Αναπαραγωγή Καναρίνι γέννησε κάτω στο κλουβί

IRINI TWINS

PB New Member
Εγγραφή
19 Μαρ 2014
Μηνύματα
5
καλησπέρα έιμαι καινούργια στο petbirds κι επίσης σ απόγνωση... σήμερα γέννησε το καναρίνη μου ένα αυγουλάκι. Δεν το κανε στη ταίστρα άλλα κάτω στο κλουβί. Της πήρα φωλιά αλλά απο το πρωί μέχρι τώρα δεν την έχει φτιάξει κι αυτό μ ανησυχεί γιατί λογικά άυριο που θα κάνει κι άλλα αυγουλάκια που θα τα γεννήσει; θ ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να κάνω κάτι στο θέμα της φωλιάς ή αν χρειάζεται χρόνο για να την φτιάξει. Τον αρσενικό τον έχω ακόμα στο κλουβί πρέπει να τον βγάλω; Ειλικρινά θ ήθελα τη βοήθεια σας γιατί φοβάμαι για τ αυγουλάκια της.. Έχω πέσει σε παραλήρημα αλλά είμαι πρωτάρα και φοβάμαι μην κάνω λάθος...

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
 
Γεια σου καλώς ήρθες!
Γιατί απόγνωση; Το πολύ πολύ θα προχωρήσουν σε γέννα αργότερα.
Γιατί να κάνει το αυγό στην ταίστρα; Δεν είναι το κατάλληλο σημείο. Όταν το κάνουν αυτό σε κάποιους, είναι ένα πρόβλημα.
Για να προχωρήσουμε σε αναπαραγωγή ακολουθούμε κάποια διαδικασία.
Τα πουλιά είναι σε ξεχωριστά κλουβιά ή πάντως δεν βλέπονται στην αρχή. Ταυτόχρονα κάνουμε διατροφική προετοιμασία, ενισχύοντας την διατροφή με χόρτα, αυγό και σουπιοκόκκαλο κυρίως στο θηλυκό. Αφού περάσει το διάστημα ενός περίπου μηνός, βγάζουμε το οπτικό εμπόδιο και αφήνουμε το ζευγάρι να βλέπεται χωρίς να είναι ενωμένο. Αν δούμε φλερτ, βάζομε φωλιά και νήμα στο μέρος του θηλυκού και σε λίγες μέρες προχωράμε στην ένωση, βάζοντας τον αρσενικό στο κλουβί του θηλυκού ή βγάζοντας το χώρισμα της ζευγαρώστρας.
Εσύ πως το χειρίστηκες μέχρι στιγμής;
Το πιο σημαντικό είναι η διατροφική προετοιμασία. Επειδή ένα ζευγάρι ζευγαρώνει δεν σημαίνει ότι μπορεί ν' ανταπεξέλθει στις ανάγκες μιας γέννας και να δημιουργήσεις υγιείς απογόνους.
Έχεις τον χρόνο μπροστά σου, να τα κάνεις όλα σωστά και να έχεις σωστή και επιτυχημένη γέννα αυτή την σαιζόν.
Οπότε δεν χρειάζεται άγχος και απόγνωση.
Περίμενε και πιο έμπειρες γνώμες. Καλή επιτυχία.
 
Καλησπέρα Ειρήνη,

Καταρχήν ψυχραιμία. Όπως καταλαβαίνεις εάν δεν έχουμε τις κατάλληλες γνώσεις - ενημέρωση δεν προχωρούμε στην αναπαραγωγή των ζώων μας. Δεν σου κάνω κήρυγμα απλά θέλω να πω ότι ο πανικός δεν βοηθάει τώρα.

Ξεκίνησε διαβάζοντας αυτά και γύρισε πάλι σε αυτό το θέμα να γράψεις ότι απορία έχει προκύψει από αυτά που διάβασες.

Ζευγάρωμα καναρινιών
Πιθανά προβλήματα στην αναπαραγωγή καναρινιών
 
Δεν είχα καμμία κατάλλη γνώση-ενημέρωση. Τα καναρίνια δόθηκαν στον άντρα μου απο ένα φίλο. Γυρνώντας απο διακοπές τα βρήκα και τα δύο στ ίδιο κλουβί, χωρίς μεταξύ τους χώρισμα.Λογικό ήτανε αφού υπήρχαν μαζί ν αναπαραχθούν χωρίς όπως προανέφερα να γνωρίζουμε το παραμικρό για το σωστό ζευγάρωμα τους... :-(. απο το κείμενο που διάβασα για το ζευγάρωμα καναρινιών μου κανε εντύπωση και η εποχή που γέννησε το καναρινι μου.. Είναι Μάρτιος κι όχι τους μήνες π ανεφέρει στο κείμενο (είναι πρόβλημα αυτό?). Πήραμε φωλιά όπως η πρώτη στη φωτογραφία. Τ ερώτημα μου οπότε Stavros είναι αν χρειάζεται χρόνο για να φτιάξει τη φωλιά της δεν την έχει καν ακουμπήσει.Αν αύριο το πρωί γεννήσει κι άλλα αυγουλάκια δεν θα έπρεπε η φωλιά ν έιναι έτοιμη; :-(
 
Λοιπόν, μαζί με τη φωλιά, της έδωσες και υλικό - νήμα έτσι; Αν ναι, θα πρέπει να περιμένεις να την φτιάξει. Αν είναι έτοιμη, θα τη φτιάξει σε δύο ώρες. Άν κάνει κι άλλο αυγό κατω τότε προφανώς δεν είναι έτοιμη. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να παρέχεις ότι χρειάζονται και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η φύση.
 
σ ευχαριστώ για την απάντηση. Δυστυχώς απο το πρωί δεν έχει φτιάξει τίποτα.. Ναι της έβαλα και νήμα. Θα παρακολουθώ και εύχομαι να την φτιάξει.Αν δω και τις υπόλοιπες μέρες αυγουλάκια τί κάνω;τα τοποθετώ εγώ πάλι στην άφτιαχτη φωλιά μήπως και τα επωαση;
 
Βράσε αυγό για 12-15 λεπτά να είναι σφιχτό, κόψτο στη μέση και βάλτους το για να αποφύγεις τυχόν δυστοκία της θηλυκιάς. Δυστοκία των πτηνών

Τη διατροφή τους παρέχεις; Τα έχεις σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο; Σε τι θερμοκρασία;
 
Καλημέρα @alicedros η τροφή που τους παρέχω είναι σπόροι και κάποια βιταμίνη που μου δωσάν από το κατάστημα με τις τροφές. Αυγό ναι έβρασα το κοψα στη μέση αλλά δεν τ έχει ακουμπήσει..☹μέχρι τώρα δεν έχω δει άλλο αυγουλάκι και η φωλιά εξακολουθεί ν είναι άφτιαχτη. Τ έχω στο μπαλκόνι μου, αλλά τώρα θα τα βάλω μέσα στο σπίτι.
 
Όταν λες βιταμίνη εννοείς κίτρινες ή κόκκινες τροφές μέσα σε διαφανή σακουλάκια;

Βάλε στην ταιστρα στην μεριά της θηλυκια πολύ λίγο σουσάμι για να πάρει ασβέστιο. Με μέτρο γιατί παχαίνει.. Σαπιοκαλαμο έχεις δώσει στη θηλυκια;

Όταν θέλουμε να βάλουμε το ζευγάρι μας για αναπαραγωγή δεν γίνεται να τα μετακινούμε μέσα-έξω.. Θα τα έχεις είτε μόνιμα έξω(προστατευμενα από τον αέρα από τον καιρό και τα αρπακτικά) είτε μόνιμα μέσα(σε μέρος ήσυχο και πρέπει να κοιμούνται με τη δύση του ήλιου και να ξυπνούν με την ανατολή).
 
@alicedros είναι κίτρινη τροφή στο σακουλάκι. Θ ακολουθήσω και τις υπόλοιπες συμβουλές σου. Τ ένα αυγουλάκι π έκανε δυστυχώς τ έσπασε καθώς ''πείραζε''τη φωλιάτης.Αυτό π΄άλλαξα είναι ότι της πήρα τώρα εσωτερική φωλιά μήπως κι αυτήν τη φτιάξει.Λογικά σήμερα θα κάνει κι άλλο αυγουλάκι. Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σου.
 
Ειρήνη μου καλημέρα!

Αυτές οι βιταμίνες που πουλάνε στα πετ σοπ δεν προσφέρουν τίποτα στα πουλάκια μας πάρα μόνο τα παχαίνουν.. Χίλιες φορές να δίνεις βραστό αυγουλάκι! Αν δεν το ακουμπάνε καντο κομματάκια με ένα πιρούνι (μαζί και το τσόφλι). Αν έχεις χρόνο μπορείς να φτιάξεις και δική σου αυγοτροφή.. Εγώ ας πούμε τους δίνω αυτή: Η δικιά μου σπιτική αυγοτροφή που είναι υγιεινή, ξέρω τι έχει μέσα και δεν μου κοστίζει τίποτα!

Καλά έκανες και πήρες εσωτερική φωλιά.. Βάλε κ τις δύο στο κλουβί και δώσε νήμα στη θηλυκια να διαλέξει εκείνη ποια θα στρώσει.

Το Σαπιοκαλαμο είναι απαραίτητο και πρέπει να είναι μόνιμα στο κλουβί ειδικά στο θηλυκό την περίοδο αναπαραγωγής οπότε καλό θα ήταν να πάρεις και να το βάλεις.. :)

Τα πουλάκια είναι μαζί στο ίδιο κλουβί; Ή χωρισμένα;
 
Back
Top