Ασθένειες Καναρίνι κοιμάται σε ξύλινη βάση

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Bob+Fatme
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Bob+Fatme

PB New Member
Εγγραφή
25 Ιαν 2018
Μηνύματα
78
Την καλησπέρα μου,

ενδεχομένως να θυμάστε κάποιοι το καναρινάκι που έχω με το ένα πόδι στο οποίο δεν μπορεί να σταθεί.

Προσπάθησα να το επαναφέρω τότε, δεν τα κατάφερα και το άφησα στην ησυχία του το πουλί γιατί δεν έδινε την εντύπωση οτι ενοχλείται από κάτι.

Στη συνέχεια η Ταλ (το όνομά της) ανέπτυξε ιδιαίτερες ικανότητες στο φτερούγισμα. Πετάει με πολή μεγάλη χάρη, εξαιρετικά επιδέξια και κάνει κάτι κόλπα που δεν έχω δει σε άλα καναρίνια, όπως για παράδειγμα να ανυψώνεται με το φτερούγισμά της κατακόρυφα σαν ελικόπτερο.

Με τα λίγα, με τα πολλά πείστηκα ότι μάλλον μόνο εγώ σκάω για το ποδαράκι της πάρα εκείνη.

Επειδή όμως πρωί - βράδυ μόνο σε ένα πόδι βασίζεται άρχισε να κουράζεται προφανώς και τα βράδυα άρχισε να χάνει την ισορροπία της. Έπεφτε, ξανασηκωνόταν, μερικές φορές κοιμόταν στο πάτωμα μάλλιστα (μετά το πέσιμο).

Το πήρα απόφαση λοιπόν και μία ξύλινη βάση που είχα μέσα στο κλουβί, την ανέβασα στο σημείο της πατήθρας ύπνου. Τη δέχτηκε αρκετά γρήγορα. Την πρώτη νύχτα άρχισε να κοιμάται στην πατήθρα του Μπομπ, όταν κουράστηκε όμως πήγε στην ξύλινη βάση. Από τη 2η ή 3η νύχτα ήδη πάει κατευθείαν εκεί για ύπνο.

Μέχρι που τώρα αναρωτιέμαι αν της κάνει κακό. Είναι αποδεχτό για τα καναρίνια να κοιμούνται σε τέτοια στάση; Μήπως της προκαλέσει πρόβλημα σε κάτι άλλο;

Παραθέτω φωτό.
 

Συνημμένα

  • 20181007_231717-816x459.webp
    20181007_231717-816x459.webp
    28,8 KB · Προβολές: 27
Από τη 2η ή 3η νύχτα ήδη πάει κατευθείαν εκεί για ύπνο.
Αυτό δείχνει ότι επέλεξες την καλύτερη λύση για αυτή.
Θα μπορούσες να δοκιμάσεις να τοποθετήσεις και μία πιό χοντρή πατήθρα που ίσως την βοηθήσει να στερεώνεται καλύτερα την ώρα του ύπνου.
 
Back
Top