Ασθένειες Καναρίνι με διάρροια εδώ και 2 μέρες

matina_gliati

PB New Member
Εγγραφή
18 Απρ 2019
Μηνύματα
3
Καλημέρα.. Έχω ένα καναρινακι το οποίο 2 μέρες τώρα έχει διάρροια, κουρνιάζει στην βάση του κλουβιού, βαριανασαινει νομίζω... Είμαι επαρχία κ δεν ξέρω τι να κανω
 
Τρώει βιταμίνη κ το μίγμα από διαφορά σπορακια, του έβαζα κ λίγο καροτακι, έχω καιρό να του βάλω αυγο
 

Συνημμένα

  • B5F83AD8-338A-43BA-9AAC-7E89E81294A2.webp
    B5F83AD8-338A-43BA-9AAC-7E89E81294A2.webp
    212,7 KB · Προβολές: 22
Kαλημέρα, είχα μια περίπτωση με ένα καναρίνι με διάρροια.. Το πήγα σε πτηνίατρο και η αντιμετώπιση ήταν ή παρακατω:

Η Καίτη έχει Ενδοπαρασίτωση για την οποία συνέστησε 2 αντιβιώσεις.
1 για την συγκεκριμένη ασθένεια που θα πρέπει να χορηγηθεί για 24ωρες και επανάληψη μετά από 20 ήμερες συν άλλη μια η οποία θα χορηγείται επί δεκαημέρου στο νεράκι της. (Για λόγους δεοντολογίας δεν θα ήθελα να αναφέρω τις αντιβιώσεις)


Όλο το post εδώ.

Το πουλάκι έκανε περίπου 10-12 μέρες να συνέλθει. Ωστόσο κατά τα άλλα ήταν ορεξάτο και αρκετά κινητικό όμως λίγο φουσκωμένο.. Μέτα την χορήγηση των φάρμακων και μέρα με την μέρα ήταν πολύ καλύτερα.

Δεν αναφέρω τις αντιβιώσεις επειδή δεν είμαστε γιατροί και δεν μπορούμε να δίνουμε τα φάρμακα αυθαίρετα. Αυτό που προτείνω εγώ είναι βγάλεις μερικές φωτογραφίες τις κουτσουλιές του. Να έχεις τοποθετήσει πριν ένα καθαρό χαρτάκι στον πάτο του κλούβιου (λευκό κατά προτίμηση)για να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εικόνα.

Επικοινωνησε μετά τις 17.00 με την Πτηνίατρο Κ. Βανέσσα Μάντακα . Πες της το πρόβλημα σου και προσπάθησε να είσαι αναλυτική για την όλη εικόνα του πουλιού. Πρότεινε τις εάν θελεις να στείλεις φωτογραφίες από τις κουτσουλιές. Κανονικά θα πρέπει να εξεταστούν για να είναι ακριβής η διάγνωση αλλά εφόσον είσαι μακρυά, δοκίμασε την απομακρυσμένη βοήθεια και μετά βλέπουμε.

Σταματάς την όποια χορήγηση φρούτων και λαχανικών προς το παρόν.
Επίσης, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτό προκλήθηκε από κακή διατροφή, χωρίς να σου επιρρίπτω ευθύνες για αυτό. Είμαι βέβαιος ότι κάνεις ό,τι καλύτερο και αγοράζεις ότι σου λένε.. Εμείς μπορούμε να σε βοηθήσουμε να κάνεις την διατροφή του ακόμη καλύτερη 🙂

Όμως, μην αφήσεις στην άκρη την επικοινωνία με τον γιατρό!

Οι προτεραιότητες είναι:

1. Επικοινωνία με γιατρό
2. Μας λες για την διατροφή του.
3. Μας λες ή μας δείχνεις που.. Μένει το πουλάκι.

Μην ανησυχείς 😉
 
Back
Top