Ασθένειες Καναρίνι δεν κελαηδά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Toliscr7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Toliscr7

PB Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2020
Μηνύματα
571
Πόλη
Λάρισα
Καλησπέρα το καναρινι μου δεν κελαηδάει αλλά μόνο το τσιτ κάνει
 
το έχω διαβάσει απλά θέλω και κάποιες γνώμες
Γνώμες σε τι; Η μόνη απορία που είχες μέχρι στιγμής είναι αν ένα καναρίνι τεσσεράμισι ετών μπορεί να σταματήσει να τραγουδά λόγω ηλικίας. Η απάντηση είναι αυτή που έδωσε ο Γιάννης, δηλαδή όχι.

Κατά τα άλλα, έγραψες ένα μήνυμα δέκα λέξεων περιμένοντας να λυθεί το πρόβλημά σου.
Καλησπέρα το καναρινι μου δεν κελαηδάει αλλά μόνο το τσιτ κάνει
Μακάρι να μπορούσαμε από εδώ που είμαστε να βοηθήσουμε χωρίς κάποια άλλη πληροφορία. Δυστυχώς όμως δεν γίνεται. Δεν ξέρουμε αυτά που ξέρεις. Αυτά μπορούν να μας βοηθήσουν να προσπαθήσουμε να βρούμε τη λύση στο πρόβλημα. Στο πέμπτο μήνυμα μάθαμε ότι μέχρι και ο τίτλος "Καναρίνι δεν κελαηδά" είναι λάθος, γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με ένα καναρινί που δεν κελάηδησε ποτέ αλλά με κάποιο που κελαηδούσε (μάλλον) και κάποια στιγμή σταμάτησε.

Επομένως, κάνε ένα κόπο και γράψε μερικά πράγματα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Ποιες είναι οι συνθήκες που που ζει, μέσα, έξω, τι κλουβί έχει, είναι με άλλα πουλιά ή μόνο του, πότε σταμάτησε να κελαηδά, άλλαξε κάτι εκείνη την περίοδο και τέλος πάντων, οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στο να καταλάβουμε τι γίνεται.

Διαφορετικά, κάνε κάτι ακόμη πιο εύκολο. Διάβασε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ μια φορά ακόμη το άρθρο και ρώτησε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα για τη δική σου περίπτωση που δεν καλύπτονται από το άρθρο.
 
Τόλη, το θέμα δεν έχει να κάνει με σωστό ή λάθος αλλά με το γεγονός ότι βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και δεν μπορούμε. Πρέπει να γνωρίζουμε σχεδόν ότι κι εσύ για την κατάσταση, μήπως μπορέσουμε να σκεφτούμε κάτι περισσότερο από όσα έχεις σκεφτεί ήδη εσύ. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να μας περιγράψεις ακριβώς την κατάσταση. Διαφορετικά, δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.
 
@Stavros α κατάλαβα τώρα
[automerge]1612541541[/automerge]
@Stavros το καναρινι το έχω πρωσορινα σε ένα κλουβάκι μεταφοράς διότι αυτές τις μέρες θα αγοράσω ένα άλλο για το καναρινι για αυτό
 
Πες ακομα και αλλες πληροφορίες! Αλλαξε κατι στη διατροφη του, περναει πτερορροια,οι κουτσουλιες του εχουν καλη εικονα;Μη στα βγαλουμε με το τσιγκελι, πες πληροφοριες να βοηθησεις την κατασταση!
 
@giannisvlg στην διατροφή του δεν άλλαξε κάτι απλά πιστεύω ότι περνάει πτεροροια λόγο του καιρού οι κουτσουλιές του είναι φυσιολογικές
 
@Toliscr7,
  1. Πόσο καιρό έχεις το καναρίνι;
  2. Πότε ολοκλήρωσε για τελευταία φορά την πτερόρροιά του;
  3. Ποια η ηλικία του;
  4. Πότε θυμάσαι να κελάηδησε τελευταία φορά;
  5. Για πόσο καιρό είναι στο κλουβί μεταφοράς; Σε τι κλουβί ήταν πιο πριν;
  6. Ποια είναι η θέση του κλουβιού του; Μέσα στο σπίτι / έξω / μέσα - έξω...
  7. Έχεις άλλα καναρίνια; Αν ναι, τα βλέπει;
  8. Είναι αρσενικό το πουλάκι;
Όπως καταλαβαίνεις, προσπαθώ να "οργανώσω" τις πληροφορίες σου για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να δούμε τι μπορούμε να σου πούμε. Προσπάθησε κι εσύ, αν γίνεται, να απαντήσεις στην κάθε ερώτηση
 
1. Το έχω από το καλοκαίρι μου το έδωσε ένα μέλος από το forum
2.την πτεροροια την ολοκλήρωσε τον Νοέμβριο
3.τελευταια φορά κελαηδησε πριν μπει ο χειμώνας
4.Η ηλικία του είναι 4,5 ετών
5.ειναι από την Δευτέρα
6.ειναι μέσα στο σπίτι
7. Ναι έχω αλλά δύο θυληκια

8.ναι αρσενικό είναι
 
Αν καταλαβαίνω σωστά, αφού ολοκλήρωσε την πτερόρροια κελάηδησε, έτσι δεν είναι;
Βλέπει / ακούει τα θηλυκά πουλάκια; Αν ναι, αφού του πάρεις ένα σωστό κλουβί (διότι σε κλουβί μεταφοράς, όπως καταλαβαίνεις θα του είναι στενόχωρη η φάση), καλύτερα τοποθέτησέ το κάπου που να μην υπάρχει οπτική επαφή με τα κορίτσια.
Να υποθέσουμε ότι δεν είναι υπέρβαρο, ότι δεν έχει πρόβλημα στα πόδια του (ακάρεα / ποδοδερματίτιδα) και ότι τουλάχιστον εμφανώς δεν φαίνεται να έχει κάποια οργανική ενόχληση;
 
Back
Top