Ασθένειες Καναρίνι κάθετε φουσκωμένο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης bill97
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

bill97

PB New Member
Εγγραφή
31 Ιουλ 2018
Μηνύματα
159
Καλημέρα
έχω ενα καναρινάκι μέχρι προχτές ήταν ζωηρούλης αλλά απο χτες κάθετε μέσα στο κλουβάκι του φουσκωμένος τι μπορεί να έχει;
 
Χωρίς να έχω καμία εμπειρία πάνω σε αρρώστιες και τα σχετικά, θα σου πρότεινα να μας πεις κάποιες πληροφορίες σχετικά με το καναρινακι σου. Π.χ. Σε τι χώρο το έχεις; Ποια η ηλικία και η τροφή του; Και γενικά ότι άλλο θεωρείς σημαντικό να μάθουν τα έμπειρα μέλη μας ώστε να σε βοηθήσουν!
 
Επειδή σήμερα είναι πολύ δύσκολη ημέρα λόγω της αργίας και επειδή οι περισσότεροι δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση από μακριά -ούτε από κοντά αν δεν είναι κάποιος ειδικός ή έχει τεράστια πείρα- θα πρότεινα να το πάρεις μέσα στο σπίτι και να το κρατήσεις σε θερμοκρασία γύρω στους 30 βαθμούς κελσίου μέχρι να ξημερώσει η αυριανή μέρα. Παρατήρησε αν τρώει και πίνει έστω και λίγο. Αν όχι μπορείς να χορηγήσεις ένα μίγμα ηλεκτρολυτών και δεξτρόζης από το φαρμακείο ή ζαχαρόνερο, απευθείας στο στόμα, ειδικά αν η κατάσταση του χειροτερεύει κάτι που απεύχομαι.
Απάντησε σχετικά με τις πληροφορίες που ζητάει και ο Γιάννης από πάνω.
 
Το έχω στο σαλόνι κοιμάται νωρίς το βράδυ
Η ηλικία του είναι 10 ετών
Απο φαγητό του δίνω τροφή απο petshop κανένα κλαράκι με σπόρους, λαχανικά, φρούτα, κανένα τριμμένο μπισκότο
Το κλουβάκι του το καθαρίζω κάθε εβδομάδα.
Τρώει και πίνει νεράκι κανονικά απλά κάθεται φουντωμένος και τρέμει
 
Χυμα τροφη
Ναι αυτο
Μου το ειχε προτεινει το petshop να παρω μπισκοτο να το κανω σκονη και να του το δοσω
 
Η διατροφή του δεν είναι καθόλου καλή. Το στικακι με τα σπόρια το πετάς και δεν παίρνεις ποτέ ξανά κάτι αντίστοιχο καθώς το μόνο που κάνει είναι να βλάπτει τον οργανισμό του. Την τροφή πρέπει να την αλλάξεις και να πάρεις κάποια συσκευασμένη από γνωστή εταιρία. Δεν ακούμε ποτέ τι λένε στα pet shop! Το μπισκότο δεν του το ξανά βάζεις ποτέ ξανά! Θεωρώ πως ο οργανισμός του έχει κουραστεί από αυτή την διατροφή και για αυτό είναι έτσι. Τα νύχια του, του τα έχεις κόψει ποτέ?
 
Η διατροφή που του προσφέρεις δεν είναι καλή.
Η χύμα τροφή μπορεί να είναι αμφιβόλου ποιότητας, είναι πολύ καλύτερα να του αγοράσεις μία τροφή συσκευασμένη κάποιας εταιρείας (manitomba, versele laga, και πολλές άλλες)
Το στικ και τα μπισκότα επίσης δεν είναι καλά για την υγεία του και θα πρέπει να τα σταματήσεις.
Μια διατροφή με συσκευασμένους σπόρους, αυγό βραστό ή αυγοτροφή (συσκευασμένη εταιρείας) δυο φορές την εβδομάδα και λαχανικά (μπρόκολο, ραδίκι, σπανάκι και άλλα) και λιγότερες φορές φρούτα θα καλύψουν σωστά τις ανάγκες του.
Αν συνεχίσει να κάθεται φουσκωμένος και χαμηλά στο κλουβί θα πρέπει να το εξετάσει ένας Πτηνίατρος για να καταλάβει ακριβώς τι συμβαίνει και να το αντιμετωπίσει ανάλογα.
 
Αυτές εδώ οι τροφές είναι καλές;
1) petshop88.gr/poulia-kanarinia-papagalakia/trofes-gia-poulia/vitakraft-life-power-of-nature-gia-kanarinia-800gr
2) petshop88.gr/trofes-gia-poulia/trofh-gia-kanarinia-manitoba-canarini-1kg

Επίσης η ανατροφή συσκευασμένη που λες είναι αυτές;
1) petshop88.gr/trofes-gia-poulia/βιταμινη-κιτρινη-pate-gold-400gr-detail
 
Εγώ θα σου πρότεινα να διαλέξεις μια από αυτές:
 
Αν πήγε 10 ετών με αυτή τη διατροφή τότε δεν είναι εκεί το πρόβλημα...

Ακριβώς! Αυτή την στιγμή το πρόβλημα είναι άλλο..

Ασφαλώς και η διατροφή παίζει κυρίαρχο ρόλο στην υγεία ενός πουλιού, αλλά νομίζω ότι τώρα η πρώτη προτεραιότητα είναι να το δει το πουλάκι ένας πτηνίατρος. Μέτα, του αλλάζεις και την διατροφή.
 
Back
Top