Γενικά Καναρίνι κάνει ένα ασταμάτητο ήχο σαν τριζόνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης cplk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

cplk

PB New Member
Εγγραφή
30 Νοε 2017
Μηνύματα
75
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους. Την βοήθειά σας παρακαλώ γιατί δεν βρίσκω πουθενά αυτή τη πληροφορία, όποιον και να ρώτησα και κοντεύω να τρελαθώ, και εγώ, και η οικογένειά μου από τον θόρυβο 🙂 .

Έχω καναρίνι Μοζαΐκ 2 ετών (ίσως το έχετε δει σε άλλο topic σε forum όταν συστήθηκα). Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, κάνει ένα συνεχές "Τρι τρι τρι", σταματάει, "Τρι τρι τρι", σταματάει, κτλ κτλ κτλ για ώρες, από τη στιγμή που βγαίνει ο ήλιος μέχρι να πέσει το απόγευμα. Σπάνια κάνει ένα "Τσι" σε συχνότητα 1 κάθε ώρα. Είναι χαρούμενο, δεν έχει προβλήματα υγείας και ζει γενικά σωστά, σε μεγάλο κλουβί, χωρίς βιταμίνες του εμπορίου, την σωστή τροφή που προτείνατε στα άρθρα κτλ. Όλα καλά με την υγεία του.

Στοιχεία που ίσως χρειάζεστε:
  • Αυτά τα δύο χρόνια, το έχω πάει σε πολλούς "ειδικούς", και "έμπειρους" στο είδος. Οι μισοί λένε ότι είναι θηλυκό, οι άλλοι μισοί λένε ότι είναι αρσενικό... Δεν έχει κελαηδήσει ποτέ πάντως.
  • Δεν κουνάει τα φτερά του ή τίποτα άλλο όσο κάνει αυτόν τον θόρυβο ώστε να φανεί ότι ενοχλείται από κάτι. Απλά κάθεται ή χοροπηδάει από κλαδί σε κλαδί εκεί και κάνει αυτό το "Τρι τρι τρι".
  • Μεγαλώνει έξω σε χώρο που προστατεύεται από ρεύματα αέρα και το βράδυ έχει προστασία με κάλυμμα που μπαίνει.

Πειράματα που κάναμε μήπως σας βοηθήσει η πληροφορία σε κάτι:
  • Όταν ακούσει θηλυκό καναρίνι, μαζεύεται και γίνεται πολύ ψηλό. Όπως που είπανε τον όρο "σπαθάτο". Εκεί αρχίζει τα "Τσι τσι τσι" και κουνάει την ουρά πάνω κάτω.
  • Όταν ακούσει αρσενικό καναρίνι δυναμώνει πολύ περισσότερο το "Τρι τρι τρι" το εκνευριστικό και κοιτάζοντας χωρίς να κουνιέται προς το μέρος του αρσενικού καναρινιού τεντωμένο σαν βέλος (όπως κάνουν οι κυνηγετικοί σκύλοι όταν θέλουν να δείξουν κάτι 😛 )

Τι δηλώνει αυτή η συμπεριφορά; Και γιατί αυτήν την περίοδο μόνο; Βοηθήστε με να του δώσω αυτό που χρειάζεται. Ακόμα και ταίρι, αρκεί να είναι χαρούμενο 🙂
 
Καλησπερα φίλε μου είναι λίγο δύσκολο να είναι αρσενικό και να μην έχει πλοκή στο κελαιδισμα του και μάλιστα όπως μας λες εινΑι δυο ετών! Εγώ δν μπορώ μα καταλάβω θες να βρούμε τον λόγο που κάνει Τριτ τριτ τριτ;
Η αν είναι αρσενικό η θυληκο;
Αν θες ανέβασε κάποιες φωτο την αμαρα του πουλιού και μια το κεφάλι του!
 
Το πιθανότερο ειναι να χρειάζεται ταίρι και με αυτόν τον ήχο να το αναζητά. Πιστεύω, με επιφύλαξη οτι προκειται για θηλυκο πουλι, αλλά αναρωτιέμαι μην ειναι κι αρσενικο, μια και το εχεις 2 χρονια και δεν σου εχει κανει αυγό. Δείξε μας το πουλι, τη μάσκα του, το μάτι σε σχέση με το Ράμφος του και την αμάρα του αφού θα εχεις παραμερίσει τα πούπουλα με βρεγμένα δάχτυλα.
 
OK. Άρα ψάχνει για γαμπρό :) Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας! Θα βοηθούσε μήπως να του βάλουμε καμιά φωλιά με κλωστές ή κάτι άλλο να ασχολείται όσο ψάχνουμε γαμπρό? Μου έχουν πει ότι σε αυτή την περίπτωση συνήθως εάν δεν ζευγαρώσουν τα πιάνει "ανεμογκάστρι" όπως μου είπαν τον όρο και βλέπουμε ένα αυγό κλούβιο στον πάτο.
 
Μου έχουν πει ότι σε αυτή την περίπτωση συνήθως εάν δεν ζευγαρώσουν τα πιάνει "ανεμογκάστρι" όπως μου είπαν τον όρο και βλέπουμε ένα αυγό κλούβιο στον πάτο.
Τα θηλυκά πτηνά όλα, όπως και οι κότες, κάνουν αυγά ανεξαρτήτως αν έχουν βατευτεί ή όχι. Οπότε ναι, κανονικά μπορεί να δεις αυγό.
 
Θα του προσφέρει κάτι η φωλιά να ασχολείται ή δεν χρειάζεται; (Ίσως να μην μπορέσω φέτος να του βρω γαμπρό, γι αυτό ρωτάω).
 
Σουπιοκόκκαλο της έχεις στο κλουβί;
Μόνιμα φωλιά φυσικά όχι. Προσωπικα θα έλεγα για την περίοδο της αναπαραγωγής τώρα τέλη Φλεβάρη, Μάρτη, θα μπορούσες για κάποιο διάστημα.
Αλλά καλύτερα περίμενε τους ειδικούς για τα καναρίνια, να σου εξηγήσουν την σωστή διαχείριση ενός αζευγάρωτου θηλυκού.
 
Της έχω σουπιοκόκκαλο και το χρησιμοποιεί πάρα πολύ συχνά!
Οπότε υποθέτω για τώρα μέχρι τα τέλη Μάρτη θα μπορούσα να του βάλω κλωστούλες και μια φωλιά να ασχοληθεί, και μετά να την αφαιρέσω, σωστά;
 
Της έχω σουπιοκόκκαλο και το χρησιμοποιεί πάρα πολύ συχνά!
Οπότε υποθέτω για τώρα μέχρι τα τέλη Μάρτη θα μπορούσα να του βάλω κλωστούλες και μια φωλιά να ασχοληθεί, και μετά να την αφαιρέσω, σωστά;
Αυτό θα εξαρτηθεί και από το εάν κάνει αυγά ή όχι. Αν κάνει, δεν θα της την αφήσεις πάνω από 15 μέρες να κουράζεται κλωσσόντας.
 
Θα του προσφέρει κάτι η φωλιά να ασχολείται ή δεν χρειάζεται;
Θα μπει που θα μπει στη διαδικασία φωλιάσματος...
Γιατί δεν της βρίσκεις ένα ταίρι;
εάν δεν ζευγαρώσουν τα πιάνει "ανεμογκάστρι" όπως μου είπαν
Χαζές απόψεις..
Όταν έρθει η ώρα θα γεννήσει αυγά.. κι αν υπάρχει και φωλιά θα τα κλωσήσει.
Οπότε υποθέτω για τώρα μέχρι τα τέλη Μάρτη θα μπορούσα να του βάλω κλωστούλες και μια φωλιά να ασχοληθεί, και μετά να την αφαιρέσω, σωστά;
Κατά τη γνώμη μου και με τα όσα με τον καιρό βλέπω μπορεί άνετα και στο Φλεβάρη να έχεις αυγά...
Το ζευγάρωμα ξανασκέψου.. Δεν είναι δύσκολο και θα έχεις βοήθεια.
 
Απλά αν προβληματιστείς να αγοράσεις αρσενικό, έχε υπ' όψιν σου, ότι απαιτούνται και 40 τουλάχιστον μέρες καραντίνας πριν ενωθούν τα πουλιά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
OK. Άρα ψάχνει για γαμπρό :)
Δεν είναι απαραίτητο όμως να του βρεις γαμπρό. Στο δεύτερο αρχείο που έχεις, κάνει socializing
Μου έχουν πει ότι σε αυτή την περίπτωση συνήθως εάν δεν ζευγαρώσουν τα πιάνει "ανεμογκάστρι" όπως μου είπαν τον όρο και βλέπουμε ένα αυγό κλούβιο στον πάτο.
Καλά μιλάμε αυτός που στο είπε είναι πολύ παραστατικός! Έχω σκάσει στα γέλια:)
Για να σοβαρευτώ τώρα... Αν θέλεις αρσενικό πουλάκι να το ζευγαρώσεις, είναι πολύ εύκολο να βρεις (αν και η εποχή είναι λίγο προχωρημένη και οι εκτροφείς έχουν ήδη "κανονίσει" τα ζευγάρια τους). Σκέψου το, κι αν είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο και το επιλέγεις, και έχεις κάπου να διαθέσεις τους απογόνους ώστε να έχουν μια καλή ζωή και την ανάλογη φροντίδα, είτε μπορείς να απευθυνθείς σε εκτροφέα καναρινιών είτε ακόμα και θα μπορούσες να βάλεις αγγελία εδώ για αγορά ή ακόμα και για δανεισμό αρσενικού πουλιού (ή να δανείσεις εσύ την κανάρα σου)
Στον χρόνο είσαι οριακά για καραντίνα και ταυτόχρονα προετοιμασία διατροφική, φωλιά μην βάλεις παρά μόνο αν αρχίσει και κανει αυγά καθε λίγο και λιγάκι, γιατι βάζο της θα επάγεις τη γέννα, και...
Είναι πραγματικό κουκλάκι! Να τη χαιρεσαι.
 
Απο το παραστημα του πουλιου οντως φενετε για θυληκο. Η απορια η δικια μου ειναι στα δυο χρονια που το εχεις ποτε δεν παρατηρησες αυγα; Ειτε ειχες φωλια ειτε οχι καποια στιγμη θαπρεπε να δεις κ αυγα εστω κ κατω στον πατω του κλουβιου.
 
Όχι. Τίποτα δεν έχει κάνει. Ούτε αυγό, ούτε τίποτα. Σήμερα το πήρα στο χέρι μου να δω την "καμάρα" πάλι και είχε τόσα πολλά πούπουλα που δεν μπορούσα να δω δέρμα. Το ψέκασα και έφτασα στο σημείο... Δεν φαίνεται ούτε εξόγκωμα, ούτε να είναι "επίπεδο". Πάλι δεν μπόρεσα να το φωτογραφήσω. Πάντως φουσκωμένο με αυγό δεν είναι. Το σώμα του είναι λείο και μικρό. Ίσως είναι νωρίς για κλούβιο αυγό... Θα με τρελάνει αυτό το πουλί 😛
 
Συγχωρείστε την αφελή μου ερώτηση, αλλά τα μωσαικά καναρίνια δεν ειναι διμορφικά;
Τα αρσενικά δεν εχουν μεγάλη μάσκα στο πρόσωπο; Οπότε και μόνο που τα βλέπεις, ξεχωρίζεις τι φύλο είναι;

Μπορεί να υπάρχουν αρσενικά με τόσο μικρή μάσκα, όπως το πουλάκι στη φωτογραφία;
 
Back
Top