Γενικά Καναρίνι και μπέρδεμα με το φύλο του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης GiannisT
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

GiannisT

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιαν 2022
Μηνύματα
11
Πόλη
Καρδίτσα
Το καναρινακι είναι περίπου 10 μηνών..το δαχτυλιδακι του δεν έχει να λέει κάτι..απλά το έβαλε ο γείτονας μου γιατί ήταν το πρώτο αρσενικό που ξεχώρισε..όμως βλέπω το αντίθετο
 
Αν καποιος από το βίντεο καταλαβαίνει φύλο ας βοηθήσει..αν το πιάσω θα προσπαθήσω να βγάλω και φώτο για να ανεβάσω.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το καναρίνι κελαηδά πολύ; Δηλαδή κάνει το "τρρρρ" και όλες τις υπόλοιπες νότες που κάνουν τα αρσενικά; Ή κάνει το "τσίου" το κλασικό των θηλυκών; Πολλές φορές(οχι πάντα) το μπέρδεμα στα φύλα των καναρινιων οφείλεται στο ότι τα θηλυκά είναι πυρωμενα και όταν είναι πυρωμενα πολλές φορές (μην πω σχεδόν όλες) τα θηλυκά κελαηδούν σαν τα αρσενικά περίπου. Ο διαχωρισμός φυλου στα καναρίνια είναι δύσκολος ακόμα και στους έμπειρους εκτροφεις, ποσό μάλλον και για τους χομπιστες. Το καναρίνι δεν εμφάνισε πότε γέννα αυγών έτσι δεν είναι; Όταν του βάζεις ήχους από άλλα καναρίνια κελαιδαει και αυτό; Τώρα μιλάω για κανονικό κελαιδισμα και όχι για το "τσιου".
 
@CHRISV, κάνει τα μονολεκτικά τσίου και τρρρ..δεν λεει συνεχόμενα..δεν έχω εικόνα τι έκανε πριν αλλά αυγά δεν έχει κάνει..όταν του βάζω ήχους από αρσενικά ανστατώνεται κάπως να το πω και λέει τα μονολεκτικά όπως στο βίντεο..δεν φαίνεται πυρωμένο όμως..
 
Όταν ακούει τους ήχους χαμηλώνει το κορμί σαν να σκύβει ?
αν εννοείς να στήνεται για ζευγάρωμα όχι..απλά πηδάει από δω και από κει και ενθουσιάζεται..αλλά δεν στέκεται και όπως τα αρσενικά που είχα στο παρελθόν
κάνει όπως στο βίντεο που ανέβασα και λίγο πιο έντονα τα κελαιδίσματα
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Το καναρινακι είναι περίπου 10 μηνών
Σε αυτή την ηλικία θα έπρεπε να κελαηδάει κανονικά.
Αύξησε την αυγοτροφή στην διατροφή του και παρακολούθησε την εξέλιξη του.
 
Αν το πιάσεις, παραμερίσεις τα πούπουλά του με βρεγμένα δάκτυλα δεξιά και αριστερά κυρίως στην περιοχή της αμάρας, και φωτογραφίσεις την περιοχή, κρατώντας το πουλί σε αυστηρά οριζόντια θέση (ανάσκελα φυσικά) ίσως από την κλίση του γεννητικού του οργάνου και τη διάταξη των πούπουλων (οδηγών) πάνω σε αυτό, να καταλάβουμε το φύλο του. Απλά θα πρέπει να το βρέξεις τόσο στην περιοχή της αμάρας του, ώστε να φαίνεται το ψευδοπέος.
 
Και μια φωτογραφία..το ξανακοίταξα το πουλάκι αν και δεν θέλω να το πιανω πολύ..πάλι για αρσενικό το είδα αλλά η συμπεριφορά δείχνει άλλα..φωτο δεν μπόρεσα να βγάλω γιατί δεν είχα ελεύθερο χέρι..
 

Συνημμένα

  • IMG_20220221_161122_768x1024.webp
    IMG_20220221_161122_768x1024.webp
    74,4 KB · Προβολές: 41
Κάπως παράδοξη η πατήθρα...δεν ξέρω, στα μάτια μου δεν δείχνει άνετη για τα πόδια του πουλιού. Ας μας πουν τη γνώμη τους και άλλα μέλη..
Πάντως ό,τι και να είναι το φύλο του, είναι πολύ όμορφο το πουλάκι.
 
Κάπως παράδοξη η πατήθρα...δεν ξέρω, στα μάτια μου δεν δείχνει άνετη για τα πόδια του πουλιού. Ας μας πουν τη γνώμη τους και άλλα μέλη..
Πάντως ό,τι και να είναι το φύλο του, είναι πολύ όμορφο το πουλάκι.
Έχω παραγγείλει ξύλινες 10 mm..ήταν του κλουβιου αυτές
 
Συμφωνω απολυτα με τον Γιαννη @ianos για την πατηθρα!
Πρεπει να την ονομασουμε παγιδοπατηθρα 😅
Αλλά αφου εχεις παραγγειλει ξυλινες πατηθρες όλα καλα!
Να το χαιρεσαι, ειναι πολυ ομορφο 😍
 
@GiannisT Ακριβώς! Οι πατηθρες οι ξύλινες οι στρογγυλές 10mm είναι οι κατάλληλες καθως οι πλαστικές και ειδικά αυτή που είναι στο κλουβί ερεθίζουν και καταπονούν τα πέλματα του καναρινιού. Πρέπει το πελμα να πιάνεται σωστά και καλά για να μην υπάρχουν προβλήματα στα πόδια του πουλιού. Επίσης οι ξύλινες πατηθρες κρατούν σε καλο μήκος τα νύχια και το ράμφος και καλά σκονισμένα.
 
Back
Top