Ασθένειες Καναρίνι δυο μηνών με στραβό δάχτυλο, δεν πατάει το πόδι

Panostimbrado

PB New Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2020
Μηνύματα
57
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους. Πριν λίγο πατήρησα ένα μικρό καναρίνι μου περίπου δυο μηνών δεν πατάει το ένα ποδαράκι του και το κρατάει σηκωμένο. Θα προσπαθήσω να βγάλω και μια Φωτογραφία. Να αναφέρω ότι σήμερα έβαλα και άλλους δυο νεοσσούς(αδέρφια)από την δεύτερη γέννα.

[automerge]1591373944[/automerge]
ABA5E0AC-DAB1-4138-A088-E6B503861C9F.jpeg88306981-4722-43FA-BD2D-D67F27422405.jpegE566C837-009B-431E-864D-2DA5D1970DD8.jpeg
[automerge]1591374131[/automerge]
Και ξέχασα το ποιο βασικό,το ποδαράκι που δεν πατάει είναι το αριστερό του. Ισως η φωτογραφίες δεν βοηθήσουν και πολύ γιατί κρατάει κλειστό το ποδαράκι του.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα. Έχει κινητικότητα το πόδι και τα δάκτυλά του;
Επίσης, η κατεύθυνσή του ποδιού του είναι ανάλογη (κατοπτρικό είδωλο) με του άλλου; Δλδ, αν τα ανοίξεις τα πόδια του μαλακά, είναι το ένα σαν είδωλο του άλλου σε καθρέφτη;
Τέλος, τo πέλμα του, και ειδικότερα εκεί που συγκλίνουν τα δάκτυλα μήπως έχει κάποιον ερεθισμό ή πληγούλα;
(Δοκίμασε με την παλάμη - δάχτυλα του χεριού σου να "χαϊδέψεις τις πατήθρες και τις εσωτερικές επιφάνειες του κλουβιού μαζί με τα κάγκελα εσωτερικά, ώστε να αντιληφθείς μήπως και υπάρχει κάποια αμυχή)
 
@ianos Καλημέρα. Το πόδι έχει κινητικότητακαι γενικά, οπτικά τουλάχιστον όλα είναι μια χαρά. Σήμερα που τον είδα μου φάνηκε λίγο καλύτερα δεν το φύλαγε και το πατούσε κανονικά. επίσης έψαξα το κλουβί για αμυχές και δεν έχει κάτι στον σκελετό, για πατηθρες έχω κάτι κλαράκια από δέντρο που δεν είναι λεία και ομοιόμορφα αλλά δεν έχουν κάποια αμυχή που να ενοχλεί,το μόνο που σκέφτομαι είναι η σίτα που έχω βάλει(χωρίς κενό από το κούνελοσυρμα)γιατί ασχολείται αρκετά σίτα.
 
Πρέπει να παρέμβεις εσύ φτιάχνοντας έναν νάρθηκα που θα διατηρεί το δάχτυλο στη σωστή θέση για μερικές ημέρες. Μετά την αφαίρεση του, το πόδι του πουλιού θα είναι μια χαρά.

Υπάρχουν, μεταξύ άλλων τρεις τρόποι που μπορείς να το κάνεις. Περιγράφονται στα παρακάτω θέματα. Διαβάσετε τα, θα σε βοηθήσουν.
  1. Επαναφορά δακτύλων καναρινιού στη σωστή θέση (υψηλός βαθμός δυσκολίας, για έμπειρα χέρια).
  2. Καναρίνι μικρό έχει στραβό πόδι (μέτριος βαθμός δυσκολίας).
  3. Θεραπευτικοί δακτύλιοι για γυρισμένα δάχτυλα και splayed legs (εύκολο, με μικρό χρηματικό κόστος).
 
@ianos θα της βάλω στο πλαίσιο του κλουβιού στην έξω πλευρά που έχει περίπου 3ποντους κενό και ελπίζω να είναι οκ.. Ευχαριστώ πολύ!
[automerge]1591450604[/automerge]
@Stavros όπως είπα και το πρωί σήμερα που το βλέπω το πουλάκι είναι μια χαρά δεν το έχω δει μέχρι τώρα να το φυλάει το ποδαράκι του. Παντως από τους 3τροπους που μου προτείνεται ακόμα και ο 3ος μου φαίνεται δύσκολος😒 ελπίζω να μην χρειαστεί να επεμβω.. Ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες που ελπίζω να μην χρειαστούν!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Σχετικά θέματα

Back
Top