυχαν αντιμετώπισε πλήρως τα προβλήματα. Κάποια μέλη του φόρουμ αναφέρουν το Baycox ώς αντι-κοκκιδιακό αλλά δεν ξέρω πολλά γι αυτό.Ακόμα και αν το πουλάκι δε τα καταφέρει, προμηθεύσου τα όταν μπορέσεις. Ειδικά το Esb3 για μενα είναι απαραίτητο.Και καλά έκανες και έδωσες αντιβίωση (Αφού όπως λες δεν είχες πρόσβαση σε κτηνίατρο. Και να είχες, οι περισσότεροι είναι παντελώς άσχετοι με πτηνά. Από το να το αφήσεις στο έλεος του Θεού, καλύτερα αυτό που έκανες. Επίσης τα βότανα που ανέφεραν παραπάνω τα παιδιά δρούν κυρίως, για να μη πω αποκλειστικά, προληπτικά και όχι θεραπευτικά καθώς οι συγκεντρώσεις των φαρμακευτικών ουσιών που περιέχουν είναι μικρότερες από αυτές που απαιτούνται για τη διαδικασία της θεραπείας.

HMMMM ... mou fenete den einai MONO i ptiniatri pou den kseroune entelos tipota. Iparxoune kai kapia anthropous pou exoune tin dinatotita na kseroune apo makria ti arostia exei to pouli kai pio einai to katalilo farmako.

An to pouli me to ESB3 pethenei apo esoteriki aimoragia tha to perneis esei tin efthini gia afto ;

Χρειάζεσαι το Esb3 που είναι αντι-κοκκιδιακό. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στα κοκκίδια και σε πραγματικές περιπτώσεις που μου έτυχαν αντιμετώπισε πλήρως τα προβλήματα. Κάποια μέλη του φόρουμ αναφέρουν το Baycox ώς αντι-κοκκιδιακό αλλά δεν ξέρω πολλά γι αυτό.Ακόμα και αν το πουλάκι δε τα καταφέρει, προμηθεύσου τα όταν μπορέσεις. Ειδικά το Esb3 για μενα είναι απαραίτητο. Και καλά έκανες και έδωσες αντιβίωση (Αφού όπως λες δεν είχες πρόσβαση σε κτηνίατρο. Και να είχες, οι περισσότεροι είναι παντελώς άσχετοι με πτηνά.Φαντάσου ότι εδώ στη Θεσ/νίκη μέχρι να βρώ κάποιον μου βγήκε η ψυχή).Από το να το αφήσεις στο έλεος του Θεού, καλύτερα αυτό που έκανες. Επίσης τα βότανα που ανέφεραν παραπάνω τα παιδιά δρούν κυρίως, για να μη πω αποκλειστικά, προληπτικά και όχι θεραπευτικά καθώς οι συγκεντρώσεις των φαρμακευτικών ουσιών που περιέχουν είναι μικρότερες από αυτές που απαιτούνται για τη διαδικασία της θεραπείας.

Το esb3 είναι κοκκιδιοστατικό αντιβιωτικό. Εκτός του γεγονότος οτι σκοτώνει τα
χρήσιμα βακτήρια του πεπτικού, δεν σκοτώνει τα κοκκίδια αλλά σταματά τον πολλάπλασιασμό τους περιστασιακά δίνοντας μια ψεύτικη εικόνα, οτι δήθεν η θαραπεία πάει καλά. μόλις σταματήσει η παροχή το πρόβλημα εμφανίζεται δριμύτερο.
Μόνον το Toltrazuril (Baycox) είναι λύση διότι σκοτώνει τα κοκκίδια ακόμα και μέσα
στις ωοκύστες και σταματά κάθε πιθανότητα επανεμφάνησης τους.

Με την αναφορά σου στα βότανα συμφωνώ απολύτως.

αν και το διευκρινιζω στην αναφορα μου για τα βοτανα οτι δεν αρκουν για θεραπεια (αν χρησιμοποιουνται συστηματικα μελετες εχουν δειξει οτι αρκουν για προληψη) απλα ξαναεπισημαινω οτι μιλησα για χρηση μεχρι την ευρεση γιατρου που θα δωσει το απαραιτητο φαρμακο μετα απο εξετασεις.η χρηση φαρμακων οταν δεν γινεται στην τυχη δυστυχως ή ευτυχως ειναι ακομα επιβεβλημενη.χωρις να ειμαι ειδικος απο οτι εχω διαβασει, οτι αναφερουν τα παιδια για τις διαφορες esb3 και baycox ισχυει.

Alexandros αν και μου κάνεις ευθεία επίθεση, θα συμφωνήσω μαζί σου πως δε μπορώ να ξέρω τι έχει το πουλάκι.Απλώς σε περιπτώσεις που η έλλειψη πτηνιάτρου δε σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις επιστημονική προσέγγιση στο πρόβλημα, κάτι θα πρέπει να κάνεις, έτσι δεν είναι;Και με βάση κάποια εξωτερικά συμπτώματα προσπαθείς να βοηθήσεις. Τώρα, για το Esb3 η θετική μου γνώμη είναι αποτέλεσμα της χρήσης του φαρμάκου σε πραγματικές και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ κατόπιν εξετάσεων περιπτώσεις όπου τα αποτελέσματα μετά από τη δοσολογία που έδωσε ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ (και όχι εγώ) ήταν εντυπωσιακά.Απλά σου αναφέρω πως μετά από 10 ημέρες θεραπείας (7 ημέρες Esb3+3ημέρες υγρή πολυβιταμίνη) τα περιττώματα του πουλιού ήταν ΠΛΗΡΩΣ απαλλαγμένα ακόμα και από άδειες κύστες κοκκιδίων. Δεν ξέρω τη διαφορά από το Baycox αλλά αυτό δε μου φαίνεται για ψεύτικη εικόνα.Αυτά από τη δική μου πραγματική και επιβεβαιωμένη εμπειρία. Το θέμα της αιμοραγίας Αλέξανδρε δε το ξέρω αλλά οι γνώσεις που έχεις είναι αναμφισβήτητες επομένως πάω πάσο. Πάντως μου κίνησες την περιέργεια Μάκη και το Baycox θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης με τον κτηνίατρο μου την επόμενη φορά. Ευχαριστώ.

Το esb3 είναι κοκκιδιοστατικό αντιβιωτικό. Εκτός του γεγονότος οτι σκοτώνει τα
χρήσιμα βακτήρια του πεπτικού, δεν σκοτώνει τα κοκκίδια αλλά σταματά τον πολλάπλασιασμό τους περιστασιακά δίνοντας μια ψεύτικη εικόνα, οτι δήθεν η θαραπεία πάει καλά. μόλις σταματήσει η παροχή το πρόβλημα εμφανίζεται δριμύτερο.
Μόνον το Toltrazuril (Baycox) είναι λύση διότι σκοτώνει τα κοκκίδια ακόμα και μέσα
στις ωοκύστες και σταματά κάθε πιθανότητα επανεμφάνησης τους.
Το λογικο θα ηταν λοιπον οι πτηνιατροι να συνταγογραφουν συχνοτερα, αν οχι αποκλειστικα Toltrazuril (Baycox)και οχι esb 3. Προσωπικα το πρωτο δεν το γνωριζω, δεν το εχω δοκιμασει (κοτοπουλα)Για το δευτερο εχω να πω οτι δεν το εμπιστευομαι. Τι πιστευεται οσοι εχετε αναλογη εμπειρια και τι θα κανατε αν σας το συνιστουσε πτηνιατρος για κοινο παπαγαλακι και μαλιστα στην ιδια δοσολογια με τα κοτοπουλα. (Ειναι γνωστο οτι συμπεριλαμβανεται στην θεραπευτικη ενδειξη η σαλμονελλωση). Με ενδιαφερει μονο η προσωπικη αποψη- εμπειρια σας για την σχεση βαθμος επικινδυνοτητας-θεραπεια της κοκκιδιασης. Δεν καταδικαζω κανεναν και τιποτα προσπαθω να καταλαβω με το μοναδικο μεσο που διαθετω. Την ανταλλαγη γνωσης! Εχω διαβασει με πολυ προσοχη επανηλλειμενα τα αρθρα που αναφερονται παραπανω.

φρανια αυτο που γνωριζω ειναι οτι η εταιρια που παραγει το Baytril και ειναι η ιδια με το baycox στον υπολογισμο των δοσεων θεωρει οτι για να πετυχει τα mg ανα κιλο βαρους ζωου μπορει να δωσει μια ιδια αραιωση ανεξαρτητα μεγεθους του πτηνου και απο κει και περα αναλογα με το μεγεθος του ζωου θεωρει (δεν ξερω αν κατι τετοιο ευσταθει) οτι θα ειναι και η ποσοτητα του νερου (που περιεχει αραιωμενο το φαρμακο) που θα πιει.
για το baycox δεν ξερω τη γνωμη μεταξυ των κτηνιατρων παρα μονο σε καποιες περιπτωσεις. Για το Baytril ομως που ειναι αντιβιωση ευρεου φασματος συνηθιζουν (δυστυχως πολλες φορες ανεξελεγκτα) να το προτεινουν ειδικα οταν δεν προχωρουν σε εξετασεις για διαπιστωση της νοσου, για να ναι σιγουροι οτι θα εχουν αποτελεσματα, αφου ειναι αρκετα ισχυρο. Κατι που υπαρχει ομως κινδυνος να το κανει με το καιρο ανθεκτικο απο τα μικροβια☹.

• Like
Αντιδράσεις: Frania
Ποιος ειναι ο λογος για τον οποιο θα μπορουσε να προκληθει εσωτερικη αιμοραγια;Λογω των κοκκιδιων η' λογω των φαρμακων;

Γιαννη διαβασε!Οσα περισσοτερα μπορεις για το θεμα! Στο ποστ 12 του Αλεξανδρου η απαντηση σου!

Ποιος ειναι ο λογος για τον οποιο θα μπορουσε να προκληθει εσωτερικη αιμοραγια;Λογω των κοκκιδιων η' λογω των φαρμακων;

Proto apo ola esei den ksereis katholou to pouli exei Kokkidiosei i oxi...xoris eksetasis apo ton Kiniatro.
Tote logiko i esoteriki aimoragia erthei apo to farmako. To ESB3 areonei to aima. Kai malista para poli. Afou i kardia presari to aima me tin idia biesi, ekei pou einai i blebes lepto BOROUNE na spane. Poles fores meza sto mialo. To pouli pethenei apo kefaliko.

An pragmatika to pouli ixe kokkidiosei, to parasito ekane mikri tripes meza sta entera. To aima trexei meza sta entera kai to pouli pethenei pali apo esoteriki aimoragia.

Alexandros αν και μου κάνεις ευθεία επίθεση, θα συμφωνήσω μαζί σου πως δε μπορώ να ξέρω τι έχει το πουλάκι.
Nai akribos gia afto sou egrapsa etsi...den ksereis ti exei to pouli ala grafeis to ESB3 einai to sosto...poso anthropous edo meza diabasoune afto kai otan einai pristi i kilia ton poulion tous dinoune ESB3, giati afto diabasane edo sto forum ; Ksereis se poses arosties kai periptoseis to pouli exei prismeno kilia pou den boithai kanena antibiotiko;

Distokia - frakarismeno aygo meza stin thiliki
Skoulikia - trogane to derma ton enteron kai exei molinsi
Xalasmenei trofi - fouskonoune ta entera apo to brasimo tis trofis
Boulomena entera - to pouli den pini arketa kai exei boulomena entera, i etroge kapia komatia plastika klp.
Elkos - to pouli exei ena elkos meza stin kilia i sta entera

Simenei an prisete i kilia i periptosei gia na einai kokkidiosei einai 1 : 5. Se 5 periptoseis apo ta 6 i Antibiosei den kanei APOLITO TIPOTA. Gia afto an den ksereis ti exei to pouli kalitera na min kaneis tipota anti na adynamonis to pouli me to lathos farmako.

Back