Ασθένειες Καναρίνι κάθεται κάτω, κάνει κάτι σαν λόξυγγα, ξύνεται και φουσκώνει

leonidas2016

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιουν 2016
Μηνύματα
2
Πόλη
Θήβα
εχω κ εγω ενα καναρινι εχω μια βδομαδα που το πηρα κ απο χθες καθεται κατω κ εχει κατι σαν λοξυγγα κ δεν κουνιεται το απογευμα εφαγε λιγο κ ηπιε νερο σημερα ειναι λιγο καλυτερα αλλα ξυνεται κ φουσκωνει.
 
Θα βοηθούσε @leonidas2016 να έβαζες καμιά φωτογραφία. Πες λίγα περισσότερα λόγια για τις συνθήκες που ζει; Θα σου προτείνω να πας να το δει ένας γιατρός στην περιοχή σου.
 
Από αυτά που μας περιγράφεις το καναρίνι σου είναι άρρωστο.. Ξαφνικά παρουσίασε αυτή τη συμπεριφορά; Μήπως απ τη ζέστη; Τι διατροφή του παρέχεις και που έχεις το κλουβάκι του; Θα μπορούσες να ανεβάσεις μια φώτο να δούμε την κατάσταση του πουλιού;
 
σας ευχαριστω για το ενδιαφερον. Ειναι καλυτερα τωρα. Εγω πιστευω οτι κρυωσε γιατι 2 μερες με τη ζεστη τον εβαλα μεσα κ ειχαμε το αιρκοντισιον. Τοο βαραδυ τον εχω μεσα το πρωι οταν δεν εχει ηλιο το μπαλκονι και δεν φυσαει πολυ τον βγαζω εξω. Τον εχω βαλει σ ενα χωρο που δεν τον πιανει πολυ ο αερας.
 
τοο βαραδυ τον εχω μεσα το πρωι οταν δεν εχει ηλιο το μπαλκονι και δεν φυσαει πολυ τον βγαζω εξω.
Κακώς.. αν συνεχίσεις να οτ κάνεις αυτό πέρα απ το κρύωμα που θα γίνει χρόνιο, απ το στρες και το άγχος του μέσα - έξω θα αρχίσει να χάνει φτέρωμα να μην κελαηδάει. Τα καναρίνια πρέπει να βρίσκονται σε ένα σταθερό σημείο. Είτε μόνιμα μέσα είτε μόνιμα έξω. Για μέσα δες εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Επιλογή-θέσης-κλουβιού-στο-σπίτι.25549/ και φυσικά όχι στο air condition ή στον ανεμιστήρα, και αν αποφασίσεις να το έχεις έξω προστατευμένο απ τα ιπτάμενα αρπακτικά και τα καιρικά φαινόμενα.
 
Ο ανεμιστήρας μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις αρκεί ο αέρας να χτυπά σε απέναντι από τα πουλιά σημείο, απλά και μόνο για να δημιουργεί μια ροή αέρα μέσα στο χώρο.
Για τα πουλιά που βρίσκονται σε κλειστούς χώρους... σε συνύπαρξη με τον άνθρωπο... Πρέπει να αποφεύγεται η άμεση επαφή με τη ροή του ψυχρού αέρα από την κλιματιστική μονάδα που τις "καυτές" μέρες σίγουρα θα λειτουργεί για τον άνθρωπο.
Ειδικά στα καναρίνια που έχουν ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα χρειάζεται πολύ προσοχή.
 
Εγω δυστυχως ειχα αρκετα κρουσματα θερμοπληξιας. Για να σωσω ενα καναρινι το εβαζα για λιγο μπροστα απο τον ανεμιστηρα και μολις εδειχνε καλυτερα τοποθετουσα το κλουβι σε σημειο που εχει λιγο αερα.

Αναγκαστηκα να βαλω στην κλουβα μου ανεμιστηρα ο οποιος γυριζει στον χωρο. Απο εκεινη την στιγμη δεν εχω δει αλλο περιστατικο. Εχω βαλει camera στον χωρο για να ελεγχω και να προλαβω ενα πουλι. Οι θερμες μερες δυστυχως ειναι συνεχομενες φετος και δεν υπαρχει μια μερα ηρεμιας για τα πουλια. Αναμενουμε να πεσει λιγο η θερμοκρασια τις επομενες μερες.
 
Αναμενουμε να πεσει λιγο η θερμοκρασια τις επομενες μερες.
Πάντως στην Αθήνα είναι σαφώς καλύτερα! 5 βαθμοί κάτω σήμερα! Απ ότι άκουσα θα πέσει κι άλλο μέχρι αρχές Ιουλίου! Μακάρι να μην έχουμε άλλες τέτοιες αποπνικτικές μέρες! Ταϊλάνδη καταντήσαμε!
 
Δυστυχως μενω κοντα οπου ηταν η πυρκαγια και η ατμοσφαιρα ηταν ανυποφορη. Η θερμοκρασια το μεσημερι πηγαινε 43 βαθμους. Αν προλαβεις το πουλι στην αρχη θα σωθει. Αν οχι...
Δευτερα εμας θα πεσει λιγο η θερμοκρασια. Μακαρι μεχρι τοτε να αντεξουν.
 
Χθες ναι εκαναν αρκετα. Σημερα οχι ολα. Εχω χασει δυο παπαγαλους απο θερμοπληξια. Να μην περιγραψω πως εκαναν πριν πεθανουν. Μιλησα με δυο εκτροφεις και μου ειπαν τα ιδια και αυτοι. Αυτοι εχασαν πολλα καναρινια.

Τωρα με τον ανεμιστηρα ειναι καλυτερα. Εχω βαλει και σε ενα σημειο μια μπουκαλα με παγωμενο νερο (παγο δηλαδη) και εχει αλλαξει λιγο η ατμοσφαιρα.
 
Back
Top