Ασθένειες Καναρίνι με αστάθεια, χρειάζεται βοήθεια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης souzi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

souzi

PB New Member
Εγγραφή
12 Οκτ 2014
Μηνύματα
11
Πόλη
Θεσσαλονίκη
γεννικα το πουλακι τον τελευταιο καιρό δεν ειναι καλα σημερα το πρωι πηγε στη ακρη του κλουβιου στο πατο και κανει κατι περιεργα σαν και πηγαινε να λιποθυμησει και τα ποδαρακια του λες και δεν τα ελεχε ηταν στην αρχη νομιζα οτι κατι εχουν τα ποδια του αλλα μετα τα επανεφερε στη θεση τους σε καποια στιγμη εβγαλε το ραμφακι του στα καγγελα και εβγαλε και κατι σαλακια στο κλουβι. εβρεξα λιγακι μηπως και νιωσει καλυτερα αλλα τιποτα... ειναι και κυριακη και δε μπορω να το παω σε καποιο petshop η πτηνιατρο αν ξερει κατι κανεις θα ηταν μεγαλη βοηθεια ευχαριστω
 
Κοιτα καποια λιστα με πτηνιατρους.λεει το κι ιτο τους παρε και ρωτησε τον.
 
γεννικα το αρσενικό καναρινακι δεν ειναι καλα τον τελευταιο καιρο(κάθεται στο πατο κοιμάται αρκετά και είναι πολύ βρώμικο δε κάνει μπάνιο το κάνω έγω όταν λερωθεί πάρα πολύ) σήμερα το πρωι ξαφνικά έκατσε στη γωνία του κλουβιου στο πατο και χτυπούσε τα φτερακια του και τα ποδια του τα είχε γυρίσει κάπως ποτε κατα εξω και τα δυο ποτε τα ισιωνε και ξαπλωνε γεννικά έχει μεγάλο ζόρι. επήσεις σε καποια στιγμή παρατήρησα έβαλε το ραμφάκι του στο καγγελάκι απο το κλουβι και εβγαλε καποια σαλακια δε ξερω τι να κανω να το βοηθήσω το εβρεξα λιγο καπως καλύτερα φανηκε αλλα παλι δε συνληλθε.
 
Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Καθάρισε το κλουβάκι βάλε κάτω χαρτί κουζίνας διπλό και τρίδιπλο να μπορεί να ακουμπήσει. Βάλτο πολύ κοντά σε μια πηγή θερμότητας(ένα πορτατίφ) και βάλε κάπου χαμηλά κοντά του νερό και μαλακή τροφή. Ας το στην "ησυχία" του. Μη το ταλαιπωρήσεις. Αν έχει την δυνατότητα, οργανικά, θα επανέλθει μόνο του (πολύ δύσκολο).
 
Συνάντησα τυχαία τον ιδιοκτήτη του petshop του περιέγραψα τα συμπτώματα και μου είπε ότι μάλλον έχει επιληψία. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο πάντως τώρα είναι κάπως καλύτερα σταμάτησε να χτυπιέται μόνο κάνει κάτι νευρικό σαν τικ που και που. Τώρα το έχω σ ένα σκοτεινό ζεστό δωμάτιο να ηρεμήσει το πουλάκι αν αύριο εξακολουθεί να έχει τα ίδια συμπτώματα θα το βγάλω video για να μου πείτε καλύτερα τη γνώμη σας.
 
Βάλε του κάτι μαλακό να κάθεται και ό,τι άλλο σου έγραψε ο κ. Μάκης στο #5#.
Εύχομαι να είναι περαστικό!
 
το έβαλα χαρτοπετσέτες να είναι όσο πιο ζεστά και άνετα γίνεται μακάρι να είναι κάτι περαστικό! Σας ευχαριστώ
 
Εύχομαι περαστικά και εγώ με την σειρά μου. Αν έχεις άλλα πουλιά απομόνωσε αυτό που είναι άρρωστο σε ξεχωριστό κλουβί.
 
Δε ξέρω κατά πόσο η αστάθεια αυτή οφείλεται σε επιληψία, ή στη λεγόμενη "τρέλα" των πουλιών ή σε κάποια ασθένεια που πειράζει το νευρικό σύστημα των πουλιών, όπως πχ είναι η σαλμονέλα. Βάλε κάτω ένα χαρτόνι, από πάνω χαρτί κουζίνας, αν βρίσκεται μόνο στον πάτο και δεν πατάει πάνω στα κλαδάκια αφαίρεσέ τα. Νερό και φαγητό θα τα βάλεις στον πάτο και να βεβαιωθείς πως μπορεί να φάει και να πιει νερό. Αν έχεις ηλεκτρολύτες (ανθρώπινο φάρμακο) τότε βάλτου. Κακό δε θα του κάνουν. Αν όχι πήγαινε σε ένα φαρμακείο και πάρε Almoral plus που είναι ηλεκτρολύτες και σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό, διάλυσε ένα φακελάκι, ανακάτεψε καλά και γέμισε με αυτό την ποτίστρα του. Θα του δώσει ενέργεια! Μετά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ψάξεις την αιτία. Ανέβασε φώτο με τις κουτσουλιές του, το στέρνο του και την κοιλιά του.. Θα μας βοηθήσουν να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα για την κατάσταση του πουλιού..

Έχω περάσει και εγώ παρόμοια κατάσταση και πραγματικά είναι πολύ άσχημο να το βλέπεις να παιδεύεται και να μην μπορείς να κάνεις κάτι... Εύχομαι να είναι περαστικά μέσα από την καρδιά μου!
 
οποιο προβλημα υπαρχει ειναι στον εγκεφαλο, οι παλιοι ριχνουνε καρβουνο στο νερο ή λιγο γαλα. Απ'οτι εχω καταλαβει αν ειναι καποια τοξινη την αποβαλει. Αυτο γινεται στις αρχες βεβαια οχι σε προχωρημενο σταδιο. Τωρα πως γινεται αυτο δε ξερω. Επειδη το εχω δει και το πουλι σωθηκε, στο προτεινω. Αποψη μου σε πτηνιατρο μην το πας. Πεταμενα λεφτα. Θα σ προτεινει φαρμακο, που θα αποτελειωσει τον εγκεφαλο του πουλιου.
 
Ψυχάκι μου.. ☹ Είναι πολύ άρρωστο... Συνεχίζει να έχει αστάθεια; Ηλεκτρολύτες έβαλες στο νεράκι; Τρώει τίποτα;

Επίσης αν θες ανέβασε και φώτο με την κοιλιά του και τις κουτσουλιές του..
 
Καλησπέρα Σούζι. Δεν θα ήθελα να σε πικράνω, αλλά από προσωπική εμπειρία και μόνο αναφέρω ότι πουλιά που είχα με παρόμοια κλινική εικόνα δυστυχώς κατέληγαν και μάλιστα σε νεαρή ηλικία! Το έχουμε επισημάνει αρκετές φορές, ότι τα καναρινάκια είναι πολύ ευαίσθητα και σε συνδυασμό με την έλλειψη εξειδικευμένων κτηνιάτρων οι πιθανότητες επιβίωσής τους σε περίπτωση ασθένειας είναι ελάχιστες. Να είσαι ψυχολογικά προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αφήνεις το πουλί στη μοίρα του. Συνέχισε να του παρέχεις όλα όσα προανέφεραν οι υπόλοιποι, ώστε να το κρατήσεις στη ζωή. Που ξέρεις; Μπορεί και να τα καταφέρει. Στο παρελθόν έχασα ένα πουλάκι, το οποίο ήταν μια χαρά μέχρι που κατανάλωσε καρότο. Από το ίδιο καρότο είχαν φάει άλλα 10. Κανένα δεν έπαθε τίποτα. Το συγκεκριμένο όμως από την επόμενη μέρα έδειξε έντονη αδιαθεσία που δεν πέρασε απαρατήρητη. Συμβουλεύτηκα φίλους εκτροφείς με μεγάλη εμπειρία στα καναρίνια, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες τους, αλλά δυστυχώς το μόνο που κατάφερα ήταν να παρατείνω τη ζωή του. Έζησε τρεις ολόκληρους μήνες, όπου η κλινική του εικόνα επιδεινωνόταν αργά αλλά σταθερά. Τουλάχιστον από την πλευρά μου ήμουν ήσυχος πως έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να το κρατήσω στη ζωή...

Υ. Γ. Σε κάποιο φόρουμ είχα διαβάσει εδώ και μερικά χρόνια μια ανάρτηση ενός εκτροφέα που έλεγε: πουλί που αρρωσταίνει πριν συμπληρώσει ένα έτος ζωής δεν έχει ριζικό. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του.
 
ηλεκτρολύτες δεν το έβαλα ακόμα φοβήθηκα μη το πειράξουν για καποιο λόγο σήμερα καλύτερα ήταν κάπως δε χτυπιόταν ήρεμο ήταν το έβαλα και αβγό να φάει αλλα δεν έφαγε και πάρα πολύ. Άυριο θα το πάω και σε εναν ιδικό να το δεί μήπως και το κάνει τπτ. Αν δε μου πεί τπτ συγκεκριμένο θα δοκιμάσω τους ηλεκτρολύτες. Δε ξέρω ακριβώς πόσο χρονών είναι εγώ το έχω 2 χρόνια κοντα σπίτι. το μαγαζί που το πήρα μου είπε οτι ήταν 1 χρονών αλλα δε ξέρω αν ήταν αλήθεια. Αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι 3 χρονών άρα νεο πουλάκι. Σας ευχαριστώ πολύ όλους και για τις συμβουλές και για τις ευχές σας για το μικρούλι μου.
 
Back
Top