Ασθένειες Καναρίνι και stress

dafnh751992

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2022
Μηνύματα
61
Πόλη
rethimno
Καλησπερα σε ολους!πηγα το πρωι το καναρίνι μ στον κτηνίατρο!το εξέτασε και τ εβαλε προληπτικά ενα φάρμακο γιατι ξύνετε!και ας μην εχει κατι οπως μ ειπε!το θεμα ειναι οτι γυρησαμε εκανε διάρροιες και καθεται πανω στο κλαδάκι τ μπάλα σαν να θελει να κοιμηθεί!ειναι φυσιολογικό;ευχαριστω!
 
Δεν εχω ιδεα!μ το ειπε βεβαια αλλα δεν το συγκράτησα!το αραίωσε καλα καλα κ μ ειπε οτι ειναι εντελώς προληπτικό και δεν παθαίνει κατι!
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@Ναι ναι!και το θεμα ειναι οτι ξύνεται παραπανω!
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Ιβερμεκτινη τωρα που το λετε!ειναι λογικο να ξύνεται παραπανω;ααα!κ μ ειπε να του παρω βιταμίνες να του βαλω στο νερο!
 
το θεμα ειναι οτι γυρησαμε εκανε διάρροιες και καθεται πανω στο κλαδάκι τ μπάλα σαν να θελει να κοιμηθεί!ειναι φυσιολογικό;ευχαριστω!
Δίνε μόνο σπόρους και βραστό αυγό για μερικές ημέρες.
Μην δώσεις λαχανικά και φρούτα.
Αν η δοσολογία που έβαλε ήταν υπερβολική είναι φυσιολογική η συμπεριφορά του.
Παρακολούθησε αν τρώει και αν πίνει νερό και αν ζωηρέψει από το απόγευμα και μετά.

πηγα το πρωι το καναρίνι μ στον κτηνίατρο!το εξέτασε και τ εβαλε προληπτικά ενα φάρμακο γιατι ξύνετε
Τι ακριβώς έκανε, ξυνότανε από το πρωί ως το βράδυ ?
Εξέτασε το πουλάκι, έλεγξε στήθος και αμάρα ?
Εξέτασε τις κουτσουλιές στο μικροσκόπιο ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Ζωηρεψε τρωει και σταμάτησε η διάρροια!απλα ξύνεται και τινάζει τ φτερά τ!το ιδιο π εκανε κ πριν αλλα λιγο πιο έντονα!κατι π ειπε οτι ειναι λογικο γιατι βαλαμε τ φάρμακο!το εξέτασε ειδε τα πόδια το στήθος και το έψαξε μηπως κ εχει ψηλους!οχι τις κουτσουλιές δεν τις ειδε στο μικροσκόπιο!οτι φαινόταν απο την Α4 π εχω!λεει πως ειναι καλα και οτι το μονο προβλημα ειναι να του βαλω λιγη βιταμίνη!αυτα!
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@μια φορα μονο απο τοτε που το πηρα!προχτες προσπαθησα να του βαλω και δεν μπαινει καθολου!θα τ βγαλω μολις επιστρέψω σπιτι!και δεν εχει αλλα πτηνά οχι ειναι μόνος!
 
προσπαθησα να του βαλω και δεν μπαινει καθολου
Μετά από 2 ημέρες άρχισε να του βάζεις μπάνιο καθημερινά για 20-30 λεπτά κάθε πρωί, κάποια στιγμή θα μπει και θα δοκιμάσει.
Τα πουλιά αρκετό χρόνο μέσα στην μέρα ασχολούνται με την περιποίηση των φτερών τους, αυτό είναι φυσιολογικό.
Μια καθαρή κοντινή φωτογραφία με φυσικό φωτισμό θα βοηθήσει να καταλάβουμε την κατάσταση του φτερώματος του.
 
.το θεμα ειναι οτι ξύνεται παραπανω!
Aυτό σημαίνει οτι υπήρχε θέμα και δεν ήταν προληπτική η αγωγή. Η κινητικότητα των ακάρεων έγινε πολύ πιο έντονη με την δράση του φαρμάκου. Αν δεν υπάρξουν επιπλοκές τις πρώτες ώρες (σπάνια συμβαίνει), η πορεία είναι προς το καλύτερο. Σε τρείς εβδομάδες όμως το αργότερο, θέλει μια επανάληψη .
 
Aυτό σημαίνει οτι υπήρχε θέμα και δεν ήταν προληπτική η αγωγή. Η κινητικότητα των ακάρεων έγινε πολύ πιο έντονη με την δράση του φαρμάκου. Αν δεν υπάρξουν επιπλοκές τις πρώτες ώρες (σπάνια συμβαίνει), η πορεία είναι προς το καλύτερο. Σε τρείς εβδομάδες όμως το αργότερο, θέλει μια επανάληψη .
Σας ευχαριστω ολους πολυ!ναι μου το ειπε οτι πρεπει να το ξαναπαω σε κανα δυο με 3 βδομαδες να το ξαναδεί!θελετε να μ συστήσετε καποια βιταμίνη να την βαλω στο νεράκι;
[automerge]1653479565[/automerge]
Σε ποιον πήγες;
Στον κύριο Αλεξανδράκη!ειναι κτηνίατρος και ασχολείται και με πτηνά!
 
Back
Top