Ασθένειες Καναρίνι με δύο εξογκώματα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης elen981
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

elen981

PB New Member
Εγγραφή
28 Νοε 2013
Μηνύματα
3
Καλησπέρα σας,

Έχω ένα καναρίνι ενός έτους το οποίο στην πλάτη του έχει βγάλει δύο εξογκώματα όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες. Το καναρίνι βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.
Θέλω να σας ρωτήσω αν είναι ευλογιά και αν θεραπεύεται.

Επίσης επειδή έχω και άλλα καναρίνια πρέπει να πάρω κάποια μέτρα για να τα προστατέψω προληπτικά. Παρεμπιπτόντως έχω χάσει και άλλο ένα καναρίνι που είχε εξόγκωμα στην πλάτη.
 

Συνημμένα

  • DSC_0007.webp
    DSC_0007.webp
    39,7 KB · Προβολές: 145
  • DSC_0008.webp
    DSC_0008.webp
    41,2 KB · Προβολές: 219
  • DSC_0009.webp
    DSC_0009.webp
    40,5 KB · Προβολές: 157
γεια σου καλώς ήρθες! Δυστυχώς προσωπικά δεν γνωρίζω καθόλου για τις ασθένειες των καναρινιών περίμενε να "μπει" κάποιο από τα άτομα που γνωρίζουν. Περαστικά να είναι για το πουλάκι σου
 
Δεν ξέρω σίγουρα αν είναι ευλογιά ή αν έχει γυρίσει προς τα μέσα κάποιο πούπουλο που πήγε να βγεί. Είναι σκληρό ή φαίνεται σαν πύον;
 
Δεν ξέρω σίγουρα αν είναι ευλογιά ή αν έχει γυρίσει προς τα μέσα κάποιο πούπουλο που πήγε να βγεί. Είναι σκληρό ή φαίνεται σαν πύον;

Είναι σκληρό όπως το ακούμπησα και δε φαίνεται σαν πύον.
 
Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να είναι φτερό που γύρισε. Καλό είναι να το πάς να το δεί γιατρός.Αν είναι φτερό θα το ανοίξει να το απελευθερώσει. Διαφορετικά αν είναι ευλογιά θα σου δώσει την αλοιφή για την πάθηση.
 
Σας ευχαριστώ που με κατατοπίσατε! Ξέρει κάποιος αν η επέμβαση αυτή είναι επικίνδυνη ή ιδιαίτερα επώδυνη για το καναρίνι; Επίσης, αν δεν σας είναι δύσκολο, μπορείτε να μου πείτε πόσο περίπου στοιχίζει; Δεν μου έχει ξανατύχει κ ανησυχώ λίγο.
 
Οσο γρηγορότερα αφαιρούνται αυτής της αιτιολογίας οι κύστες, τόσο μικραίνει ο κίνδυνος ( που είναι ο βασικός ) για έντονη αιμορραγία κατά την "επιχείρηση" αφαίρεσης.
Βέβαια και εδώ ισχύει το... Καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις. Πρόκειται για αποτελέσματα που προκύπτουν, σε μεγάλα ποσοστά, απο το ανεξέλεγκτο ζευγάρωμα. Συνήθως κάνουμε το λάθος να ζευγαρώνουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπ' όψιν κάποιους περιορισμούς που επιβάλει η ποιότητα του πτερώματος αλλά και παράγοντες όπως η κατηγορία και η μετάλλαξη του. Οσο κι' αν νομίζουμε απλό το ζευγάρωμα δυό καναρινιών, κάποιες γνώσεις ιδιαίτερα γύρο απο το πτέρωμα του είναι απαραίτητες για να αποφεύγουμε τα λάθη. Μια συμβουλή. Μη ζευγαρώνετε ΠΟΤΕ, πουλάκια, που αυτά ή οι γονείς τους παρουσιάζουν κύστες.
 
Συμπληρωματικά στα όσα αναφέρει ο Μάκης...

Γενικά, θα πρέπει να αποφεύγετε το ζευγάρωμα καναρινιών, τα οποία έχουν και τα δύο πολύ μαλακά φτερά ή δύο πουλιών που έχουν πολύ σκληρά φτερά. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε το ζευγάρωμα δύο πουλιών με έντονο πτέρωμα ή δύο πουλιών με μη έντονο πτέρωμα, μεταξύ τους.

Από το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Διάκριση-του-τύπου-πτερώματος-καναρινιών.17714/
 
Back
Top