Γενικά Καναρίνι μετά από 2 χρόνια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης artist
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

artist

PB New Member
Εγγραφή
29 Σεπ 2008
Μηνύματα
98
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Μετά από 2 χρόνια περίπου έχω και πάλι καναρίνι! 🙂 Καλά τα zebrakia αλλά είχα πεθυμήσει το τραγούδι ενός καναρινιού, γιατί τα zebrakia από τραγούδι είναι...άστα:D. Στο pet λοιπόν είχε πάνω από 50-60 καναρίνια. Μου λέει ο ιδιοκτήτης κάνε λίγο πίσω και άκουσέ τα. Εγώ βασικά ήθελα ένα καναρίνι φωνής και συγκεκριμένα timbrado γιατί είχα ακούσει πως έχουν μεγάλες φωνητικές δυνατότητες.Χωρίς να πω τι καναρίνι θέλω διάλεξα ένα. Γυρνάει ο ιδιοκτήτης και μου λέει"ώστε θέλεις ένα καναρίνι φωνής,έναι ένα από τα 10 timbrado που μου έφεραν".Απίστευτο;😱 Έχω φωτογραφία του στο album μου, αλλά θα πω τον αδερφό μου να μου βγάλει με την φωτ. Μηχανή του μια καλύτερη.Αλλά και πάλι πρέπει να φαίνεται αυτό το όμορφο γκρι χρώμα που έχει:D!
 
φιλε μου πραγματι τα τιμπραντο ειναι μια υπεροχη ρατσα και κατα πολλους(και εμου) ισως η καλυτερη.άλλα για να ειναι τιμπραντο πρεπει να εχει καποια χαρακτηριστικα στο ταγουδι του που το κανει να ξεχωριζει απο τα κοινα καναρινια που μοιαζουν πιθανον εμφανισιακα. Ακομα και τα ιδια τα τιμπραντος εχουν υποκατηγοριες(classic ,discontinious ,floreo)με τα classic να ξεχωριζουν για τη συνεχη εναλλαγη φωνων.στο youtube αλλα και εδω (ο πρωτος) μπορει να βρεις φωνες απο τιμπραντο και να μαθεις περισσοτερα.

δακτυλιδι εχει στο ποδι; ισως αυτο να διαφωτιζε αν δεις ακριβως τι γραφει. Αρκετοι εδω μεσα αν το αναφερεις μπορει να ξερουν να σε κατατοπισουν για τον εκτροφεα αν εκτρεφει μονο τη συγκεκριμενη ρατσα.
 
Έχει δαχτυλίδι αλλά επειδή είναι αρκετά νευρικό για καναρίνι, δεν θέλω να το πιάσω ακόμα για αρκετή ώρα. Να φανταστείς όταν τον έπιασα να τον βάλω στο κλουβί με τσίμπησε! Κάτι το οποίο δεν μου έχει κάνει ποτέ καναρίνι!
 
Τι φανταστικό κελάϊδισμα ήταν αυτό;:) Και εγώ το διάλεξα γιατί είχε δυνάτό κελάϊδιμα αν και τα λέει μπερδεμένα ακόμα. Πως μπορεί να μάθει ένα καναρίνι να κελαϊδάει έτσι; Ακούει έναν στάνταρ τραγούδι, από μικρό, με τη χρησιμοποίηση κασέτας ή ενός καναρινιού δασκάλου;
 
τα τιμπραντο αναπτυσουν το ρεπερτοριο τους με δυο τροπους.σιγουρα πρεπει να εχουν γονιους με την ιδια ρατσα για να εχουν εμφυτα καποιες μελωδιες, τα στανταρ των τιμπραντο. απο κει και περα παιζει μεγαλο ρολο να μην ακουνε γυρω τους αλλες ρατσες και παιρνουν και απο κει ηχους και μπλεκουν το ρεπερτοριο(το νοθευουν ). Καλο ειναι να εχουν κοντα τους καποιο αλλο τιμπραντο "δασκαλο" ( μεγαλυτερο πουλι καλο τραγουδιστη βαθμολογημενο με διακριση σε διαγωνισμους)για να ακουνε και να μαθαινουνε. Ομως οταν εισαι στην αρχη με νεο πουλακι μπορεις να ψαξεις διαδικτυακα ηχους (οχι οτι βρισκεις παντα καλους, απο λιγους μονο μοιραζεται τζαμπα η καλη γνωση☹) που να εχουν τη ροη στον ηχο του ειδους που θες καινα μην υπαρχουν παραμορφωσεις. Πχ το καναρινι που σου εδωσα το λινκ (το haddad) κελαηδαει υπεροχα αλλα ο ηχος εχει παραμορφωση... Οχι τυχαια:)
 
Back
Top