Φροντίδα Καναρίνι εδώ και 20 μέρες είναι άκεφο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης astrape
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

astrape

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιαν 2020
Μηνύματα
7
Πόλη
Κομοτηνή
Καλησπέρα σας!
Έχω ένα καναρίνι το οποίο εδώ και 20 μέρες περίπου είναι κάπως άκεφο. Πριν από αυτό το διάστημα, κελαηδούσε ασταμάτητα και ήταν γεμάτος ενέργεια. Πριν από 20 μερες λοιπόν, μέσα σε 3-4 μερες έριξε παρά πολλά φτερά και με αποκορύφωμα πριν από 5-6 μερες στο λαιμό και στο σβέρκο να φαίνεται δέρμα. Τώρα βέβαια έχουν βγει καινούργια και δεν φαίνεται δέρμα. Από αυτά που διάβασα σκεφτηκα μηπως είναι πτεροροια αλλά υπαρχει πιθανότητα τέτοια εποχή να παρουσιάσει κάτι τέτοιο; Σε όλο αυτό διάστημα δεν κελαηδάει καθόλου παρα μόνο όταν το πλησιάζω κάνει το χαρακτηριστικό τσίου. Επισης, παρατήρησα ότι αρκετές φορές και για ώρα κάθεται με ψιλό φουσκωμένα τα φτερά. Από φαγητό βλέπω αρκετες φλουδεσ Στις ταιστρες κάθε μέρα που τις καθαρίζω και όταν του δίνω μαρούλι ή αβγό τρώει με όρεξη. Θα ηθελα τη βοήθεια σας γιατί έχω αγχωθεί λίγο. Σας ευχαριστώ πολύ!
 
Το καλοκαίρι πέρασε πτερόροια;
Υπάρχει κάποιο σώμα καλοριφέρ κοντά στο κλουβί του;
Κατά διαστήματα το καλοκαίρι έβλεπα κάποια φτερά στο κλουβί. Αλλά επειδή τον είχα σε βρουνο από αρχές Ιουλίου μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου δεν ξέρω μηπως πήγε πιο πίσω η πτεροροια. Όχι δεν υπάρχει κάποιο θερμαντικό σώμα κοντά.
[automerge]1579847621[/automerge]
@astrape ποτέ πήρες το καναρίνι σού;
Τον περασμένο Μάρτιο.
 
θα χρειαστούν και μερικές φωτογραφίες κοιλιάς και κουτσουλιών όπως αυτές και επίσης μερικές του κλουβιού που έχεις το πουλάκι.
87623AD1-B666-433E-88DE-D8EEC64AD9F5.jpeg
[automerge]1579876374[/automerge]
D18D1363-C047-430C-87ED-56E54B4F187A.jpeg
[automerge]1579876451[/automerge]
@astrape κατά πάσα πιθανότητα τώρα προσαρμόζεται στο νέο του περιβάλλον μετά την βόλτα που του έκανες στο βουνό.
Μετά από τόσο καιρό; Αφού κελαηδούσε και ήταν ζωηρός μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.
[automerge]1579876491[/automerge]
Μοιαζει με περιπτωση ραγδαιας πτερορροιας εκ περιγραφης.
Σήμερα το πρωί πάλι είχε λίγα φτερά ριγμένα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλό θα ήταν να του βάλεις μια πολύβιταμίνη στο νερό για να το βοηθήσεις με τα φτερά και γενικώς καλό θα ήταν να του βάζεις πολύβιταμινη, επειδή αυτή μπορεί να του προσφέρει κάποια οφέλη που δεν θα καλύπτουν οι τροφές ή απλά δεν θα υπάρχουν καθόλου...
 
Καλό θα ήταν να του βάλεις μια πολύβιταμίνη στο νερό για να το βοηθήσεις με τα φτερά και γενικώς καλό θα ήταν να του βάζεις πολύβιταμινη, επειδή αυτή μπορεί να του προσφέρει κάποια οφέλη που δεν θα καλύπτουν οι τροφές ή απλά δεν θα υπάρχουν καθόλου...
Καλημέρα! Έχεις να μου προεκτείνει κάποια; Επίσης, εγώ είναι Κομοτηνή και αν ξέρει κάποιος από εσάς αν υπάρχει πτηνιατρος να το πάω να το δει, θα με βοηθούσε.
[automerge]1579940658[/automerge]
Θελει μια πιο καθαρη φωτο απο κοιλια και στερνο, φαινεται να υπαρχει μια σκουρα αποχρωση εντονη σε καποια σημεια ιδιαιτερως.
Καλημέρα! Θα προσπαθήσω να βγάλω κάποιες πιο καθαρές. Ευχαριστώ!
 
Καλημέρα! Έχεις να μου προεκτείνει κάποια;
Καλημέρα!
Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ τo aidonine solution της tafarm ή το vitamix plus της tafarm(συνήθως το πρώτο παίρνω)...
Είναι ένα τονωτικό και δυναμωτικό πολυβιταμινούχο σκεύασμα για το πύρρωμα που ενισχύει το κελάιδισμα και βοηθά το πουλι, είναι σταγόνες και τις ρίχνεις μέσα στο νερό του καναρινιού και αυτό μαζί με το νερό παίρνει και τις βιταμίνες που το ωφελούν σε πολλούς τομείς!
Προτείνω αυτά απλά επειδή τα χρησιμοποιώ και βλέπω αποτελέσματα και οχι για να προωθήσω κάποια εταιρία (το αναφέρω απλά για να ξεκαθαρίσω την θέση μου προς τους διαχειριστές της σελίδας)
 
Επίσης, εγώ είναι Κομοτηνή και αν ξέρει κάποιος από εσάς αν υπάρχει πτηνιατρος να το πάω να το δει, θα με βοηθούσε.
 
Καλησπέρα! Ευχαριστώ γι τη βοήθεια! Τελικά τον πήγα στο ιατρείο στην Κομοτηνή και μετά τις εξετασεις που τοτε έκαναν θα κάνει θεραπεία με teniazime, liviferm και trichomonex και ας ελπίσουμε ότι θα γίνει καλα.
 
Back
Top