Παρατήρησα στο καναρινάκι τα εξής:
- Έχει ανορθωμένο πτέρωμα, ειδικά κάτω από την κοιλιά.
- Έχει εμφανιστεί η καρίνα
- Τα περιτώματα είναι κανονικά και μερικές φορές καφετίζουν.
Το πτηνό το πήρα τη Δευτέρα, ήρθε το Σάββατο από Ολλανδία, είναι 1 έτους (μπορεί κ΄λιγότερο) στην περιοχή της αμάρας έχει πτερόροια η οποία βλέπω ότι σταδιακά αποκαθίστατε. Επιπλέον σήμερα τον έπιασα και στο χέρι μου έμειναν λευκά μικρά κομματάκια σαν ζάχαρι, προφανώς το περίβλημα από τα νέα φτερά που βγαίνουν. Τα περιτώματα είναι κανονικά, μερικές φορές είναι καφέ, πιθανό από την κόκκινη αυγοτροφή που του δίνω. Γενικά το πουλί είναι αδύνατο, δεν έχει πυκνό πτέρωμα αλλά είναι δραστήριο, τρώει και κελαϊδάει κανονικά. Την δευτέρα περιμένω κ΄το bio bad για να βοηθήσω την ανάπτυξη των φτερών
Τα ερωτήματά μου:
- Το ανορθωμένο πτέρωμα οφείλεται στα φτεράκια που βγαίνουν;
- Είναι ένδειξη κάποιας ασθένειας σε συνάρτηση με το χρώμα των περιτωμάτων, δεδομένου κ΄της κόκκινης αυγοτροφής;
- Τι προτείνεται να δώσω στην τροφή για να δυναμώσει το πτηνό;
Βάζω και φωτό κ΄περιμένω τη βοήθειά σας.
- Έχει ανορθωμένο πτέρωμα, ειδικά κάτω από την κοιλιά.
- Έχει εμφανιστεί η καρίνα
- Τα περιτώματα είναι κανονικά και μερικές φορές καφετίζουν.
Το πτηνό το πήρα τη Δευτέρα, ήρθε το Σάββατο από Ολλανδία, είναι 1 έτους (μπορεί κ΄λιγότερο) στην περιοχή της αμάρας έχει πτερόροια η οποία βλέπω ότι σταδιακά αποκαθίστατε. Επιπλέον σήμερα τον έπιασα και στο χέρι μου έμειναν λευκά μικρά κομματάκια σαν ζάχαρι, προφανώς το περίβλημα από τα νέα φτερά που βγαίνουν. Τα περιτώματα είναι κανονικά, μερικές φορές είναι καφέ, πιθανό από την κόκκινη αυγοτροφή που του δίνω. Γενικά το πουλί είναι αδύνατο, δεν έχει πυκνό πτέρωμα αλλά είναι δραστήριο, τρώει και κελαϊδάει κανονικά. Την δευτέρα περιμένω κ΄το bio bad για να βοηθήσω την ανάπτυξη των φτερών
Τα ερωτήματά μου:
- Το ανορθωμένο πτέρωμα οφείλεται στα φτεράκια που βγαίνουν;
- Είναι ένδειξη κάποιας ασθένειας σε συνάρτηση με το χρώμα των περιτωμάτων, δεδομένου κ΄της κόκκινης αυγοτροφής;
- Τι προτείνεται να δώσω στην τροφή για να δυναμώσει το πτηνό;
Ηλικία Πουλιού:
Φύλο:Αρρεν
Χώρος Εκτροφής (εσωτερικός ή εξωτερικός): Μικτός
Θερμοκρασία Χώρου:Περιβάλλοντος πρωί / δωματίου βράδυ
Ημερομηνία Απόκτησης του Πουλιού: 14/4/08
Ημερομηνία Εμφάνισης Συμπτωμάτων: 18/04/08
Διατροφή:Verse langa premium, orlux eggfod red, tafarm pterofene, μίγμα ρίγανης βασιλικού θυμαριού αποξηραμένα στην τροφή, αυγό, μήλο
Αξιολόγηση Περιττωμάτων: κανονικά
Αναπνοή (συριγμοί, δύσπνοια κλπ):κανονική
Κινητικότητα:κανονική
Τρέφεται Κανονικά:κανονικά
Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή):Ανορθωμένο πτέρωμα - εμφάνιση καρίνας
Προηγηθείσα Θεραπεία:
Καραντίνα (έχει τεθεί ή όχι):Ναι
Βάζω και φωτό κ΄περιμένω τη βοήθειά σας.