Ασθένειες Καναρίνι ανοίγει το στόμα τα βράδια και βγάζει ένα περίεργο ήχο

Dimitris Tsiap

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιαν 2021
Μηνύματα
6
Πόλη
Κοζάνη
Καλημέρα,
Τα τελευταία τρία βράδια βλέπω το καναρίνι μου να ξυπνάει συχνά και ανοίγοντας το στόμα να βαριανασαίνει και να βγάζει ένα περίεργο ήχο. Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να έχει; Ευχαριστώ.
 
Πρόκειται για αρσενικό ή θηλυκό πουλάκι; Τα συμπτώματα που αναφέρεις, ταιριάζουν σε πολλές λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Κανονικά θα χρειαστεί να εξεταστεί από κάποιον ειδικευμένο κτηνίατρο σε πτηνά ή έστω κάποιον με εμπειρία.
Στη θέση σου θα έπραττα τα ακόλουθα:
  1. Θα έψαχνα για ειδικό πτηνίατρο στην περιοχή μου. Π.χ. θα έπαιρνα τηλέφωνο όλους τους παρακάτω και θα τους ρωτούσα αν αναλαμβάνουν πτηνά κι αν όχι, αν γνωρίζουν κάποιον συνάδελφό τους που να αναλαμβάνει https://www.starofservice.gr/dir/dytike-makedonia/kozane/kozane/kteniatrike-yperesia. Αν δεν εντόπιζα κάποιον...
  2. Θα επικοινωνούσα άμεσα τηλεφωνικά με το https://community.petbirds.gr/threads/Κτηνιατρικό-Διαγνωστικό-Εργαστήριο-Κομοτηνής.43021/ ώστε να συζητήσω μαζί τους και να στείλω τα δείγματα που θα μου έλεγαν με κούριερ (οι τιμές τους είναι σε λογικά πλαίσια νομίζω). Αν δεν έβγαζα άκρη ούτε με αυτούς...
  3. Θα αγόραζα γενική αντιβίωση που να πιάνει αναπνευστικά και γαστρεντερικά σε πτηνά και θα έδινα την αγωγή σύμφωνα με τις οδηγίες.
Πρέπει να δεις επίσης: αν έχει αίμα στις κουτσουλιές (κόκκινες ή μαύρες), αν είναι διογκωμένη η κοιλιά του (πρησμένη ή με κάποιο σημείο που να αυξομειώνεται ή να δείχνει ότι κινείται) αν υπάρχουν σκουρόχρωμες περιοχές στην κοιλιά του και αν έχει καρίνα (αν δλδ το κόκκαλο του στήθους του εξέχει σχετικά έντονα από το σώμα του)
Τέλος θα σου έλεγα ότι οι κινήσεις σου θα πρέπει να είναι πολύ γρήγορες, άμεσες δλδ, ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες ίασής του και να μειωθεί το ενδεχόμενο θανάτου. Απέφυγε τις διαγνώσεις από πετσοπ, ό,τι και να λένε δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα από παθολογία πτηνών.
Ενημέρωνέ μας για τις κινήσεις σου.
Περαστικά!
 
Στην αρχή έψαξα να βρω κάποιον κτηνίατρο στην Κοζάνη που θα μπορούσε να βοηθήσει. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος. Μετά απευθύνθηκα σε γνωστούς που έχουν εμπειρία στα καναρίνια. Αυτοί με παρέπεμψαν σε ένα pet shop, που ο ιδιοκτήτης του έχει γνώσεις για το θέμα. Τον επισκέφτηκα και αφού εξέτασε το καναρίνι, μου είπε ότι έχει ακάρεα τραχείας. Του έριξε μια σταγόνα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και μου είπε να το ξαναπάω σε πέντε ημέρες. Ήδη από χθες το βράδυ νομίζω ότι είναι καλύτερα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τον επισκέφτηκα και αφού εξέτασε το καναρίνι, μου είπε ότι έχει ακάρεα τραχείας. Του έριξε μια σταγόνα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και μου είπε να το ξαναπάω σε πέντε ημέρες
Στατιστικά, η πιθανότητα να πάσχει από ακάρεα της τραχείας είναι η μικρότερη σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ασθένεια του αναπνευστικού των καναρινιών.
 
Back
Top