Ασθένειες Καναρίνι δεν πετάει και δυσκολεύεται να πατήσει τα πόδια του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης evoyska
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

evoyska

PB New Member
Εγγραφή
15 Απρ 2021
Μηνύματα
3
Έχω δύο θηλυκά και δύο αρσενικά καναρίνια και από την προηγούμενη Τετάρτη η σχέση μας περνάει κρίση!Το ένα αρσενικό άρχισε να μην πετάει και να δυσκολεύεται να πατήσει τα πόδια του!Πήγα στο pet shop,και μου είπαν ότι είναι ποδάγρα!Πήρα epithol και αφου έκανα σχολαστική καθαριότητα με betadine scrub στα κλουβιά τον απομόνωσα και ξεκίνησα την θεραπεία!Μια εβδομάδα μετά δεν υπάρχει καμία βελτίωση και παρατήρησα ότι και το ένα από τα θηλυκά άρχισε να σηκώνει το δεξί πόδι και να κάθεται σαν φλαμίνγκο ( κρίση ταυτότητας?)
Τι άλλο μπορώ να κάνω για να τα βοηθήσω?
 
Καλώς ήρθες Παρασκευή.
Θα σου γράψω ότι τα πουλιά προφανώς έχουν κάτι το μολυσματικό, το οποίο μάλλον επιδεινώνεται. Ανέβασε μία φωτογραφία από το κλουβί ώστε να φαίνεται η εσωτερική του διάταξη, μία φωτό από την κοιλιά των δύο πουλιών με το πρόβλημα - θα τα πιάσεις, θα βρέξεις τα δάχτυλά σου, θα παραμερίσεις καλά τα πούπουλα ώστε να φαίνεται το δέρμα της κάτω πλευράς, αν είναι δυνατό από το στέρνο έως την αμάρα - επίσης φωτό από τα πόδια των πουλιών, να φαίνεται και το πέλμα τους, και φωτό από τις κουτσουλιές τους). Και γράψε μας τι είδους τροφή τους δίνεις (χύμα ή τη μάρκα του μείγματος), και ό,τι άλλο π.χ. αυγό 1 φορά την εβδομάδα, το αφήνω για 2-4 ώρες στο κλουβί, ώστε να είμαστε σε θέση να σου απαντήσουμε κάτι το όσο το δυνατό πιο εμπεριστατωμένο.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το καναρίνι μου είναι περίπου δύο ετών,του δίνω τροφή χύμα (όπου απ'ότι διάβασα λάθος είναι και αυτό) του βάζω χύμα βιταμίνη κίτρινη και βάζω αυγό μια φορά την εβδομάδα όπου το αφήνω περίπου για 4 ώρες,και βάζω σχεδόν σε καθημερινή βάση λαχανικά!Το κλουβί βρίσκεται εντός σπιτιού και το βγάζω έξω να τον δει ο ήλιος για περίπου μία ώρα αλλά όχι κάθε μέρα!
 

Συνημμένα

  • IMG_20210415_105502_3.webp
    IMG_20210415_105502_3.webp
    79,5 KB · Προβολές: 33
  • IMG_20210415_105506_2.webp
    IMG_20210415_105506_2.webp
    91,8 KB · Προβολές: 32
  • IMG_20210415_105523_3.webp
    IMG_20210415_105523_3.webp
    63,2 KB · Προβολές: 32
Τα πόδια είναι Ο.Κ . Η κοιλιά είναι δράμα. Eίναι έτοιμο για το "μεγάλο ταξίδι". Βάλτο μόνο του σε ένα μικρό κλουβί σε κάποιο πολύ ζεστό μέρος (ΒΑΣΙΚΟ). Μια πολυβιταμίνη στο νερό του. Πέταξε την βιταμίνη την κίτρινη απαραιτήτως. Tρίψε 2-3 φρυγανιές και λιώσε με το πηρούνι ένα αυγό βραστό. Κάνε ένα μείγμα και πρόσθεσε Δεξτρόζη. Πάρε μια συσκευσία σπόρια του κιλού. Θα έλεγα Μαnitoba ή Vadigran . Ισως το βοηθήσεις έτσι.
 
Αρχίζω να κλαίω από τώρα!Από τι έγινε αυτό?Έκανα κάτι εγώ και το σκότωσα?και όταν λέτε δεξτροζη τι εννοείται?Δεν το ξέρω καθόλου
 
Από τι έγινε αυτό?
Οι απαντήσεις πάνω σ' αυτό είναι για άλλη στιγμή και όταν θα έχουμε μια πλήρη εικόνα της διαβίωσης του πουλιού. Τώρα κάνε αυτά που σου γράφω για να το βοηθήσεις άμεσα. Αν στρώσεις ένα Α4 κάτω,θα φανεί και η μορφή της κουτσουλιάς του . Η στεναχώρια δεν βοηθάει σε τίποτα . Εξ' 'αλλου δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει κάνει εκτροφικά λάθη .
 
Back
Top