Φροντίδα Καναρίνι με ειδικές ανάγκες γλιστράει από το κλαδί το βράδυ

Εγγραφή
9 Ιουλ 2021
Μηνύματα
419
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα!
Όπως ίσως γνωρίζεται, έχω ένα καναρινάκι, την Πόλυ που της λείπει το ένα πόδι. Για την ακρίβεια τα δάχτυλα και ο μισός από τον ταρσο του ποδιού. Το πατάει, το έχει σαν πατερίτσα ας πούμε, όμως το άλλο πόδι τα κάνει όλα. Με αυτό αγκαλιάζει την πατήθρα για να μείνει στη θέση του, με αυτό στηρίζεται όταν ξύνεται, με αυτό στέκεται όταν μαζεύει το άλλο για να ξεκουραστεί...Ώσπου στο τέλος της μέρας ενώ είναι ώρα να κοιμηθεί πηδάει στην πιο ψηλή του πατήθρα και κοιμάται. Συχνά όμως αυτή την ώρα ακούω από το κλουβί του ένα « μπουπ ». Κοιτάω και την βλέπω κάτω να κόβει βόλτες και να ψάχνει τις πατήθρες μες' τα μαύρα σκοτάδια για να ανεβεί. Ανάβω τα φώτα, ανεβαίνει. Μετά από λίγο...πάλι τα ίδια. Προσωπικά μου φαίνεται αρκετά λογικό μετά από μια μέρα στήριξης στο ένα πόδι. Στο κλουβί υπάρχει σχάρα επομένως δεν έρχεται σε επαφή με τις κουτσουλιές.
'Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, είναι κρίμα το ζωάκι! Σκέφτομαι να της πάρω μια φωλιά σαν αυτή και να της τη βάζω το βράδυ μόνο, για να μην της γίνει συνήθειο και τη βγάζει όλη μέρα εκεί. Το κλουβί που της έχουμε είναι μικρή ζευγαρώστρα οπότε υπάρχει μια εξτρα πόρτα για φωλιά. Λέτε να αυξηθούν οι ορμόνες της; Ίσως μια πλατφόρμα είναι καλύτερη λύση; Ποια είναι η γνώμη σας;
 
Έτοιμες οι πλατιές πατήθρες, με μια μικρή καθυστέρηση, αλλά όλα καλά!
Είναι από ξύλο φτιαγμένες; Πες μας στην πορεία αν βελτιώθηκε η κατάσταση.
 
Είναι από ξύλο φτιαγμένες;
Ναι είναι από κόντρα πλακέ, 5cm φαρδιές.
Πες μας στην πορεία αν βελτιώθηκε η κατάσταση.
Ναι βελτιώθηκε, δεν πέφτει πια. Κουρνιάζει πάνω στην πατήθρα, στηρίζεται και λίγο από τα κάγκελα (έτσι μου φαίνεται) και έτσι κοιμάται ανενόχλητα.Τη μία, την πιο χαμηλή, την άφησα όπως ήταν, στρογγυλή.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top