Ασθένειες Καναρίνι είναι υποτονικό και δυσκολεύεται στην αναπνοή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης arstam
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

arstam

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαρ 2021
Μηνύματα
14
Πόλη
Ιωάννινα
Καλημέρα! Εδώ και μια εβδομάδα το αρσενικό καναρίνι σταμάτησε να κελαηδά. Είναι σχετικά υποτονικό, κάθεται φουσκωμένο και συχνά κοιμάται για ελάχιστα λεπτά ακόμη και την ημέρα. Τρώει κανονικά σποράκια και μήλο. Έβαλα pulmosan πριν από 7 μέρες γιατί έδειχνε ότι ενοχλούνταν από ακάρεα. Εδώ και τρεις μέρες βάζω το asmisine στο νερό γιατί ανοιγοκλείνει το ράμφος κάνοντας συριγμό και δείχνει να δυσκολεύεται στην αναπνοή. Ανεβάζω φωτογραφίες από τις κουτσουλιές του αν καταλάβετε κάτι διαφορετικό. Ευχαριστώ.
 

Συνημμένα

  • DSCN3727.webp
    DSCN3727.webp
    7,2 KB · Προβολές: 16
  • DSCN3728.webp
    DSCN3728.webp
    9,7 KB · Προβολές: 15
  • DSCN3729.webp
    DSCN3729.webp
    8,3 KB · Προβολές: 16
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Έβαλα pulmosan πριν από 7 μέρες γιατί έδειχνε ότι ενοχλούνταν από ακάρεα. Εδώ και τρεις μέρες βάζω το asmisine στο νερό
Αν υπάρχει κάποιος γιατρός που να γνωρίζει από πουλιά στα Ιωάννινα θα πρέπει να τον επισκεφτείτε με το πουλάκι για κλινική εξέταση, και μικροσκοπική εξέταση των περιττώματων.
Φάρμακα δίνουμε μόνο όταν έχουμε διάγνωση από γιατρό.
Η χορήγηση άσκοπων φαρμάκων μπορεί να αποβεί μοιραία για το πουλί.
Τα περιττώματα του δεν είναι φυσιολογικά, δείχνουν ασθένεια.
 
Δίνεις μάλλον το Asminine της Tafarm που είναι για αναπνευστικά. Ομως οι αχώνευτοι σπόροι (αν βλέπω καλά) στις κουτσουλιές, μιλάνε για Μεγαβακτήριο (μήκυτας). "Η ασθένεια παρουσιάζει περιόδους έξαρσης και ύφεσης και κατά την έξαρση παρουσιάζεται απώλεια βάρους ενώ δεν λείπουν και οι δευτερογενείς βακτηριακές λοιμώξεις. Η έντονη δύσπνοια και η αδικαιολόγητη πτερόρροια λόγω στρες αποτελούν σταθερά συμπτώματα σε έξαρση της ασθένειας". Χρειάζεται εργαστηριακή ανάλυση της κουτσουλιάς ώστε να δοθεί μια σαφής απάντηση και η ανάλογη θεραπεία. Οχι αγωγή στην τύχη.
 
Back
Top