Ασθένειες Καναρίνι κάθεται στον πάτο του κλουβιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Angie8
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Angie8

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιαν 2019
Μηνύματα
37
Πόλη
Χανιά
Καλημέρα σε όλους!

Πριν από έναν μήνα περίπου έκανα μία νέα προσθήκη στο σπίτι μου, τον Μόρτη.

Είναι αρσενικό κίτρινο καναρίνι, ενός έτους απ' ό,τι μου είπαν από το pet shop.
Τις τελευταίες δέκα μέρες υπάρχουν στιγμές μέσα στην ημέρα που κάθεται κάτω στο κλουβί. Τις περισσότερες ώρες είναι στα κλαδάκια του, αλλά αρκετές φορές τον παρατηρώ κάτω.

Γενικά έχει πολλή όρεξη για φαγητό και για τραγούδι!

Ήθελα να ρωτήσω αν το ότι κάθεται κάτω υποδεικνύει πάντα κάποια ασθένεια.

Ευχαριστώ!
 
@Agg255 θα σε συμβούλευα, όχι απλά να πας το καναρίνι να το δει ένας γιατρός, αλλά πρίν ακόμα το πας να κάνεις εξετάσεις κουτσουλιάς στέλνοντας δείγμα που θα μαζέψεις σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα σε κάποιο εργαστήριο όπως αυτό της Κομοτηνής. Αυτό ισχύει και για τα υγιή καναρίνια καθότι πολλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα ενώ είναι άρρωστα. Πόσο μάλλον για το δικό σου που είναι από pet shop. Το βάζεις επίσης για ένα μήνα καραντίνα να μην κολλήσουν τίποτα, αν έχει κάτι βέβαια, και τα άλλα που έχεις. Και τέλος πετάς χύμα τροφή και αυγοτροφή που πιθανόν σου έδωσαν από pet shop και παίρνεις μια συσκευασμένη επώνυμη. Αυτά καλή δύναμη.

Παραθέτω κείμενο από διαδίκτυο για τις τριχομονάδες για να δεις ότι μπορεί να έχει κάτι που θα σου εμφανιστεί αργότερα.

"Πολλά πουλιά τελειώνουν νικηφόρα τη μάχη με αυτή την μόλυνση από μόνα τους, με αποτέλεσμα την υποχώρηση των συμπτωμάτων και την έξαρσή τους πάλι το επόμενο έτος. Η ασθένεια εμφανίζεται συνήθως τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.".

Όλο το κείμενο θα το βρεις εδώ

 
Τελευταία επεξεργασία:
Τις τελευταίες δέκα μέρες υπάρχουν στιγμές μέσα στην ημέρα που κάθεται κάτω στο κλουβί. Τις περισσότερες ώρες είναι στα κλαδάκια του, αλλά αρκετές φορές τον παρατηρώ κάτω.

Γενικά έχει πολλή όρεξη για φαγητό και για τραγούδι!
Ενα πουλάκι που τρώει και κελαηδάει, ΔΕΝ ασθενεί.
Αν πηγαίνει και κάτω κάποιες στιγμές, σημαίνει οτι , είτε προσπαθεί να μετριάσει την πλήξη του, είτε βρίσκει κάτι ενδιαφέρον για να φάει. Συνήθως τρώνε το λευκό μέρος της κουτσουλιάς τους (έλλειψη ασβεστίου) . Φρόντισε, να διαβάσεις όλα τα σχετικά με την διατροφή και τα πιθανά συμπληρώματα, ώστε να είσαι σίγουρος οτι δεν λείπει τίποτα απο αυτήν.
 
Back
Top