Γενικά Καναρίνι κρεμιέται στα κάγκελα

Giannis S

PB New Member
Εγγραφή
25 Απρ 2019
Μηνύματα
80
Γεια σας,
Ένα από τα καναρινια που έχω είναι αρκετά ήμερο σε σημείο να βάζω το χέρι μου στο κλουβί και να έρχεται να κάθεται επάνω η να τρώει από το χέρι μου.
Το θέμα είναι ότι τις τελευταίες δυο εβδομάδες κάνει ένα περίεργο πράγμα που δεν έχω ξαναδεί να κάνει οσο το έχω (Ούτε αυτός ούτε άλλο καναρίνι). Πάει και γατζωνεται-κρεμιέται από τα κάγκελα/τοιχώματα του κλουβιού χωρίς «λόγο» , δηλαδή χωρίς να υπάρχει κάποια απειλή ή να γίνεται κάποια απότομη κίνηση στον γύρω χώρο.
Το έχω σε υπόστεγο αλλά το βγάζω και το κρεμάω έξω στην αυλή το πρωί σε μικρή απόσταση από το υπόστεγο απλά για να έχει περισσότερο φως και τα σχετικά. Δεν ξέρω εάν το έχει τρομάξει κάτι αλλά και πάλι έχει αποκτήσει αυτό το ας πούμε κουσούρι και κρεμιέται από τα κάγκελα (πχ όπως εμείς κρεμόμαστε από το μονόζυγο με τεντωμένα χέρια)... όταν το βλέπω το κατεβάζω και το βάζω σε μια πατιθρα, δεν τρέμει ούτε τίποτα, μπορει να κάτσει εκεί που το έβαλα να πάει για φαΐ και τα λοιπά αλλά και πάλι κάποια στιγμή μέσα στη μέρα θα το κάνει(τα νύχια του τα έχω κόψει σχετικα πρόσφατα). Τώρα μπορεί να το κάνει και να κατεβαίνει μόνο του καμία φορά και να μην το έχω δει, δεν ξέρω .
Καμία ιδέα γιατί το κάνει αυτό και αν μπορώ να κάνω κάτι ή κάποιο παρόμοιο συμβάν;
Ευχαριστώ !

CF5AB13C-D006-4D1E-8B96-44BE059F4A08.jpeg
 
όταν το βλέπω το κατεβάζω και το βάζω σε μια πατιθρα
Αν το αφήσεις δεν κατεβαίνει μόνο του;
Μάλλον είναι ένα παιχνίδι που ανακάλυψε για να αλλάξει την ρουτίνα του.
 
Αν το αφήσεις δεν κατεβαίνει μόνο του;
Μάλλον είναι ένα παιχνίδι που ανακάλυψε για να αλλάξει την ρουτίνα του.
Δεν είμαι σίγουρος, μπορεί να κατεβαίνει και να μην το έχω δει, αλλά μπορεί να κάθεται και για ώρες.
Λες να το κάνει για παιχνίδι;! 😂
 
Δεν είμαι σίγουρος, μπορεί να κατεβαίνει και να μην το έχω δει,
Αφιέρωσε λίγο χρόνο και παρακολούθησε το, σίγουρα θα κατεβαίνει.
 
Γιάννη ανέβασε αν θες μία φωτογραφία ολόκληρου του κλουβιού.
Το κλουβί του είναι αυτό σχετικά καινούργιο(φετινό), καθαριότητα κάθε δεύτερη το πολύ τρίτη μέρα και καθημερινό άλλαγμα νερού. Τα πατιθρα σε σχήμα ανάποδο τρίγωνο. Διατροφή το διάφορο για τα καναρινια και κάποιες περιόδους όπως τον χειμώνα του προσθέτω σε αυτή και άλλους σπόρους. Ανάμιξη κόκκινης με κίτρινης αυγό τροφής, και τέλος λαχανικά κυρίως μαρούλι ή φρούτο όπως μήλο και γενικά τα εποχιακά φρούτα. Εκει που το βάζο δεν έχει θέμα από δυνατά ρεύματα αέρα.
Εάν ξέχασα κάποια πληροφορία που μπορεί να σας βοηθήσει πείτε μου!

01.webp02.webp03.webp
 
αν μπορώ να κάνω κάτι
Από τις φωτογραφίες δεν μπορώ να διακρίνω αν υπάρχει κάτι στη διαρρύθμιση του κλουβιού που αναγκάζει το πουλί να κάνει αυτό που κάνει. Από τη στιγμή που η συμπεριφορά που περιγράφεις δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.
 
Back
Top