Ασθένειες Καναρίνι έχει σπυράκι με πύον στην βάση της ουράς

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tsitadim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tsitadim

PB New Member
Εγγραφή
7 Οκτ 2007
Μηνύματα
9
Πόλη
Δράμα
Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία.
Ονομάζομαι Δημήτρης, είμαι από την Δράμα και κατοικώ προσωρινά στην Χίο.
Έχω έναν παπαγάλο Afrigan Grey και 4 καναρίνια.
Τον παπαγάλο τον μεγάλωσα από μικρό, με σύριγγα.
Έχω όμως ένα πρόβλημα με το ένα καναρίνι μου.
Είναι περίπου 6 χρονών τα τελευταία όμως 2 χρόνια βγάζει ένα σπυράκι με πύον στην βάση της ουράς. Δεν ξέρω τι να κάνω γιατί το κάνει κακόκεφο και κελαηδάει πλέον λιγότερο. Βέβαια αρκετά συχνά του το σπάω το σπυράκι οπότε το καναρινάκι είναι σαν να ξαναγεννιέται. Η δουλειά αυτή πάει τώρα δύο χρόνια. Ξέρει κανένας τι μπορεί να του φταίει;
 
Dimitri kalispera ke kalos irthes stin parea mas
Katarxin den ksero ti enois me tin leksi SPIRAKI an enois ton adena akribos stin basi tis ouras sto pano meros tou kanariniou , poli KAKA kanis ke to spazis.
Den ine spiraki alla ine adenas pou erii elea (an to leo sosta, ksexasa elinika) ke ta kanarinia pernoun apo eki ke to aplonoun se olo to pteroma, kapies fores aftos o adenas parousiazi dislitourgies alla poli spania.
Tha prepi na kseris internitiki diagnosi ke therapia den mpori na sou dosi kanenas , an mporis mporis na mas stiilis mia foto na doume an anaferese se afton ton adena i se kati allo
 
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Μάλλον για το ίδιο μιλάμε. Στα άλλα 3 καναρίνια που έχω δεν είναι τόσο μεγάλος αυτός ο αδένας, σχεδόν δεν μπορείς να τον εντοπίσεις. Σε αυτό που λέμε είναι και άσπρο στη κεφαλή (το σπυράκι) και επίσης ξεχωρίζεται πολύ εύκολα. Φωτογραφία προσπάθησα να βγάλω αλλά δεν τα κατάφερα. Βγαίνει θολή.
 
Κάποιες φορές το λίπος του ορροπύγιου σκληραίνει, αυτό γίνεται αιτία να μη λειτουργεί καλά ο αδένας. Συνήθως προέρχεται απο τραυματισμό και συχνότερα απο βρωμιά στην περιοχή.
Αρκετές φορές πάλι μια κακή διατροφή που
οδηγεί σε πάχυνση του πουλιού(το καθιστά δύσκαμπτο) γίνεται αφορμή να ασχολείται λιγότερο απ' ότι πρέπει με την περιποίηση του πτερώματός του. Ετσι δεν πέρνει απ' τον αδένα την ανάλογη ποσότητα λίπους που παράγεται με αποτέλεσμα, αυτός να διογκώνεται δύνοντας την εντύπωση "λευκού σπυριού".
-Σε κάθε περίπτωση πάντως δημιουργούνται φλεγμωνές που οδηγούν σε μολύνσεις, γι' αυτό καλόν είναι να το βλέπει ένας ΕΙΔΙΚΟΣ για να κάνει την απαιτούμενη θεραπεία, που σε κάποιες σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να είναι και το άνοιγμα του αδένα για καθαρισμό.
 
Kαλως μας ήρθες Δημήτρη! Να χαίρεσαι τα πουλάκια σου! Καλη διαμονή και καλή περιήγηση!
 
Back
Top