Ασθένειες Καναρίνι γέρνει πίσω, ανοίγει το στόμα και κάνει έναν ήχο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης evelinag
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

evelinag

PB New Member
Εγγραφή
25 Οκτ 2020
Μηνύματα
48
Πόλη
Αθήνα
Γειά σας! Ελπίζω να μην πειράζει που ρωτάω συνέχεια πράγματα, αλλά είχα καιρό να μπω κ έχω αρκετές ερωτήσεις μαζεμένες! Ένα αρσενικό καναρινιάκι φέρεται λίγο περίεργα. Είναι 4-5 χρονών. Μερικές φορές τον πιανει, γέρνει προς τα πίσω, ανοίγει το στόμα, και έχει μισοκλειστα τα μάτια του κάνοντας έναν ήχο, σαν μουρμουριτο. Μετά για το επόμενο 15λεπτο είναι λίγο "ζαβλακομενο" δηλ πολύ ήσυχος κ χαμένος. Μετά , ζωντανεύει και σε μερικές ώρες κελαιδαει. Το κάνει κάνα χρόνο, αλλά πρόσφατα είχε ένα έντονο τέτοιο επεισόδιο οπότε ανησύχησα πολύ. Δεν δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τους σπόρους του, αλλά γενικά τρωει. Επίσης παρατήρησα ότι η κοιλίτσα του είναι λίγο σκούρα σε ένα σημείο. Παίζει ρόλο αυτό σε κάτι; Τι νομίζεται ότι έχει; Θα χρειαστεί πτηνιατρο;
 
Ελπίζω να μην πειράζει που ρωτάω συνέχεια πράγματα
Μπόρεις να ρωτάς όποτε θες!Το PB έχει δημιουργήθει για ανταλλάσουμε απόψεις!
Τώρα σχετικά με το καναρινάκι ίσως κάποια φωτογραφία ή βίντεο θα βοηθούσε αλλιώς θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο ειδικό να το δει, δες την λίστα από πτηνίατρους:
 
Ευχαριστώ πολύ! Φώτο μετά χαράς να βγάλω (πιστεύω ότι λέτε φώτο με την κοιλιά του, γιατί εμφανισιακά καταταλλα μια χαρά φαίνεται) απλά έπαθε ένα τέτοιο" επεισόδιο" πρόσφατα, και φοβάμαι να τον πιασω μην μου μείνει για τα καλά. Οπότε, αύριο ή μεθαύριο - που ελπίζω να είναι ήρεμος - θα τον βγάλω φωτ. Όταν ξανακάνει κάτι τέτοιο θα προσπαθήσω να το αποτυπώσω σε βίντεο. Όσο για τον πτηνιατρο πιστεύω δεν μπορώ να τον "αποφύγω".Θα δω πως πάει κ θα ενημερώσω : )
 
Σημερα παρατηρώντας τον να τραγουδάει χαρούμενα σκέφτηκα ότι, κάνει αυτό το "επεισόδιο" όταν του μετακινώ το κλουβί ή το εχω μετακινήσει πρόσφατα.Δεν το ειχα σκεφτεί αυτό πιο πριν.Είναι σύμπτωση; Μπορεί να το κάνει από το τον φόβο του; Γενικά όμως είναι πάρα πολύ φιλικός κ με αφήνει να τον χαϊδεύω μέσα από τα κάγκελα ενώ σφυρίζει.Γίνεται να φοβάται τόσο στην μετακίνηση του κλουβιού που να είναι "στα πρόθυρα εγκεφαλικού" ενώ γενικά είναι πολύ ήρεμος με τους ανθρώπους, και έπειτα από λίγο να συνέρχεται ;Όσο για αυτό στην κοιλίτσα του νομίζω είναι λίγο σκούρα, όπως κ το υπόλοιπο σώμα επειδή έχει γενικά σκούρα φτερά κ παρατήρησα ότι όλα καναρινάκια "μελανίνης" μου το έχουν αυτό οπότε μάλλον είναι φυσιολογικό κ τσάμπα ανησυχώ γι αυτό. Τι πιστεύετε;Ευχαριστώ πολύ :)
 
Να σου πω την αληθεια βρισκω λιγο υπερβολικο για μια μετακινηση να πεσει ετσι!Εγω θα τον παρατηρουσα τακτικα και θα επαιρνα τα μετρα μου.😁
 
Να σου πω την αληθεια βρισκω λιγο υπερβολικο για μια μετακινηση να πεσει ετσι!Εγω θα τον παρατηρουσα τακτικα και θα επαιρνα τα μετρα μου.😁
Και εγώ ! όμως δεν μπορώ να δώσω μία άλλη λογική εξήγηση στον εαυτό μου! Αν ήταν κάποια αρρώστια, δεν θα είχε πεθάνει τώρα, αφού το κάνει ένα χρόνο; Όσο για τα μέτρα, θα προσπαθήσω να μην τον ενοχλώ συχνά και θα τον παρατηρώ όπως είπατε! Θα ενημερώσω για οποιαδήποτε εξέλιξη και θα τον τοποθετήσω μόνιμα κάπου για καλό κ για κακό! Ευχαριστώ πολύ!
 
Δεν ειναι απαραίτητο οτι ειναι κατι σημαντικο και να το καθιστα σε θανατο, το πουλακι μπορει να εχει κατι ελαφρυ ή σε αρχικο σταδιο.Δεν μου μοιαζει τετοια συμπεριφορα με την αντιστοιχη του αγχους!Παρατηρηστε τον οσο μπορειτε.Επισης αν θελετε βαλτε μια φωτογραφια τις κουτσουλιες πανω σε λευκο χαρτι Α4 να δουμε την δομη τους.

Υ.Γ ειμαι μικρος ακομα για πληθυντικους😂
 
Back
Top