Διατροφή Καναρίνι δεν τρώει πολλά λαχανικά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MaryPoo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MaryPoo

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουλ 2020
Μηνύματα
233
Πόλη
Λάρισα
Χαίρετε! Προσπαθώ καιρό τώρα να κάνω το καναρίνι μου να φάει διάφορα λαχανικά αλλά δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει η ποικιλία στο φαΐ του. Τρώει μόνο μαρούλι, αγγούρι από λαχανικά. Υπάρχει τρόπος να τον δελεασω κάπως να φάει κάτι άλλο ή επειδή δεν είναι πια πιτσιρίκος (4 χρονών) δ πρόκειται να αλλάξει διατροφικές συνήθειες;
 
Είχα το ίδιο πρόβλημα και μας πήρε δυο εβδομάδες. Τα έβαζα κάθε μέρα συνέχεια και ας μην τα ετρωγε. Ήταν μέχρι να κάνει την αρχή. Πάντα στο ίδιο μέρος μικρές ποσότητες για να μην τρομάζει και το ίδιο με τα βότανα! Τώρα τρωει τα πάντα και αν δεν του βάλω πηγαίνει στο γνωστό μέρος και φωνάζει! 😂
 
Σίγουρα θα δοκιμάσω το μπρόκολο και τη γλυστρίδα (αυτή την έχω αμελήσει γιατί δυστυχώς δεν ξέρω που να βρω πια, στη λαϊκή ίσως; 🤔 )...@ΜΑΡΙΑαα το έχω προσπαθήσει αυτό και δεν φάνηκε να συγκινείται ιδιαίτερα από την επιμονή μου! 😊...θα βγω λοιπόν προς αναζήτηση αντρακλας και μπρόκολου και θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα!🙂
 
Σήμερα δοκίμασα να βάλω στα πουλιά μπρόκολο για πρώτη φορά...η Φριγανια τρελάθηκε ως συνήθως αλλά, δεν το περίμενα για να πω την αλήθεια, και ο Στράτος το ίδιο! Του έβαλα ένα "δεντράκι" και έμεινε το κοτσάνι!
Από Δευτέρα θα ψάξω για γλυστρίδα!
 
Θα σου προτείνω να δεις καλά τις φωτογραφίες των φυτών που σου έγραψε ο Μάκης, και έπειτα σε κάποια βόλτα σου να μαζέψεις σπόρους τους (στο πρώτο είναι σε μικρές κάψουλες στην άκρη των βλαστών μαύρα σποράκια, ενώ στα άλλα δύο οι σπόροι είναι "κλέφτες" δλδ αυτοί με το πουπουλάκι). Αρκεί να τους μαζέψεις και να τους ρίξεις σε μια γλαστρούλα την οποία θα ποτίζεις και θα τη βλέπει ο ήλιος. Η αντράκλα θα σου βγει την άνοιξη ενώ οι άλλοι δύο πολύ σύντομα.
Επίσης η ρόκα σε σπόρους (τη βρίσκεις ακόμα και στο σούπερ μάρκετ) έχει τεράστια φυτρωτική ικανότητα και την τρώνε τα πουλιά. Και τα τέσσερα αναπτύσσονται πάρα πολύ γρήγορα κι εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ρίχνεις κάθε μήνα λίγους σπόρους και να κόβεις φυλλαράκια και να δίνεις στα πουλιά.
 
Ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι ότι εξ αρχής θα πήγαινα κάπου έξω να ψάξω αλλά έχω αλλάξει πόλη και δεν ξέρω καλά την περιοχή ακόμη... αλλιώς ήξερα που να κοιτάξω! 😁 Το να τα φυτέψω εγώ δεν το είχα σκεφτεί! Και έψαχνα τελευταία τι να φυτέψω στις γλάστρες μου!
 
Η αλήθεια είναι ότι εξ αρχής θα πήγαινα κάπου έξω να ψάξω
Γενικά αν ψάξεις για να κόψει χόρτα ώστε να τα δώσεις στα πουλιά, το μέρος θα πρέπει να είναι καθαρό, π.χ. να μην είναι σε σημεία που μπορεί να αφοδεύουν ζώα (π.χ. σκύλοι) και οπωσδήποτε θα πρέπει να πλύνεις πάρα πολύ καλά ό,τι βάλεις στα πουλάκια
 
@ΜΑΡΙΑαα για τα φυτά λέω. Στον κήπο που ποτίζεται φυσικό είναι να διατηρούνται τα φυτά αλλά στην φύση δεν συναντάς κανένα πλέον. Ίσως κοντά σε κάνα ρυάκι η πηγή νερού να πετύχεις κανένα.
 
@ianos εννοείται πως προσέχω από πού μαζεύω χόρτα και πώς τα καθαρίζω, τόσο για εμάς όσο και για τα πουλιά! 😁 Απλά πριν ήξερα σε ποια ακριβώς σημεία να ψάξω στο βουνό... τώρα έχω μετακομίσει και αφού η εποχή πέρασε δεν έχω ψάξει ακόμα που έχει...
 
@MaryPoo εννοούσα να μαζέψεις σπόρια από σημεία μέσα στην πόλη, ακόμα κι αν δεν είναι καθαρά, αν τα σπείρεις σε γλάστρα, τα φυτά θα βγουν φυσιολογικά και καθαρά.
[automerge]1600176333[/automerge]
@ianos άστο χωρίς πότισμα και τα ξανά λέμε
@Γιαννης17 , δεν έχω λόγο να τα αφήσω χωρίς πότισμα εφόσον θέλω να μεγαλώσουν και να τα δίνω στα πουλιά. Συγκεκριμένα, έχω όλον τον χρόνο τέτοια φυτά στις ζαρντινιέρες μου για αυτόν τον σκοπό.
 
Προτείνεις η Μαρία να μαζέψει σπόρους για φύτεμα, οκ. Δεν υπάρχουν πουθενά όμως τέτοια φυτά αυτή την εποχή. Κάνουν τον κύκλο τους και οι σπόροι τους αποθηκεύονται στο χώμα. Φυτρώνουν ξανά με τις πρώτες συνεχείς βροχές του χειμώνα. Μέχρι τα τέλη άνοιξης έχουν σποριάσει και οι σπόροι αποθηκεύονται για την επόμενη χρονιά.
Αυτό που λες εσύ Γιάννη ότι βγαίνουν όποτε και αν τα φυτέψεις συμβαίνει επειδή τα ποτίζεις. Στην φύση κάνουν τον κανονικό κύκλο τους και βγαίνουν στην ώρα τους. Αν ίσχυε ότι βγαίνουν όλες τις εποχές τότε εμείς ειδικά που μένουμε στα χωριά θα είχαμε πνιγεί από τα ζωχια και της πικραλίδες τώρα. Σε κάνα κήπο που ποτίζεται καθημερινά μπορεί να φυτρώσει κανένα εάν έχει πέσει σπόρος αλλα μέχρι εκεί.
 
Το να τα φυτέψω εγώ δεν το είχα σκεφτεί! Και έψαχνα τελευταία τι να φυτέψω στις γλάστρες μου!
Εφόσον έχεις χώρο για να φυτέψεις, φύτεψε. Καλύτερα, για να έχεις όλα αυτά τα χορταρικά διαθέσιμα όλο τον χρόνο. Τώρα τους σπόρους, αν βρεις κάποιο φυτό σποριασμένο που να έχει διατηρηθεί επειδή ποτιζόταν ή ήταν κοντά σε ριάκι ή οτιδήποτε άλλο, μάζεψέ τους, αν πάλι δεν βρεις, απλά αγοράζεις και περιμένεις την κατάλληλη εποχή που θα ξαναβγούν στην φύση για να μαζέψεις. Αν και για 2 πουλάκια που έχεις στην κατοχή σου, θεωρώ ποιό εύκολη και πρακτική την λύση του Γιάννη (ianos) με το φύτεμα στην γλάστρα. Ε, και στην τελική υπάρχει και αυτή η λύση και ψεμπέρδεψες 😉 (εάν βρεις).
Και στα super markets βρισκεις γλυστριδα!
Γενικά, την συγκεκριμένη περίοδο τα πουλιά χρειάζονται πρωτεΐνη και ασβέστιο που τα αντλούν από το αυγό και το σουπιοκοκαλο. Τα αλλά (λαχανικά, χορταρικά, φρούτα, βότανα) χρειάζονται μεν, αλλά προσωπικά δεν θα "αγχωνόμουν" τόσο πολύ να τα εντάξω στην διατροφή τους. Σιγά-σιγά και όλα θα γίνουν.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Elli
@MaryPoo , κοίταγε λοιπόν στον δρόμο σου για κάποιο σημείο που να έχει τέτοια φυτά (για αυτό σου έβαλα και τις φωτογραφίες) και αν δεις να έχουν σπόρους μάζεψέ τους και ρίξε τους σε μια γλάστρα να βλαστήσουν.
 
Back
Top