Ασθένειες Καναρίνι μαζεύει μέσα το αριστερό του ποδαράκι

Karsikas3

PB New Member
Εγγραφή
11 Οκτ 2020
Μηνύματα
6
Πόλη
Νίκαια
Καλημέρα Έχω ένα καναρινακι καινεχει θέμα με το αριστερό του ποδαράκι το μαζεύει μέσα το μπορώ να κάνω κατά την γνώμη σας.

01-unnamed.webp03-unnamed.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: pns
Το πουλάκι είχε ξεκινήσει να κάνει ποδοδερματίτιδα. Μπορείς να ενημερωθείς σχετικά εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Η-Ποδοδερματίτιδα-των-πτηνών.32298/

Θα χρειαστεί κι άλλη φωτογραφία που να φαίνεται ολόκληρο το κλουβί μαζί με το πουλί και τα αξεσουάρ. Καλό θα είναι να βάλεις μια που να φαίνεται από μπροστά και μία από πάνω.
 
@Stavros Προδερμιτιδα μάλιστα και πως καταπολεμάτε αφτό;
[automerge]1602424610[/automerge]
Του έχω ξύλινες πατηθρες παιζει ρολο;
 
Τελευταία επεξεργασία:
και πως καταπολεμάτε αφτό;
Κάνε αυτό:
Θα χρειαστεί κι άλλη φωτογραφία που να φαίνεται ολόκληρο το κλουβί μαζί με το πουλί και τα αξεσουάρ. Καλό θα είναι να βάλεις μια που να φαίνεται από μπροστά και μία από πάνω.
Για να δούμε αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται ν' αλλάξει ώστε να βοηθήσει προς το καλύτερο.
 
Μου είπανε να βάλω καθαρή αλόι σε αληφη υφηστατε;
Βάλε αλοιφή fucidin (από φαρμακείο) 3 φορές την ημέρα, χρησιμοποίησε βατονέτα με μικρή ποσότητα αλοιφής και βάλε και στα δύο πόδια.
 
για πόσες μέρες;
Για 7 ημέρες, αν δεν υπάρξει εμφανής βελτίωση το πουλί θα πρέπει να εξεταστεί από Πνηνίατρο για να δεχθεί επιπλέον βοήθεια.
Επίσης απαιτείται σχολαστική καθαριότητα στο κλουβί και τις πατήθρες.
 
Α Ωραία ευχαριστώ πολύ. Πειράζει που η πατιθρες είναι ξυληνες;
Αν πράγματι έχει κάποια αμυχή ή πληγή ή ερεθισμό στο πέλμα του, τότε καλό θα ήταν να τις πλύνεις (και στεγνώσεις) και να ψηλαφίσεις με τα ακροδάκτυλά σου, μήπως και υπάρχουν σαγρέ σημεία, μικρές ακκίδες ή ό,τιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στα πόδια.
Επιπρόσθετα, κοίταξε αν οι συγκεκριμένες ξύλινες πατήθρες έχουν γωνίες, κι αν ναι, αντικατέστησέ τες άμεσα με άλλες χωρίς.
 
@ianos τι εννοείς γωνίες αν τις πέρναγα με ταινία; γύρω γύρω;
Υπάρχουν πατήθρες ορθογώνιου παραλληλεπίπεδου σχήματος οι οποίες είναι ακατάλληλες για τα πέλματα των πτηνών. Δεν μπορώ να βρω φωτογραφία να σου δείξω. Επίσης ακατάλληλες θεωρούνται οι πλαστικές, κάποιες άλλες πλαστικές που μοιάζουν με κλαδάκια, όσες έχουν σαγρέ επιφάνεια σαν γυαλόχαρτο...
Δείξε μας σε φωτό τις δικές σου και θα σου απαντήσουμε αναλόγως.
Η τανία γύρω από την πατήθρα δεν μου φαίνεται κατάλληλη λύση
 
Αφτες που έχω είναι σε σχήμα κυλίνδρου λεπτές δεν με αφήνει για κάποιο λόγο να στείλω φοτο και προσπαθώ να σας δώσω να καταλάβετε περίπου πως είναι, δεν είναι σαν και αφτες που μ πάτε πάντως. του έβαλα στο πόδι fucidine και βιταμίνες A, D, F για περίπου 6μερες και μετά τα κόβω έτσι μ πάνε. Εν το μεταξύ είναι και τσαμπουκάς οπότε πάω να του βάλω αληφη με τσιμπάει μου κάνει επίθεση κανονικά
 
δεν με αφήνει για κάποιο λόγο να στείλω φοτο
Σου έχω στείλει ήδη από προχθές οδηγίες σε προσωπικό μήνυμα που εξηγούν πως μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες.
 
Back
Top