Αναπαραγωγή Καναρίνι αρσενικό με θηλυκιά καρδερίνα

georgecivic

PB New Member
Εγγραφή
10 Οκτ 2008
Μηνύματα
9
Πόλη
Αγρίνιο
🙄Εχω μια καρδερινα θυληκια δικης μου αναπαραγωγης απο τον απριλιο που μας περασε πολλυ ημερη τοσο που της αλλαζω το φαγητο της και αυτη καθεται πανω στο ξυλαρακι της. Τον απριλιο που μας ερχεται θα εχει συμπληρωσει 1 χρονων σκεφτομαι να την βαλω με αρσενικο καναρινι. Θα εχω καρδεροκαναρια οπως στην συνηθισμενη περιπτωση καρδερινας-καναρας αν ναι πως θα ειναι. Απο χρωμα. Εμφανιση, μεγεθος κελαιηδισματος. Παρακαλω θα ηθελα απαντησεις απο καποιους που το εχουν επιχειρησει ωστε να εχω μια σιγουρη αποψη μιας και ειναι η πρωτη μου θυληκια καρδερινα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 
αν και σε καποιο αλλο ποστ με εχεις στεναχωρησει και περιμενω απαντηση (για το γερακι,ξερεις) εδω θα θεωρησω ειλικρινη την δηλωση σου για θηλυκια καρδερινα δικιας σου παραγωγης (εκτροφης ) και οχι αγριας και θα σε βοηθησω οσο μπορω με αυτο https://community.petbirds.gr/threads/Ζευγάρωμα-θηλυκής-καρδερίνας-με-καναρίνι.1747/

καλα αποτελεσματα
 
Δεν εχω προσπαθησει ποτε αλλα εχω ακουσει τετοια περιστατικα και ξερω. Το να ζευγαρωσει θυληκια καρδερινα με αρσενικο καναρινι ειναι σχεδον αδυνατο αλλα οχι ακατορθωτο θελει πολυ τυχη. Η θυληκια καρδερινα ειναι παρα πολυ περιεργη στην αναπαραγωγη γιατι θελει να διαλεγει αυτη τον αρσενικο που θα ζευγαρωσει. Παντα διαλεγει τον πιο δυνατο αρσενικο για αυτο αλλωστε πριν το ζευγαρωμα βαζουν να βλεπει η θυληκια δυο η και τρεις αρσενικους για να δουν με ποιον μιλαει και αποκρινετε πιο πολυ ωστε να μπει για γνωριμια και μετα για αναπαραγωγη. Για τον λογο αυτο ειναι δυσκολο να ζευγαρωσει την καρδερινα σου με καναρινι. Γιατι πολυ δυσκολα θα θελησει μια καρδερινα να ζευγαρωσει με καναρινι. Ενας τροπος για να το καταφερεις ειναι να βαλεις με χωρισμα ενα αρσενικο καρδερινο που κελαιδαει παρα πολυ καλα και θα πυρωσει πολυ την καρδερινα σου και οταν δεις οτι η καρδερινα αρχιζει να ζηταει απο το χωρισμα να ζευγαρωσει (φαινετε γιατι διπλωνει το σωμα της προς τα πανω)τοτε βαζεις το καναρο που πρεπει να ειναι πυρωμενος και ζευγαρωνει αυτος την καρδερινα. Τα μικρα που βγαινουν εχουν νομιζω τις ιδιες ικανοτητες με τα απλα υβριδια και φωνητικα και χρωματικα. (δεν ειμαι σιγουρος)
 
Να υποθεσω απλη περιεργεια μια και καρδερινοκαναρα εχεις...
Αλλα καναρινοκαρδερινα; Χμ... Τι αλλο διαφορετικο θα δεις και θα ακουσεις;
 
Από ότι έχω διαβάσει, χωρίς προσωπική πείρα, είναι ότι η φωνή του απογονου καναρινιού (ΑΡ)-καρδερίνας(ΘΥΛ) υπολείπεται σε ποιότητα από αυτή του καρδερίνα-καναρινιού διότι δεν έχει τον σάκο που έχουν τα καναρίνια, και ότι παίρνει το μακρύ ράμφος της καρδερίνας.
 
Εγω στη θεση σου θα εβρισκα και μια ηρεμη καρδερινα αρσενικη και θα δοκιμαζα για καρδερινε ςπαλι! Ειναι μεγαλυτερη προκληση κι αφου εχει ςημερη θηλυκια που ειναι το βασικοτερο γιατι δε δοκιμαζεις; 🙄
 
:)Παιδια αν και καθυστερημενα λογω της δουλειας μου θελω να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας.στην κατερινα θα απαντησω πως δεν εχω προβλημα στις καρδερινες μιας και σχεδον καθε χρονο θα βγαλω δικες μου καρδερινες ειτε αρσενικιες ειτε θυληκες οποτε γιατι να την χαλασω. Ασχολουμε με ζευγαρωματα εδω και δεκα χρονια και συγκεντρωνω το ενδιαφερον μου μονο σε καρδεροκαναρα και για το πως θα βγαλω διαφερετικα χρωματα, φωνες, στησιμο του πουλιου κ. Α. Ετυχε να το ακουσω και ηθελα να ακουσω καποιες γνωμες. Ευχαριστώ τον (lizard) μιας και το εχει ακουσει αρα κατι θα γινεται. Ευχαριστω τον (jk21) για τις γνωμες που πηρα. Τα πουλια ηδη τα εχω βαλει σε ζευγαρωστρα χωριστα ενοειτε και αν ολα πανε καλλα προς την ανοιξη θα σας στειλω μυνηματα. Τα λεμε.
 
Ζευγαρωνωντας αρσενικο καναρι με καρδερινα αυξανεις κατα πολυ τις πιθανοτητες να παρεις καθαρους, σχεδον λευκους, μουλους.
Δωσε μεγαλο χωρο στην καρδερινα. Ας ειναι εκτροφης.

Φοιβο, ευχαριστω για πριν. Θα ξαναχρειαστω τη βοηθεια σου...
 

Συνημμένα

  • satineamarillomosaico.webp
    satineamarillomosaico.webp
    9,1 KB · Προβολές: 667
  • e1185581.webp
    e1185581.webp
    7,4 KB · Προβολές: 828
Να σημειώσουμε ότι αυτό το πουλί όπως αναφέρει στο ισπανικό site βγήκε από αρσενικό σατινέ καναρίνι και θηλυκιά καρδερίνα. Το αποτέλεσμα ήταν η μετάλλαξη του σατινέ να κληρονομηθεί στους θηλυκούς απογόνους όπως θα γινόταν και στο ζευγάρωμα με καναρίνι. Αν χρησιμοποιήσεις κοινό καναρίνι δεν νομίζω να έχεις παρόμοιο αποτέλεσμα. Πάντως είναι ένας τρόπος να πάρεις θηλυκά υβρίδια που να εμφανίζουν φυλοσύνδετες μεταλλάξεις των καναρινιών. Τα αρσενικά μάλλον θα μοιάζουν περισσότερο με τα γνωστά καρδερινοκάναρα. Όλα αυτά με κάθε επιφύλαξη καθώς είναι καθαρά θεωρητικά και δεν τα έχω δοκιμάσει στην πράξη.
 
βασιλη σε ευχαριστω πολλυ για την απαντηση σου αλλα ποσο σιγουρος εισαι για το αν θα βγουν λευκοι μουλοι;το εχεις επιχειρησει;το εχεις δει απο καποιον φιλο σου; Περιμενω απαντηση τα λεμε
 
Γιωργο ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος, γιατι ο παραγων τυχη ειναι πολυ βασικος. Προσωπικα δεν το εχω επιχειρηση ποτε, αλλα φιλος χρησιμοποιοντας αρσενικο satine ειχε πολυ ανοιχτοχρωμα πουλια (τα δυο απο τα τρια της φωλιας). Επισης πολυ καλα χρωματα δινουν τα καναρια red mosaik..
 
Απ 'ότι ήξερα μέχρι τώρα, η κατεύθυνση και ο στόχος στην εκτροφή καρδερινοκάναρων, ήταν το πέρασμα σ' αυτά της φωνής της καρδερίνας. Το θηλυκό καναρίνι εξυπηρετούσε αυτή την επιλογή.
-Τώρα φαίνεται οτι το χρώμα γίνεται στόχος και μεράκι κάποιων παιδιών που ασχολούνταικαι οτι αυτό εξυπηρετείται καλύτερα απο την θηλυκή καρδερίνα. Η απορία μου όσον αφορά το χρώμα είναι, αφού δεν μπορούμε να το σταθεροποιήσουμε,τί αξία έχει η προσπάθεια;
Απλά για να έχουμε στην κατοχή μας ΕΝΑ πουλί που να το θαυμάζουν
όταν το κοιτούν; Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ασχοληθεί με ιβρίδια
και δεν μπορώ να καταλάβω ίσως το "σαράκι" αυτής της επιλογής.
Ελπίζω κάποια απο τα παιδιά που ασχολούνται, να δώσουν μια απάντηση για το, πώς το βλέπουν.
 
βασιλη σε ευχαριστω και για αυτην την απαντηση εχω ενα μοζαικ κοκκινο και ενα απλο καναρινι κιτρινο. Θα τα επιχειρησω και τα δυο και ας διαλεξει η καρδερινα οποιον θελει. Το μοζαικ που λες οτι βγαζει ωραια χρωματα δηλ. Τι χρωματα; Τα λεμε.
 
Φιλε mgerom την απαντηση την εχεις δωσει μονος σου αφου δεν εχεις ασχοληθει λογικο ειναι να μην μπορεις να καταλαβεις γιατι γινονται ολλα αυτα. Θα σου απαντησω με βαση την δικια μου εμπειρια. Ολοι λιγο πολλυ βγαζουμε καρδεροκαναρα αν οχι ολλα τα περισοτερα μοιαζουν μεταξυ τους αλλα μονο εξωτερικα στο μονο που διαφερουν ειναι οι φωνες που ποικιλουν αναλογα με το τι πουλια εχουμε διπλα στα καρδεροκαναρα την εποχη που παιρνουν τις φωνες. Σκεψου τωρα να εχεις ενα τετοιο πουλι που σκοτωνει απο το κελαηδησμα του και με καποιες διαφοροποιημενες αλλαγες στο χρωμα του; Πετυχαινεις με απλα λογια κατι το τελειο κατι το ξεχωριστο και ειναι κατι που το εχεις προσπαθησει εσυ αυτο νομιζω πως λεει πολλα. Εχω δει αρκετα τετοια πουλια σε ισπανικα και ιταλικα sites και πιστεψεμε πως εμεινα να τα χαζευω και απο ομοργια και απο κελαηδησμα. Οσο για την σταθεροποιηση του χρωματος τι αξια εχει η προσπαθεια; Μα αν δεν το προσπαθησουμε πως θα το πετυχουμε; δεν υπαρχει αλλος τροπος αν δεν πειραματιστουμε με αν το ενα αν το αλλο και με δυμβουλες καποιων εμπειροτερων. Πιστευω πως στο θεμα αυτο ειμαστε πολλυ μακρια απο ΙΣΠΑΝΟΥΣ-ΙΤΑΛΟΥΣ απλα προσπαθουμε να τους ακολουθησουμε και γιατι οχι με καλυτερα αποτελεσματα.φιλικους χαιρετησμους Γιωργος
 
Μάλιστα! Δεν μπορώ να πώ τίποτα απο την στιγμή που για κάποιον αποτελεί ευχαρίστηση και εκτροφικό στόχο.
-Η παρατήρησή μου για την μή σταθεροποίηση μιας χρωματικής
εικόνας, είναι οτι οι απόγονοι ενός τέτοιου ζευγαρώματος δεν μπορούν να αναπαραχθούν(μούλοι). Δεν μπορούν να διασταυρωθούν μεταξύ τους ώστε να γίνει προσπάθεια να δώσουν νέα πουλιά που να βρήσκονται στις ίδιες περίπου χρωματικές επιδιώξεις.
 
Μάκη και στα υβρίδια υπάρχουν στόχοι και συνέχεια.

" Τα υβρίδια κατά κανόνα δεν είναι γόνιμα. Αυτό σημαίνει ότι αν βγάλουμε ένα πουλί με τα χαρακτηριστικά που θέλουμε, δεν μπορούμε να πάρουμε απογόνους από αυτό. Συνέπεια της στειρότητας των υβριδίων είναι να μην μπορούμε να δημιουργήσουμε μια δική μας γραμμή αίματος, ή να βελτιώσουμε τους απογόνους που παίρνουμε. Αυτό είναι μόνο εν μέρει αληθές, γιατί μπορούμε να δουλέψουμε στα πουλιά μας και να βελτιώσουμε χρόνο με το χρόνο τα χαρακτηριστικά του κοπαδιού μας, δουλεύοντας στα είδη που χρησιμοποιούμε για τον υβριδισμό. Στην παραγωγή καρδερινοκάναρων για παράδειγμα, βελτιώνουμε τα καρδερινοκάναρα που παράγουμε, επιλέγοντας τους γονείς που έχουν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά. Επίσης, έχουμε μία ή περισσότερες οικογένειες καναρινιών (και καρδερίνων αντίστοιχα) με σκοπό να αναπαράγουμε κατάλληλους γεννήτορες για την επόμενη αναπαραγωγική χρονιά. "
Avian World_Υβρίδια Ευρωπαϊκών Ιθαγενών Πουλιών

Το θέμα σε κάθε εκτροφή είναι τί ζητάει ο εκτροφέας. Και στα καναρίνια για παράδειγμα πολλοί αναπαράγουν χωρίς κριτήρια και χωρίς εκτροφικούς στόχους. Ανάλογα πόσο το "ψάχνει" ο καθένας. Το θέμα βέβαια είναι να ξέρουμε τι κάνουμε όποιο πουλί και αν εκτρέφουμε και όχι μόνο να ακολουθούμε κανόνες του τύπου αρσενικό καναρίνι με θηλυκιά καρδερίνα βγάζουν λευκούς μούλους. Το ίδιο βέβαια κάνουν και άνθρωποι που εκτρέφουν καναρίνια και μάλιστα μερικοί πάνε και σε εκθέσεις με οδηγό τη θεά τύχη. Οι Ιταλοί και Ισπανοί και όποιοι άλλοι αναπαράγουν υβρίδια και όχι μόνο, απλά έβαλαν στόχους. Και εμείς σαν εκτροφείς μπορούμε να βάλουμε στόχους συγκεκριμένους και μετά να προσπαθήσουμε να τους πετύχουμε. Αρκεί να γνωρίζουμε τον στόχο. Οι περισσότεροι βάζουμε ένα ζευγάρι χωρίς να ξέρουμε τους λόγους που από τα 20 πουλιά που έχουμε βάζουμε το συγκεκριμένο, χωρίς δηλαδή να ξέρουμε τι θέλουμε να πάρουμε από αυτό το ζευγάρι. Δεν τα λέω αυτά για συγκεκριμένα άτομα εδώ μέσα αλλά για μεγάλο αριθμό εκτροφέων ή ανθρώπων που ασχολούνται με τα πουλιά σε όλη την Ελλάδα. Είναι η συνολική νοοτροπία που μας χαρακτηρίζει σαν λαό.
 
Μιά που μιλάμε για εξωτερικό...
Είναι τόσο μπροστά από εμάς,
"καταξιωμένο" υβριδισμό πλέον θεωρούνε
το ζευγάρωμα 2 αγρίων ειδών.
Όχι καναρίνι*ιθαγενές.
Όσο για το ζευγάρωμα αρσενικού καναρινιού με θηλυκιά καρδερίνα, νομίζω ότι δίνει υποδεέστερα αποτελέσματα
από άποψη φαινότυπου.
Πάντα το ζητούμενο ήταν η μάσκα της καρδερίνας.
Εάν ισχύει ότι κληρονομεί & το "σύστημα κελεαηδίσματος"
του καναρινιού(κάπου το διάβασα),
πάει... Περίπατο & το 2ο (ή 1ο...) ζητούμενο...
Το σίγουρο είναι ότι το πουλί αυτό είναι σπανιότερο.
Αυτό μπορεί να αποτελεί πρόκληση.
Η λογική λέει ότι είναι & δυσκολότερη η διαδικασία,
δεδομένου ότι μιλάμε πλέον για θηλυκό άγριο.
Κατά τα άλλα περί ορέξεως... Κολοκυθόπιτα! 🙂
 
Back
Top