Ασθένειες Καναρίνι μάζεψε ξαφνικά το πόδι του και έμεινε παράλυτο

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης lidoula
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας! Έχω ένα καναρίνι Μαλινουά και προχθές το Σάββατο διλαδή εκεί που παίζαμε ξαφνηκά μαζεψε το ποδαράκι του και έμεινε παράλλητο. Τα μπροστινά 3 δάκτυλα έχουν παραλλήσει τελείως ενώ το πίσω είναι ενεργό. Σήμερα δευτέρα τον πήγα στον κτηνίατρο και μου είπε πως του βγήκαν τα δάκτυλα και μου έδωσε αντιβίωση βιταμίνεσ ponstan και μια αλοιφη propiogenta. Κουτσένει και φαίνετε να πονάει πάρα πολύ εγώ πιάνω τα δακτυλάκια του αλλά μοιάζουν αδύναμα διλαδή δεν μπορεί να τα κάνει τίποτα και το κακό είναι οτι δεν ξέρει να πετάει και πεφτει συνεχώς κάτω. Τρώει αλλά ειναι συνεχώς φουσκωμένος. Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει μια δεύτερη γνώμη;Ευχαριστώ.

Lidoula θέλεις να συμπληρώσεις αυτό το δελτίο PetBirds Forum - Ανακοινώσεις στο Forum : Ασθένειες - Τραυματισμοί Καναρινιών για να δώσεις περισσότερα στοιχεία στα μέλη που σίγουρα γνωρίζουν σχετικά και να πάρεις δεύτερη γνώμη; Νομίζω ότι χρειάζονται, για να έχουν καλύτερη περιγραφή - πληρέστερη εικόνα (ελλείψει αντικ. εξέτασης) όπως ο γιατρός!

• Like
Αντιδράσεις: mgerom
Αρχικά θα έλεγα να πάς και σε ένα δεύτερο πτηνίατρο. Τα δάχτυλα κυρτώνουν προς τα κάτω σα γροθιά; Αν ναι μάλλον πρόκειται για εξάθρωση. Προσπάθησε να επαναφέρει τα δάχτυλα στη θέση τους; Έβαλε αυτοκόλητο επίδεσμο για να μείνουν στη θέση τους;
Αν όχι τότε θα επισκεπτόμουν και ένα δεύτερο.

Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):έχουν παραλλήσει τα 3 μπροστινά δαχτυλάκια του ξαφνηκά ενώ το καναρίνι ήταν ζωηρό καθώς τον πείραζα σήκωσε το ποδαράκι του και δεν το ξανα άνοιξε από τότε. Το ποδαράκι του όμως το στυμπάει και προσπαθεί να το ανοίξει.

Ηλικία Πουλιού:5
Φύλο:Αγοράκι
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): εσωτερικός
Θερμοκρασία Χώρου:δωματίου 22 βαθμούς
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού:δεν θυμάμαι το 2003
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: 7/2/2009
Διατροφή:σποράκια, φρούτα, ξηρούσ καρπούς
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: κανονικά
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):αυτές τις μέρες έντονη αναπνοή
Κινητικότητα:τώρα σχεδόν καθόλου αλλά γενικά μικρή γιατί δεν ξέρει να πετάει
Τρέφεται Κανονικά:ναι
Προηγηθείσα Θεραπεία:οχι
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):οχι
Παρατηρήσεις:βασικά ενώ κελαηδούσε πάρα πολύ φέτοσ δεν κελαηδησε καθόλου αλλα ακόμη βγάζει φτερά!

ναι όπως το είπατε εξάρθρωση μου είπε και ο πτηνίατρος και να κάνουν σαν γροθια τα δάκτυλα του το ποδαράκι του το έχει μονιμα σαν γροθιά αλλά δεν έβαλε επίδεσμο μου είπε αφού κάνω την θεραπεία αυτή για 10 μέρες να τον ξαναπάω. επανέρχετε ποτε;

κ γω αυτο ηθελα να σε ρωτησω.
αν σου ειπε, αν επανερχεται η οχι. 🙂

προφανως για να ρωτας εδω, ξεχασες να τον ρωτησεις. 🙂

αλλα κανονικα, κατι θα πρεπε να του βαλει στα δαχτυλα, για να ερθουν στη θεση τους.
για τα καναρινια κ τα πτηνα γενικα,υποθετω θα ναι δυσκολο να δεχτουν κ ν αφησουν στη θεση του, οτιδηποτε ειναι σαν επιδεσμος.
αλλα αν εχει εξαρθρωση κ "στραβοσεσουν" πως θα επανελθει;

παρ'τον ενα τηλεφωνο κ ρωτα καλυτερα 😉-οσο ειναι νωρις ακομα.
αποκλειεται να σου αρνηθει πληροφοριες, ειδικα την ωρα που του εχεις ηδη κανει επισκεψη

Συμφωνώ με τον πτηνίατρο πλην του ότι δε στερεοποίησε τα δάχτυλα. Γενικά σε 2 εβδομάδες περίπου επανέρχονται, εφόσον είναι σταθερά τα δάχτυλα (και δε περατηρείται νέα εξάθρωση ή επειδύνωση). Δεδομένου όμως που λες ότι δε ξέρει να πετάει (άρα νεογέννητο 😉 Επιπλέον με μπέρδεψες:
-
είναι οτι δεν ξέρει να πετάει και πεφτει συνεχώς κάτω.
-
βασικά ενώ κελαηδούσε πάρα πολύ φέτοσ δεν κελαηδησε καθόλου αλλα ακόμη βγάζει φτερά
Τελικά είναι νεογέννητο και δε πετά; Και πως τρέφεται;
Δεν πετά και κελαϊδά;

οχι ειναι 5 ετων αλλα μεγάλωσε με εμενα και δεν πετάει καλα δεν ξερει να πεταει κάνει 5 λεπτά να πάει από κλαδι σε κλαδι. εγω τον είχα βρεί κάποτε είχαν πεθάνει οι γονεισ του και έμεινε βρέφοσ σε μενα όμως μεγάλωσε αλλά δεν έμαθε ποτέ να πετάει. Ο ιατρόσ μου είπε ότι δύσκολα επανέρχετε αυτό άλλά αυριο κι ολασ θα πάω σε κάποιον άλλο να του στερεώσει τα δάχτυλακια του. σας ευχαριστώ όλους και φυσικά καλός σας βρήκα είμαι νέα στο Club!

κωστα γραφει
Ηλικία Πουλιού:5
αδιευκρινηστο μεν, αλλα λεει παρακατω 2003.
οποτε νεογεννητο απ το 2003 ...😛?

καλη επιτυχια Δια
αλλα παρε ενα τηλεφωνο κ τον 1ο γιατρο, μια που το ειδε το πουλι.
κ αν πας σε αλλον, σιγουρεψου πρωτα[ παλι τηλεφωνικως] οτι μπορει να επαναφερει τα δαχτυλα στη θεση τους.
αυτο με το 5 λεπτα απο κλαδι σε κλαδι ακουγεται πολυ... Περιεργο🙄
μηπως εχει καποιο... κινητικο προβλημα;

θέλω να πώ πως απλά κάνει πολύ ώρα να πετάξει από κλαδι σε κλαδί δεν κάνει 5 λεπτά αλλά σαν σχήμα λόγου το είπα.

ακομα κ σαν σχημα λογου παρουσιαζει μια δυσχερεια, δεν ειναι νορμαλ
απ οτι κ αν προερχεται ρωτα αν ξαναπας σε γιατρο.
κ να ζητησεις να δει κ κουτσουλιες στο μικροσκοπιο μια που θα πληρωσεις επισκεψη.
;)

ξερει ο γιατρος τι να δει...
κοιτανε για εντερικα παρασιτα, σκουληκια κλπ
παρουσιαζονται συχνα στα πουλια.

κ καθε 2-3 μηνες πρεπει προληπτικα να βαζεις φαρμακο για σκουληκια
ειναι το μονο φαρμακο που μπορεις κ πρεπει να βαλεις προληπτικα :)

Εύα έχεις δίκιο το είδα αλλά παραξενεύτηκα. Πουλί 5 ετών δεν ξέρει να πετά; Μάλλον έχει βολευτεί και βαριέται.

μακαρι κωστα, να μην ειναι τπτ , αλλα εμενα πολυ περιεργο μου ακουγεται.
πουλι που μετακινειται αργα κ να ναι υγιες; Χμ δυσκολο.
ελπιζω να μαθουμε κ αλλα νεα απ τον Δία οταν το κοιταξει παλι ο γιατρος.

Back