Γενικά Καναρίνι δώρο έκπληξη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης herodotos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

herodotos

PB New Member
Εγγραφή
6 Μαϊ 2009
Μηνύματα
153
Πόλη
Λευκωσία
γεία σας παιδιά σήμερα ο πατέρας μου μου έφερερε ένα καναρίνι χωρίς να το ξέρω. Είναι ένα κοινό καναρίνι αλλά πάλι είμαι χαρούμενος. Απλά θα ήθελα να ξέρω απο πόσο χρονών μπορούν να είναι γόνιμα και τι λιχουδιές δικαιουνται
 
γεία σας παιδιά σήμερα ο πατέρας μου μου έφερερε ένα καναρίνι χωρίς να το ξέρω. Είναι ένα κοινό καναρίνι αλλά πάλι είμαι χαρούμενος. Απλά θα ήθελα να ξέρω απο πόσο χρονών μπορούν να είναι γόνιμα και τι λιχουδιές δικαιουνται
οταν παει 8 μηνων θα μπορει να ζευγαρωσει.
απο λιχουδιες δεν ειναι σαν τους παπαγαλους δηλαδη θελει σπορους, αβγοτροφη, γκριτ, σουπιοκοκκαλο και 2-3 φορες την εβδομαδα φρουτα η λαχανικα!

να σου ζησει!
*κοιτα και στην ενοτητα των καναρινιων και θα δεις πολλα πραγματα!
 
οταν παει 8 μηνων θα μπορει να ζευγαρωσει.

Μπορουν και απο 6 μηνων αλλα εγω προσωπικα, αφηνω τα πουλια μου να ενηλικιωθουν πρωτα και μετα να ζευγαρωσουν, για λογους που εχουν αναφερθει πολλες φορες στο φορουμ!
 
ξερεις την ηλικια του; Γιατι απο τη βλεπω δεν εχει δαχτυλιδι.
και επισης την κουνια βγαλτην γιατι πιανει πολυ χωρο και της πατηθρες να της αλλαξεις ειτε με ξυλινες η με πλαστικες οχι στρογγυλες.
 
Να σου ζήσει το καναρίνι σου! Αν έχεις απορίες σχετικά με την διατροφή του, θα τις λυσεις διαβάζοντας αυτο το κατατοπιστικό αρθρο Η Διατροφή των πουλιών και η συμβολή της στην καλή υγεία τους

Εγω παλι θα σου πρότεινα να αφαιρεσεις την κούνια απο το κλουβί καθώς πιάνει ωφέλιμο χώρο, δεν βοηθάει σε κάτι το πουλί, αντίθετα το δυσκολέυει στην εκγύμναση των φτερών του.

Σχετικά με τις πατήθρες προσωπική μου άποψη είναι να χρησιμοποιήσεις ίσιες, πλαστικές ( οι ξύλινες απαιτουν πολύ καλη καθαριότητα) οχι αυτες που μοιαζουν με ομοιωμα κλαδιου, γιατι έχουν πολλές ατέλειες με ακιδες στην κατασκευή τους και τραυματιζουν τα ποδια των πουλιών. Επιπλέον δεν βοηθούν το σωστό κλείδωμα της άρθρωσης των δαχτυλων. Φαντασου εναν αθλητή να κανει μονόζυγο και οι παλάμες του να πιανουν μια ανομοιόμορφη μπαρα. Βέβαια αυτή ειναι η προσωπική μου άποψη και μόνο. Αν εισαι φανατικός της καθαριότητας μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ξύλινες καβίλιες απο ξυλουργείο ΄, αλλα θυμίσου να τις πλένεις συχνα!
 
εχω διαβασει εδω οτι η πλαστικες και στρογγυλες προκαλουν ερεθυσμο στα ποδια δεν ξερω βεβαια αν ισχυει αυτο παντως η καλυτερη επιλογη ειναι η ξυλινες.
 
Ειναι θεμα προσωπικης εμπειριας το τι πατηθρες θα βαλει ο καθενας απο εμας στα πουλια του!

Εγω απο προσωπικη εμπειρια των δικων μου πουλιων και απο γνωστων μου(εκτος φορουμ)προτιμω τα ξυλινα φυσικα κλαδια!
Οι ολοστρογγυλες πατηθρες(ξυλινες και πλαστικες)δημιουργουν ερεθισμο απο κατω στην πατουσα τους και το μεσαιο τους δαχτυλο εχει την εικονα σαν να ειναι μεγαλυτερο καπως επειδη δεν το αγκαλιαζει και κρεμεται!

Τα ξυλινα κλαδια που χρησιμοποιω εγω ειναι της εταιριας Trixie και ειναι βιδωτα για ολα τα κλουβια(με οριζοντια και ισια καγκελα)
Τα βολευει γιατι εχει ολα τα παχη, χοντρος κορμος οπου το ποδι παταει ολοκληρο και η διχαλα που τελειωνει εχει λεπτοτερα τμηματικα κλαδακια!

Ενα παραδειγμα: οσο αφορα τα διαφορετικα παχη!

Το ευχαριστιουνται πολυ! Επισης τα συγκεκριμενα που αναφερω δεν εχει προεξοχες οπου θα μπορουσαν να πληγιασουν τα ποδια τους!
3 χρονια τα χρησιμοποιω χωρις κανενα προβλημα!

Οσο για την καθαριοτητα, αν εχεις μεγαλο κλουβι(τα αρσενικα τα εχω το καθενα σε ζευγαρωστρες διπλες) δυσκολα το λερωνουν κι αν το λερωσουν καμια φορα με ενα μαχαιρακι ξυνω την κουτσουλια και ειναι παλι σαν καινουριο!
 
είναι γεννημενο τον ιούλιο 2009 πως ξεχωρίζω το φύλο του. Επίσης κάνει δοκιμές να κελαηδήσει
 
Πως ξερεις ποτε ακριβώς είναι γεννημένο το πουλί; Το πηρε απο εκτροφέα και του ειπε την ακριβή ημερομηνία; Εν παση περιπτώση αν ειναι τοσο οσο λές, είναι πολυ νωρις ακόμα για να διακρινεις το φύλο του. Για περισσότερες πληροφορίες δες εδω Το καναρίνι μου είναι αρσενικό ή θηλυκό;
 
δεν είναι πετσοπάς είναι πελάτης του πατέρα μου και είχε καμιά 15αρια καναρινια για κεφι και μας εδωσε από τα καινούργια
 
Back
Top