Γενικά Καναρίνι ήρθε στο μπαλκόνι μου

Alexchlo

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιουλ 2018
Μηνύματα
12
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας! Έχω το καρδερινοκαναρο μου στο μπαλκόνι και σημερα ήρθε ένα άλλο καναρινακι, τρομερά εξαντλημένο, ψάχνοντας για τροφή. Έκανε με το ζορι έναν ήχο σαν ελαφρύ σφύριγμα και του έβαλα νερακι και σπορακια αλλά φοβήθηκε μόλις με είδε και έφυγε. Περιμενω μηπως και ξαναέρθεικαι ανησυχώ αρκετα για αυτο. Εσεις τι έχετε να προτείνετε;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν τρόμαξε δύσκολα θαξαναέρθει στο μπαλκόνι σου.
Για να μπορέσεις όμως να το πιάσεις βάλε ένα κλουβί με ανοιχτή την πόρτα του με μια πατήθρα έξω από αυτή και με τροφή και νερό μέσα.
Αν παρ' όλα αυτά δεν μπει μέσα.. Ο μόνος τρόπος είναι να το βρέξεις με νερό.. αλλά θέλει λάστιχο και καλό σημάδι ώστε ξεκινώντας με ψιλή βροχή και από μακρυά θα πλησιάζεις σταδιακά το πουλί που θα βρέχεται όλο και περισσότερο.
Λίγο αργότερα θα μπορείς να το πιάσεις γιατί δε θα μπορεί να πετάξει.
 
Είμαι σε περιοχη εκτος Θεσσαλονίκη ς Με πολύ πρασινο, ησυχία και δεν ακουγονται αλλά καναρινακια, παρά μονο αλλά πουλάκια στο φυσικο τους περιβάλλον. Ερχοταν αρκετες φορες πριν τρομάξει. Το παρατηρούσα αποτο παράθυρο του σπιτιου και ανεβαινε πάνω στις ταιστρες, εξωτερικα του κλουβιου προσπαθώντας να φάει σπορακια. Ελπιζω να ξαναγυρίσει. Δυστυχως δεν έχω μαζί μου άλλο κλουβί. Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!
 
όταν είχε έρθει ο ναμ ναμ στο μπαλκόνι μας, του ρίξαμε ένα σεντόνι πάνω του για να τον πιάσουμε.
και επειδή δεν είχα κλουβί τον έβαλα στο καλάθι που βάζω τα ασιδέρωτα, σκεπασμένο με μια λεπτή διάφανη κουρτίνακαι μερικά ξυλάκια για σουβλάκι αντί για πατήθρες.
ο κακομοιρούλης... Του άλλαξα 5 φορές το μπολάκι που του έβαλα νερό, γιατί μόλις του το άλλαζα έμπαινε για μπάνιο
(και μάλιστα επειδή τότε δεν είχαμε πουλιά, του έβαλα λίγο μαύρο ψωμάκι και μήλο να φάει)
ας ελπίσουμε ότι θα ξανά έρθει και θα καταφέρεις να το πιάσεις.
 
Ξαναήρθε δειλά δειλά αλλά είναι πολύ φοβισμενο. Με το ζόρι βγαίνει η φωνή του.Απο τη χαρά μου μολις το άκουσα βγήκα να το δω αν είναι καλά, αλλά έφυγε λιγο πιο περα! Το αξιοσημείωτο είναι ότι και το καρδερινοκαναρο μου μ τον ίδιο τροπο πήγε σε φιλικό πρόσωπο από το οποιο τ ο υιοθέτησα. Δυστυχ ως δεν έχει κανένας κάποιο κλουβι για να δανειστω. Ειναι και πανεμορφο κιόλας το καημένο, αλλά τρομερά εξαντλημένο.
 
Βάλε ένα τάγιστρο με λίγους σπόρους έξω από το κλουβί του πουλιού και ένα δοχείο (μπολάκι μικρό) με νερό πάνω στο κλουβί από το καρδερινικάναρο...
Στην ουσία να βρει φαγητό και νερό που σίγουρα του λείπει.
 
Κρίμα όμως ειναι το πουλάκι βρε παιδια. Δεν θα καταφέρει να επιβιώσει το καημένο. Εγω πάντως θα πήγαινα να πάρω ενα κλουβάκι στη θέση σου ή θα έριχνα σπόρια μέσα στο σπίτι μου σε σημείο που να μπορώ να το κλείσω, μόνο και μόνο για να του δώσω μια δυνατότητα επιβίωσης.
 
Back
Top